Резултати от 1 до 14 от общо 14

Windows XP или Windows 2000 ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #1

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Тази тема би следвало да помогне на тези, които се колебаят м/у двете версии на NT (5.0 и 5.1). Лично мен въпросът силно ме интригува - аз съм избрал да работя на 2000 и нищо съществено от 'новостите' на XP не ми липсва особено... Все пак проклетото бъдеще принадлежи на все по-шарените, натруфени с екстри и неуправляеми версии, а и виждам, че мнозинството се е екс-пи-кипирало вече

    Въпросът е: СТАБИЛНОСТ? Личният ми опит говори срещу по-новата версия - виждал съм и чувал за много проблеми от XP и съм все по-привързан към твърдата си като скала 2000 - вече на 3-та конфигурация работи като бясна...

    Какъв е вашият опит? И под коя от двете приложенията вървят Особено ме интересуват мненията на потребители, работили равностойно и на 2-те системи!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #2

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Win ХР си е достатъчно надеждно и умерено шарено. Шаренията е въпрос на вкус. И Win 2000 може да е шарено по желание, но там смисъла е друг. В ХР са поправени редица недостатъци на 2000 и същевременно са допуснати други. Резултата е по-добра оптимизация на процесора и по-добра стабилност, много настройки са по-интуитивни и улеснени. Ако човек свикне да работи на Win95OSR2 PE е ясно, че Win 98 няма да му хареса, а качественият скок е очевиден между двата Win-а. Същата работа е и с Win 2000 и Win ХР, макар качественият скок да е по-малък между двата сравнен с предишните два Win-а. Нещо, което работи добре и си върши работата не би трябвало да се пипа.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Aми при мен на старата мишина определено 2000-то беше по стабилно. На новия комп пак него сложих. Не ми се екпериментираше при положение че знам че със 2000-то няма да има проблеми. ХР-то е доста шарено но пък можеш да си го направиш да изглежда като 2000-то включително и старт менюто може да си е като на 2000то.

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #4

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Тъй като обичам да съм с последните версии на програмите съм по-голям привърженик на WindowsXP, защото не ми се инсталират всички нови версии на програмите под 2000. А и не мога да намеря нищо, което да е по-добро в 2000 отколкото в ХР освен неизмеримата стабилност, която всички хвалят. Освен това шаренията е бъдещето на десктоп операционните системи, така че не ми пречи, а дори ми харесва. Ако някой не е съгласен да си пусне linux под конзола [] Този пост го пиша под Windows 2003 Server, който колкото повече го използвам толкова повече си мисля, че е идеален и за домашни потребители, разбира се след малко настройки, а и не е по различен и тежък от ХР. Така че си мисля дали топика не трябва да е малко по-актуален и да е : "Windows XP или Windows 2003 ?"

  6. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #5

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Искам да подчертая, че разликите м/у 2K и XP често са преувеличени, защото засягат най-много визуалното. Приветствам гъвкавостта на интерфейса, 'шареното', възможността на потребителя да промени омръзналите му теми - крайно време беше и M$ да го направят! Що се отнася до тромавостта и труфилата, и KDE не изостава Исках да разбера ОСВЕН ТОВА какво друго си заслужава... И доколко е променяно ядрото? А, и какво има предвид ru-boy под по-добра оптимизация на процесора? Дали програми вървят по-бързо?

    Лично мен ме вбесява дебилието на настройките и усещането, че XP непрестанно ме бие през ръцете, защото по-добре от мене знаел какво да прави.. не сме MAC-users все пак! Един от проблемите ми с XP е точно в самонравната му инициативност, чиято 'интелигентност' е доказана през годините глупост на повечето майкрософтски продукти и е нещо, което бързамe да изключим веднага и търчим за tweaks...

    Трябва да се отбележи, че и от XP като от по-масово използвана следва да има и повече оплаквания Да не говоря за начина, по който повечето, които съм виждал, я 'поддържат'... ужасно мазало! Работят под FAT32 като администратори през цялото време, туй не вървяло, онуй не вървяло, мрън-мрън-мрън.. Защо при мен на 2К всичко си върви, и то като power-user?

