Как мога да променя откъде да се стартира дадена програма при стартиране на Windows. Мислих че става от msconfig но там може само да се включи/изключи дадена програма от startup-а, а аз искам да променя откъде да се стартира.
Как мога да променя откъде да се стартира дадена програма при стартиране на Windows. Мислих че става от msconfig но там може само да се включи/изключи дадена програма от startup-а, а аз искам да променя откъде да се стартира.
ами премести програмата
обясни какво разбираш под "откъде да се стартира"
Като влезеш в msconfig и отидеш на Startup - там пише откъде се извиква EXE файла. Аз хубавп ще преместя програмата ама как startup-а ще знае къде е EXE файла?
ами дай да помислим как изобщо тази програма се е озовала на такова специално място
автоматичното стартиране, което е прозрачно за потребителя (демек не е в startup-a на start-a), се прави от програмата при инсталирането й. значи ти дори и да намериш начин, по който да укажеш новото място на ЕХЕ-то на програмата, току виж се оказало, че самата програма няма да се стартира заради преместването й
така че имаш избор:
вариант 1. деинсталираш, след което инсталираш наново, вече на желаното от теб място
вариант 2.
- стъпка 1. преименуваш папката на програмата и я стартираш ръчно вече отвътре от новото място (демек наистина ново за самата програма)
- стъпка 2. ако стане, пляскаш с ръце и преминаваш към настоящата стъпка. гледаш какво пише за Location в прословутия и любим ти msconfig, тичаш в регистрите, намираш въпросния ключ и го променяш така, че да сочи към новото място
могат да се стартират автоматично от няколко места чрез различни механизми. най простият начин е да добавиш шорткът в startup папката за съответния (или всички) потребител(и) при който програмата се активира при логването му. най-често срещаният е запис в регистите под ключа HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run (ще се стартира за всички мисля). за всичко останало има гугъл.
А каква е идеята на цялото упражнение? Какво значение има от къде ще се стртира?
Сега ще пробвам. Относно идеята - да преинсталирам програмата е голяма играчка, за щастие се стартира от друго място (налага се да я преместя от ориганалното място). Искам обаче да продължи да се стартира с пускането на Вина затова е и цялата тази тема...
Meстиш си я където искаш, правиш един шоркът след това и го поставяш в "All Programs -> Startup" - и си готов.
Приятелю - ти си гений!Първоначално публикувано от Pat
Толкова е просто че никога не бих се сетил... егати дървото съм
И програмата започва да си търси някакъв dll например в старата папка или иска да запише времен файл в папката която вече не съществува или си търси настройки, които за записани там или.............. Ех ако си късметлия то е друг въпрос.Първоначално публикувано от Pat
Айде сега ми кажи една две такива програми за да не излезе, че се правим на велики.Първоначално публикувано от y.yovev
примерно MS Office
но като изключим факта, че аз за тези неща съм писал доста мнения нагоре, темата взе да придобива доста весел характер
Е точно с него пробвах (2003) преместих го от нормалното му място, на произволно друго на друг диск. Първия път след преместването си инсталира сам някакви работи и си тръгва нормално, А пък и сам си казва "ако има някакви проблеми - да сложа инсталационния диск и да направя Repair" - И всичко си бачка от новото място без проблем.
тъй де:
нали и аз това казвам - налага се преинсталация. това, че офисът е достатъчно "интелигентен" сам да си го предложи и направи не променя нещата. сума ти идиотски малки програмки сдават багажа... ако не се лъжа fraps е една от тях... няма да си мерим програмите с'я деПървоначално публикувано от Pat
хм! Аз пък не виждам, защо Office и fraps, трябва да се стартират, с компютъра!