Имам една малко старичка машина за дъщеря ми и нейния Симс 2.
Конфигурацията е Атлон ХР2600+, 2GB РАМ и Видео FX5200, Монитора е Самсунг 21 инчов с тръба поддържащ 100 херца.
Преди 20 дни купих една нова видио карта за да пуска максималната резолюция на Сим-са. Новата карта е на Сапфир с чипа на АТИ X1650 PRO AGP. Махнат старата карта и всичките и драйвери, след това инсталирах новата карта и всичко мина без проблам.
Та от тук нататъка ми започнаха ядовете.
Когато шътдауна машината и след това пусна компютъра той зарежда нормално, но екрана трепти като че е пусната честота 60 херца. Уиндоуса показма че няма конфликти и стои честотата на 100 херца. След като дам рестарт и влеза в Safe mode зареди компютъра и (НИЩО НЕ ПРАВЯ В ТОЗИ режим) рестартирам. Тогава в нормалния Уиндоус екрана не трепти.
Не разбирам защо след като мина през Сейф мод всичко се оправя.
Картата дойде с драйверите от септ. 2008, но с тях и с най новите драйвери се случва едно и също.
Махнах я и пак сложих FX5200 - няма ядове, върнах я на AGP слота тая Х1650 и пак трепери. Нямам никакво обяснение .
Само да допълня, че след като я "пусна" да не трепери и да рестартирам нъколко пъти няма проблеми. Само след спиране на машината с шът даун става или изключване от контакта.
Дайте съвет.