значи положението е такова.
Извадих един стар лаптоп, от тавана който е на 14 години. Пуснах го миналата седмица и се оказва, че нито оптичното се разпознава нито хард диска. По мои спомени, последно когато го бях пускал беше точно преди седем години, по това време. Тогава всичко си работеше добре, или баш не RJ45 не беше присъстващ.
Става въпрос, за IDE машинка. Опитах с друго хардче и оптично, разлика няма. Тогава реших да си инсталирам система, на външен хард юсб. До тук добре. Ама от тук на там нещата се усложняват.
Знам само един метод, а той е с USBoot.
Каква е процедурата значи.
- Първо направих виртуална машина на стационарния
- инсталирах хр на нея
- интегрирах USBoot
- чрез него под dos, подготвих стемата
- копирах я пак чрез него на външния
И лаптопа не бутва. Седи тирето горе в ляво и мига. А на двата ми стационарни бутва без проблем. Намира си драйверите и хич грижа няма.
Та искам да попитам има ли някой друга идея, или някакво решение?
Лаптопчето е Медион нещо си с Пентиум 4 2,6Ghz, и 1GB рама. Искам да го ползвам, само за едно нещо. Три софт диагностики DiagBox MultiDiag VAG diag. Като на него нищо друго няма да има, освен това и нужните драйвери.
П.П.
Моля да избегнем излишните въпроси, от сорта на -ти видя ли диска дали ти се вижда в биоса, legacy пуснато ли ти е и други подобни.
Диска се вижда и мога да го избера, като първа опция за бут. Но нищо не се случва. Докато на другите машини уиндоуса стартира без проблем.