Интересува ме има ли начин да се изключи стартирана програма под Windows чрез команда написана в Dos Shell-a.Например стартирал съм Paint и искам да я затворя, но не като натисна бутона за затваряне, а като използвам команда, написана в Dos Shell-a.
Интересува ме има ли начин да се изключи стартирана програма под Windows чрез команда написана в Dos Shell-a.Например стартирал съм Paint и искам да я затворя, но не като натисна бутона за затваряне, а като използвам команда, написана в Dos Shell-a.
Първоначално публикувано от novamenвръща много неща, но това, което може да ти свърши работа например еКод:taskkill /?
та след като знаеш, че на пейнт процеса например е mspaint.exe можеш да го укротиш съсКод:/IM image name Specifies the image name of the process that has to be terminated. Wildcard '*' can be used to specify all image names.
имената и други атрибути на процесите, можеш да провериш с tasklistКод:taskkill /F /IM mspaint.exe
благодаря стана, но имам един проблем.Когато се опитвам да се свържа с някой компютри чрез Telnet не с всички компютри установявам връзка.
Извежда ми тези съобщения и не мога да разбера защо?
http://pics.data.bg/categories/1/%D0...4e43b1/sshot_1
Ако някой може да помогне!
И един може би малко тъп въпрос - не можах да кача снимката от Допълнителните опции долу и затова я качих чрез датата.Какво не правя както трябва ...?
Пробвай с
telnet 10.0.0.39 23
telnet 10.0.0.39 80