Отговор: Проблем с windows и USB
а на друг usb порт?
а въпросните външни носители записват ли безпроблемно на друг комп? (какво ще рече "за кратко е радостта"!?)
да записват на друг компютър без проблем. на всички usb е така. ще рече, че за кратко не прави проблем.
важно е да се уточни следното - записването на друг комп е безпроблемно, след което при ползването им на ОНЗИ компютър се скапват?
Точно, на друг компютър работят без проблем, и ако прехвърля нещо, файл независимо какъв от единия на "Онзи" пак работят. Но ако от "Онзи" прехвърля файл на флашка и се опитам да го отворя на другия компютър не се отваря или ако е архив казва, че е повреден. А на него (Онзи) същия файл се отваря без проблем. Направо не знам какво се случва, и това се получи след Win 8.
Не съм много сигурен, но така както го описваш ми прилича на проблем с правата за достъп. ..нещо на ниво операционна система, не знам как са организирани в 8цата....
Проблема е, че сега съм седем и пак е същото положението.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Не съм много сигурен, но така както го описваш ми прилича на проблем с правата за достъп. ..нещо на ниво операционна система, не знам как са организирани в 8цата....
Наблегни на това мнение. т.е. като е на проблемния комп виж правата за достъп на файла и ако се наложи му дай още права, или от този на който не работи си вземи собственост на файла.
Ще пробвам благодаря, ще кажа резултата и евентуално решението ако стигна до такова
На мен ми прилича на проблем с RAM паметта. Пусни един memtest или GoldMemory - след час-два ще знаеш дали всичко е наред с хардуера.
всичко е изпробвано и правата на файловете и тест на рама, и вече ще взема да го ударя в земята. сега ще му сменя hdd с едно ssd което ми е свободно да видим там как ще е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
p-petkov
всичко е изпробвано и правата на файловете и тест на рама, и вече ще взема да го ударя в земята. сега ще му сменя hdd с едно ssd което ми е свободно да видим там как ще е.
на мен ми мирише на скапано usb, явно не е устройството а в самия порт...
П.С. Какъв ще да е този проблем с правата, на чисто нов инсталиран уиндоус...
Сега пак съм с 8 и с ssd, за сега няма проблем тествах го. Да видим обаче до кога.
- - - - - - - - - -
Прехвърлих 4 файла и пак се скапа. Изтеглих една игра за PSP-то на детето и я прехвърли с грешка. :(
още от самото начало се опитвам да установя дали проблемът не е в самия порт и май натам клонят нещата....
От всички писали и "познаващи" WIN 8 само @Pat е отговорил правилно. Win8 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО му се спира Windows Defender"" и се казва че файловете които са на преносима медия и са изпълними - да не ги блокира !!!
не е проблемен порт а "параноична програма" сложена да пази.