Тая сметка ми се струва грешна.. Това са ти 5555 часа непрестанна работа и писане на една и съща като тип информация. Това е почти невъзможно извън тестови условия. Освен това, не всеки момент прекаран работейки пред компютъра се равнява на 60МБ/сек писани по диска, освен ако не го ползваш професионално, но ти не обсъждаш такъв вариант.
Докато пиша този пост, Read Speed варира между 0 и 128КБ/сек, a Write Speed варира между 0KB/s и 370КБ/сек.
При зареждане на главната страница на YouTube, скоростта е 800КБ/сек и то за не повече от 3 секунди.
На SSD-то на моя компютър, данните са следните:
Total Host Reads: 33.6 TB
Total Host Writes: 21.7 TB
Това е диск на 7 години. Не е Transcend, A-data или някаква незнайна Китайска марка все пак. Corsair Neutron GTX 240GB е.
Компютърът се ползва за нормална работа, която ще вършат и поне 80-90% от останалите потребители. Да не казвам, че голяма част от тези 80-90% няма да стигнат дори и това потребление.
Според производителя, дискът издържа 200TB Writes преди да започне да дава грешки. Това означава, че ми остават още 10 пъти това, което съм използвал до сега. Общо - 70 години
Според този тест за издръжливост тук:
https://techreport.com/review/26523/...to-a-petabyte/
Дискът без проблем пише 1 PB (1000TB) информация без да умре, а дори и тогава не умира, за разлика от други. Просто са спрели да тестват. Според показателите, по време на тестовете, SSD LIFE LEFT на диска е паднал с 20. От 100 на 80. С този темп на деградация, дискът ще умре, когато запише 4 PB (4000TB) информация.
С моето (а и на 80-90% от потребителите) експлоатиране, това се равнява на:
1000TB - 333 години
4000TB -1333 години
Тези цифри изглеждат просто нереални и несериозни, но горната си е факт, доказан с тест. Дискът пише 1000ТБ информация без да умре, а 1000ТБ записи се правят от нормален потребител за 333 години. Това също е факт, защото това са реалните цифри от моята система.
333 години системен диск за 500-те лв, които платих тогава.... ми ... ще ги взема.