Имам въпросния уиндоус на лаптоп НР, разполагам и с продуктовия ключ, който е под батерията.
Искам да го преинсталирам, че се беше заразил с някакви троянци и червеи. След почистването (ползвах Dr.Web Cure It и Malwarebytes Anti-Malware) установих омазване на няколко програми, които са ми нужни, но в момента няма как да ги ползвам, защото не тръгват. Malwarebytes Anti-Malware показа списък, в който фигурираха няколко архиви със серийни номера за Уинамп и подобни програмики, но нямаха маркер за изтриването им и аз ги оставих. Не знам дали всичко се е излекувало, но щом не бачкат УМПлер-а и ИЕ 11 (основно те ми трябват) значи нещо не в ред. Явно са се скрили някъде в регистрите ли?!?
От къде трябва да изтегля този уиндоус, за да е валиден ключа и това ОА мернах някъде, че е било синоним на ОЕМ? Мисля инсталацията да я направя на чисто с формат на С, но дали няма да има остатъци от гадовете в другия дял?!? Лаптопа е купен от САЩ само със зарядно и инсталирания уиндоус ако има някакво значение.
Благодаря!