    Чувал съм, че XP бил по-пъргав в локална мрежа, че пазел индивидуални копия на DLL за всяка програма поотделно - звучи добре!

    И да чуем повече мнения за 2003 Server?...

  7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #6

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Win XP е оптимизиран да използва процесора малко по-интелигентно от Win 2000 и далеч по-интелигентно от всички Win преди него. Получава се бързодействие в резултат на оптимално използване на ресурсите на системата. В Win ХР има всички поправки, които ги няма в Win 2000 в резултат от пропуски, които неизменно съпътстват всяка ОС, която е качествено променена и е база за развитие на следващи ОС от такъв тип.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #7

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Ми ако XP не е по-добър, защо тогава въобще Microsoft пишат нови версии ?

  10. Bri
    Bri е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    43
    #8

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Microsoft пишат нови версии за да изкарват пари.

    Виждал съм едно единствено добре поддържано ХР.

    Аз лично съм с Windows 2000 и не смятам да минавам на ХР в скоро време.

    Що се отнася до пропуските в 2000, излязъл е Service Pack 4.

    Вече няколко пъти съм присъствал на следната комично-трагична ситуация.

    Някой се фука с новия си комп и казва: 'А на мен ХР досега не ми е забивало нито веднъж... '

    и точно в този миг мишката замръзва, Winamp млъква и освен F13(Reset) нищо не работи - нито Esc, нито Alt + F4, нито станалата клише комбинация Ctrl + Alt + Del.

    Така че моят съвет е ако ползвате ХР никога, ама никога, абсолютно никога не казвайте нещо подобно на горната реплика.

    Индивидуални копия на DLL - това напълно обезсмисля концепцията на DLL.

    Не съм знаел, че ХР го прави, но може и да е вярно.

    Що се отнася до инициативността на Windows ХР, то тя наистина е прекалена.

    С офиса обаче нещата стоят по друг начин - никога няма да забравя какво се случе когато написах следното в Word XP:



    Dear Mrs. Petrova



    в мига когато натиснах Enter котката(Office Assistant) "каза":

    Изглежда, че пишете писмо. Желаете ли помощ?

    ДА, покажи помощ при писане на писма.

    Не, не показвай помощ.



    Не показвай повече този съвет.



    В заключение ще кажа, че няма верен отговор на въпроса кой Windows е по-добър.

    Това е въпрос на личен избор, зависещ от препочитанията на потребителя и не на последно място от hardware-a.

    Това е засега.

    Доскоро.

  11. Novice
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    4
    #9

    Windows XP или Windows 2000 ?

    az sum sus Me,2000server,XP i 2003 . ot poslednia sum naj-dovolen . po-izchisten ,po-burz i po-dobre se durgi ot XP.


  12. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #10

    Windows XP или Windows 2000 ?

    В момента изживявам силна душевна трагедия. След като повече от година не съм преинсталирал Win2000-то, на което работя в къщи, при което съм сменил 3 дъна с различни чипсети, сега се оказва, че за да си ползвам хипертрединга, трябва да инсталирам ХР. Спора ХР<->2000 еднозначно решавам в полза на 2000. А това дето в ХР били отстранени бъговете на 2000 ми звучи като: в МЕ са отстранени бъговете на 98SE например - ЛОЛ :-))

  13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #11

    Windows XP или Windows 2000 ?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В момента изживявам силна душевна трагедия. След като повече от година не съм преинсталирал Win2000-то, на което работя в къщи, при което съм сменил 3 дъна с различни чипсети, сега се оказва, че за да си ползвам хипертрединга, трябва да инсталирам ХР. Спора ХР<->2000 еднозначно решавам в полза на 2000. А това дето в ХР били отстранени бъговете на 2000 ми звучи като: в МЕ са отстранени бъговете на 98SE например - ЛОЛ :-))



