win XP проблем с инсталацията
искам да си сложа ХР обаче при самата инсталация изписва че нямам няколко файла.
преди това съм изчистил диска.
след това пробвах и с 2000 и стана същия проблем.
преди време съм инсталирал и двете системи от същите дискове без никакъв проблем
Някакво решение има ли?
какво точно ти казва, че не може да намери някой си файл на cd-то ли, такова нещо понякога се получава заради настройките в биос-а пробвай да го пуснеш на най-спънатите настройки и тогава да инсталираш...
One Ring to rule them all
One Ring to find them
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them
"J.R.R.Tolkien"
тъочно така изписва яе не може да намери еди кой си файл.И така 2-3 файла.
довечера ще го пробвам това с биоса и ще кажа дали става.
И при мен става така като го инсталирам от DOS (като е от 9х и Ме няма проблеми), но тия файлчета са няколко wave-чета и някой и друг скин за Media Player-а!
Znaq pove4e otkolkoto si misli6
Това не е редно...
Последния път когато ми направи този проблем беше скапан RAM
<font color=blue>Memento Mori</font id=blue>
И на мен ми се е случвало подобно нещо когато ъпгрейдвам стар уиндоус (след като всичко се запише излиза съобщение - ........ file missing, please reinstall :))
http://lamartin.bol.bg - страницата
Hich da ne ti puka
Inwstalirash si windowsa i go gledash kak si raboti
Poniakoga se opravia ako si kopirash \\i386\* na HDDto, no ne e zadyljitelno. Po-princip se poiaviava takova neshto poradi fakta che sa super mnogo malki gadni files na cdto i malkite defekti sa ot znachenie. /primerno/
No ne okazva vlianie vyrhu rabotata na sistemata. Nikoga niama da vidish windowsa sled kato e trygnal da izlache za niakoj ot tezi files.
Taka che - spoko and go ahead
мдаа значи направих си инсталацията и си работя вече.
при самото инсталиране ми искаше тези файлове
cyclab-z.inf
cyclom-y.inf
headsp~1.wmz
minipl~1.wmz
utopia~1.wav
utopia~2.wav
utopia~3.wav
utopia~4.wav
sv-262e1.png
sv-262e3.png
sv-262e4.png
и както ме посъветвахте,ги пропуснах.
инсталацията наистина е правих от 98 боот дискета.
наистина проблема може да е от това.
дори и след като копирах ХРто на харда продължаваше
да не намира файловете.
но сега XPто работи без проблем.
ДАНО Е ЗА ДЪЛГО:)
а сега казвам благодаря Ви за съветите.
Ste si raboti :)))
Ne se pritesniavaj
Да взема и аз да изплача:
При мен пък по време на инсталацията дава грешка от сорта:
"Файла *еди кой си* не се копира коректно, вероятно не е валиден Windows XP имидж, натиснете Ентер, за да опитате отново или Ф3, за да излезете от инсталацията", демек да се спасите :)).
Грешката я дава на най-важните файлове - експлорър.ехе, шел32.длл и прогман.ехе, чат пат и на други, но тези са първите цигулки. Натискам Ентер, продължава, копира си файловете и ме изплюва с любезното "Windows не си копира файловете коректно и инсталацията не може да продължи".
С HP Brio 410 съм с 10ГБ диск. Дали не е поради факта, че е марков и да не ще? А, и съм добавил 128МВ RAM PQI.
Ако некой ме светне, как да го инстална този здвер, ще съм му благодарен. ПЦ-то ми е служебно, в момента съм с Вин 98 Втора редакция, и забива на общо основание, но се инсталира и работи горе-долу. Желанието ми за ХР е по-стабилна система, щото ми писна да гледам сини екрани.
Още веднъж, благорадя.
proveri si pameta, stom i na 98 se shashka sas sigurno imash hardueren problem
gaboss, направих каквото си писал - ресетнах настройките на БИОС-а, махнах допълнителния чип памет, той не беше на НР и се пробвах. Пак даде същата грешка, но завърши инсталацията, т. е. мина си рез графичния режим и т.н.
При първото стартиране обаче изкара син екран с някакви адреси и съобщение за грешка, но не можах да го прочета, дори да го видя, защото непресъкнато се рестартираше. Събщението се показваше за части от секундата и рестарт. Така до безкрайност.
Аз брах подобни ядове при инсталация на ХР /но не на маркова машина - дъно ABIT KT7/. Проблема се реши след като сложих нов BIOS. Не знам при тебе дали това е възможно.
YG, сложил съм си най-новия биос от НР, който имат на сайта - от 2001 г.
Аз лично имам подозрения за твърдия диск, обаче е факт, че Вин 98 и Милениум се инсталират без да гъкнат.
Направо не знам какво да правя.
msan, не разбирам какви са ти съмненията за диска? Нали работи и е здрав.