Привет!
Към по-запознатите, един въпрос. Колко време може да продължи процеса по възстановяване на системата? Върти повече от ден и половина.
Уиндоус 10 с оригинален диск.
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Привет!
Към по-запознатите, един въпрос. Колко време може да продължи процеса по възстановяване на системата? Върти повече от ден и половина.
Уиндоус 10 с оригинален диск.
Не е нормално, Ванка. Каква е конфигурацията на компа? Някои харддискове за лаптопи са мнооого бавни, но и с такъв за 30 мин. трябва да се справи. Свети ли диодчето за харддиска или е постоянно изгаснал?
Според мен е зависнал, да не кажа на 100%. Пробвай с рестарт и опитай отново. Ако пак не става, най-вероятно има някакъв проблем и няма да се получи рестора.
Първо тествай паметта за грешки, модул по модул, и ако не е дефектна пробвай пак да възстановиш.
Лаптопът е на познат, няма табелка с модел или параметри. Чакам снимка на кашона [emoji16]
Пуснах вграден мемтест, това е резултата. Сега сканирам харда
Имаме в къщи един лаптоп, почти след всеки по сериозен Упдейт са сини екрани и вадене от реанимация.
Ей това даде след 10 мин
Според мен този лаптоп няма никакви хардуерни проблеми. Просто операция като System Restore си е голяма мъка за такъв лаптоп.По-добре е да се инсталира Windows начисто. Кажи на познатия си да не си трови нервите с него. Ако може да го пробута на някого и да си купи по-нормален. И да няма процесор от рода на Pentium N### или Celeron N###.
Започне ли да прави ресторе от диск, не го пипай.
На практика корпира имидж от диска какъвто е бил Уина към даден момент.
Би трябвало да има функция restore, но на практика да е System reset.System reset го прави за 45 минуто до най-много час и половина.
На мен ми се е случвало когато копира имидж при мен продължава 2.5 дни денонощно.Единствено гледай дали има напредък - ако трябва мери с линийка и ако има напредък го остави.Ама мери поне като са минали 5 часа.
Това са глупости, няма как този процес да продължава над 24 часа, дори и при най-бавния механичен диск. Най-добре да се тества машината с някой live linux или sergei strelec компилациите. Там има и инструменти за тест и SMART статус на диска, което ще даде най-точна информация за състоянието му. А ако автора мисли, че няма да се справи - има сервизи, където ще установят проблема.
От личния ми опит, много е вероятно дискът да е "сдал багажа".