    <div align="right">оргинално мнение на -CTPAX-</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Win МЕ е най-зле откъм бъгове и това е общоизвестен факт, въпреки напредничавите технологии, които за пръв път се появиха в него и сега се ползват с пълна сила в Win 2000 и нагоре. Win 2000, Win ХР и Win 2003 са за разревшаване на различни задачи и това, че някой ползват сървърни варианти за домашно потребление не е лоша идея, но не е и добра. Това е все едно да ползваш болид за градско каране. Няма шарения, би могъл да е много бърз, но има ограничение на скоростта и няма екстри осигуряващи комфорт, а комфорта е това което педоставя Win ХР в сравнение с Win 2000 и Win 2003. Win 2003 сив и безцветен, но това му е работата, дори мултимедията е по default изключена, даже прилича на Win 98 в първия момент. Наистина работи бързо. Не, не е направн само за пари, далеч по-интуитивен и подреден е от Win 2000. Ясно ми е, че който си е харесал някоя версия Win и не е имал дълго време проблем с него, трудно ще го убедиш в предимствата на друг Win, освен, ако не са очеизвадни. Аз имам щастието да работя и тествам почти всички версии Win без да се притеснявам от загуба на инфо, защото имам на разположение излишни ресурси, които съм впрегнал единствено с тази цел и трябва да ви кажа, че всеки един си има своите достойнства, както Win95OSR2PE така и всички Win-ове след него. Приложението на Win-овете е различно и там, където един е силен друг е слаб. Това е цялата работа. За работни станции Win ХР е фаворит. Естествено за сървъри Win 2000 и най-вече Win 2003 (с модификациите си) е това, което върши работа. Не виждам смисъл да се позиционира мнение, кой Win е най добър. Въпроса е за какво ще се ползва и от там ще се получи и отговора. А такъв еднозначен няма.

    -----------

    То ако питаш някой Linux маниак той би казал " абе защо се занимавате въобще с Windows ...". Може би най-добре направиха германците. За сървъри Linux, за работни станции Windows XP pro. А аз им имам доверие на германците, те знаят за какво става на въпрос ....

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #12

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Аз не ползвам сървър за домашно потребление, това е безмислено, ползвам си Win 2000 Pro. Сървърите са там дето има нужда от тях и се използват по предназначение :-))

    Мога да ви споделя, че стабилността на Win2000 идва оттам, че той е толерантен към недотам изчистения код. Тъй като се занимавам с програмиране от доста време и правя един продукт за обслужване на радио (InstudioLite - всеки може да го пробва на www.brodsoft.com), мога да ви кажа, че в момента, в който си помисля, че програмата работи, и я пусна на 98, се оказва, че не е така. За издънки под ХР само съм чувал, не съм ги пробвал лично :-))

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #13

    Windows XP или Windows 2000 ?

    Е ми много ясно, че 2003 ще е най-добър,

    Въпросът беше за ХР и 2000.

    Макар че не беше поставен съвсем коректно (IMHO),

    защото се споменава стабилността, но не се казва за какъв приложен софтуер става дума дали за MS Office или за Swarm например.

  17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #14

    Windows XP или Windows 2000 ?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... от доста време и правя един продукт за обслужване на радио (InstudioLite - всеки може да го пробва на www.brodsoft.com), мога да ви кажа, че в момента, в който си помисля, че програмата работи, и я пусна на 98, се оказва, че не е така. За издънки под ХР само съм чувал, не съм ги пробвал лично :-))



    <div align="right">оргинално мнение на -CTPAX-</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Най-малкото страницата е доста ефектна [].

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Windows 2000 SP4 или Windows XP SP2
    От artsil във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 02-10-07, 21:43
  2. windows 2000 стартиране на windows xp backup
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-09-07, 23:50
  3. Как се минава от Windows 2000 към Windows XP
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 14-02-07, 23:49
  4. Savage 2000 драйвери за Windows 2000 ...
    От Dreamer във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 14-12-00, 23:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе