Тук -> https://kodibg.org/forum/, може да прочетеш каквото те интересува. За качеството, филма трябва да се е появил по торент тракерите с хубаво качество просто. Ако очакваш филми излезли преди 2-3 месеца с добро качество, е няма как да стане.
Тук -> https://kodibg.org/forum/, може да прочетеш каквото те интересува. За качеството, филма трябва да се е появил по торент тракерите с хубаво качество просто. Ако очакваш филми излезли преди 2-3 месеца с добро качество, е няма как да стане.
Ами аз долу горе това се опитвам да кажа/опиша - явно вече ги имам инсталирани хранилищата, които съдържат стотици добавки и от няколкото видео добавки, к инсталиах не съм впечатлен. Свикнал съм филмите да изтеглям от торент тракерите и така да ги гледам, а и с нужното качество - включ. и 1080 FHD. Та не виждам особен смисъл от тези добавки.
Преди имаше един сайт е-телевизор и някакви програми за Уиндоус с тв канали/ видео от цял свят(сега не мога да си спомня коя точно) - та като исках да гледам футболен мач, интересен за мен - там ги търсех. Сега за същото ползвам предимно Gledai Tv - Гледай онлайн българска и чуждестранна телевизия., но примерно искам да видя срещите м/у Вардар и Фенербахче вместо да ги търся насам-натам, би било добре да знам дали из добавките на КОДИ мога да намеря ТВ канал или видео запис с тях.
Преди няколко дни продадох китайски android TV box с процесор S905X, купувачът специално се интересуваше дали имал КОДИ, да гледа телевизии, а после писа че става въпрос за Булсатком, на които бил клиент и си имал там регистрация/парола. Имал по-старо подобно андроид устройство, но не успявал да му инсталира приложението на Булсатком - изписвало нещо, че приложението не се поддържа/не може да се инсталира на това у-во.
Както съм писал по-горе, когато се появи по торент тракерите с 1080 FHD. Тогава се появява и в добавките със същото качество. Тези добавки само правят връзката м/у тракерите и устройството(примерно). Не се налага да го сваляш, а директно го гледаш.Свикнал съм филмите да изтеглям от торент тракерите и така да ги гледам, а и с нужното качество - включ. и 1080 FHD. Та не виждам особен смисъл от тези добавки
Добре - по конкретно:
1. Например от тази добавка Covenant в списъка от налични копия на филма избирам №4 уж с качество 1080p обаче ми тръгва на 720p и аудиото е 2 канала - дали такъв си е стриймът, или хардуер/софтуер в моя комп не позволява да го пусна 1080p и 5.1 аудио?
2. Не знам още как, къде(в коя от стотиците добавки) да търся филми от БГ торент тракери и как да им търся бг субтитри(някаква добавка ли се инсталира)?
Някои от провайдърите изискват да си платиш за да гледаш или просто да си pair-неш устройството за да пуска 1080 В случая с WATCHONLINE предполагам става въпрос за същото и гледаш някое от HD качествата в листата по-доло (смяната става автоматично). Колкото до буквички, потърси плъгин-а SUBS/UNAC и си готов.
Този пост е редактиран от stenly; 27-08-17 в 10:54.
Доста си поиграх, наложи се наново и начисто да инсталирам КОДИ и хранилищата с добавки. Заработи subsunacs/subsab, гледах и филма с 1080 и 5.1, но от 10 опита веднъж успявам да го пусна с такива х-ки - въобще бъгава работа.
Видео добавките за BG Gledai и торентите от Замундите не ми работят(вкарах си име и парола за акаунтите там) - изписва:
Торентите от Замунда не работят от около 2 години вече...за качеството на картината има значение и интернет връзката,ако нета ти не е достатъчно бърз,нормално е като му зададеш 1080,да ти пусне 720 и по-надолу..
От Близу за 10 лв ми е нета за мен си е достатъчно и го ползвам само по кабел
Между другото - отскоро ползвам едно такова дистанционно и забелязах, че някои функции работят и при Андроид.
1. Забелязах, че БНТ HD(а и други бг телевизии) от видео добавките на Коди е 720 качество, а по ефирната цифрова - SD качество?
2. Разглеждам, че в ebay i olx хората си продават старите FHD медиаплеери до 1080 DUNE, ASUS, WD ... също и BLU-RAY дискови плеери, та се чудя дали ги изместват мини Андроид компютрите ANDROID TV BOX с 4К - какви са разликите, предимства, недостатъци м/у "хардуерните" и "софтуерните" плеери(така да ги разгранича). Има ли смисъл да си купи човек употребяван "марков" модел до 1080, ако вече има евтин китайски 4К андроид комп?
Направих си коаксиален цифров кабел за SPDIF аудио изхода на китайски андроид тв бокс - моно мъжки жак към RCA:
Този пост е редактиран от morandis; 22-09-17 в 00:35.
Присетих се сега за един стар проблем - значи имаме един TV(екран, монитор, диспей), който от производителя по спецификация е 1080p (1920 x 1080) Full High Definition (FHD), но като си го свързвам по HDMI кабел с различни източници: компютри с разл. видеокарти, Андроид ТВ боксове с разни версии Коди, безжични WI-FI адаптери(подобни на chromecast) - всички уж настроени да подават видео 1920 x 1080 - на екрана излизат най-различни резултати(например по-големи или по-малки икони на десктопа на WINdows, или пък не се побира целият десктоп в екрана и т.н.).
Конkретно на дистанционното на моя ТВ има един бутон "i" - инфо, но не дава подробна информация за спецификациите на картината, която се приема изписва се само 1080 или 720 и примерно, че е на 60 Hz.
Ta въпросът е какво идва от плеера, какво подава HDMI, какво приема и се изобразява на Дисплея - как да сме сигурни, че сигналът навсякъде по веригата, от началото до края е точно 1080p (1920 x 1080), 60 Hz, Full High Definition (FHD) .
Имам 2 компа с видеокарти с HDMI изходи - с ВИНдоус 10 са, ХДМИ кабелът е един и същ, както и ТВ/мониторът FHD, към който ги свързвам, но се получава различна картинка, при еднакви настройки за резолюцията на видеокартите.
1. Първи комп - за да получа желаните от мен големи икони, с едър шрифт надписи за лесно четене и всичко от десктопа да се побира съразмерно в екрана 16:9 нужните настройки са: 1920 x 1080 i, 60 Hz, ако задам 1920 x 1080 p, 60 Hz - иконите стават малки а надписите със ситен шрифт и труден за четене:
2.Втори комп - за да получа желаните от мен големи икони, с едър шрифт надписи за лесно четене и всичко от десктопа да се побира съразмерно в екрана 16:9 нужните настройки са: 1280 x 760 p, 60 Hz, ако задам 1920 x 1080 p или i, 60 Hz - иконите стават малки а надписите със ситен шрифт и труден за четене:
Въпросът е: при втория комп, както съм задал в настройките на видеокартата да пуска видео 1280 x 720 p, 60 Hz(за да ми е наред всичко по десктопа) и реша да си пусна FHD филм - с каква резолюция го гледам на екрана на ТВ?
Този пост е редактиран от morandis; 22-10-17 в 09:54.
Със 720, освен ако плеъра ти на фулскрийн, не сменя резолюцията. Зависи и от плеъра.
Да, така е - 720 излиза(проверих го), естествено, след като съм задал такава резолюция в настройките на видеокартата да излиза, но ако задам 1080 p 60 Hz - иконките на десктопа стават малки, а шрифтът на надписите - ситен и трудно четим. Всъщност не беше това осн. ми проблем - а по-скоро, защо при абсолютно едни и същи настройки двете видеокарти подават различна картинка към ТВ, различни по-големина икони, различен по големина шрифт на надписите и различни пропорции за побиране в 16:9.
Значи, аз при първия си комп се примирявам да ми пуска 1080 i, но да имам големи иконки и четими надписи, обаче при втория няма как да комбинирам, да ги съчетая двете изисквания: хем да имам предпочитаните по размери икони и надписи, хем със сигурност да си гледам FHD видеотата на 1080 p.
Прибавям и мнения за китайски андроид ТВ BOX - в които не ми е ясно точно, но май пишат, че реално резолюцията е по-ниска от заявената:
Този пост е редактиран от morandis; 22-10-17 в 10:46.