Здравейте. Изправен съм пред проблем, който не мога да реша сам. Ползвам Win XP Pro, а хард диска ми е форматиран в NTFS. Възникна един проблем със съвместимостта и за съжаление трябва да направя крачка назад към Win 9x/ME. Ситуацията е следната: трябва ми съвет как да си инсталирам Win 98 или Millenium Edition като в същото време запазвам XP-то на харда си само че в друг дял от диска. Имам 30Gb Maxtor, който е разделен на два дяла - C: (4Gb) и D: (26Gb). На по-малкият дял (C съм инсталирал Windows XP Pro и нищо друго, а на другия - всичко останало. Какво трябва да направя за да инсталирам някоя версия на Win 98 и как да стане това? Един приятел ми каза, че първо трябва да създам друг допълнителен дял в диска с помощта на програмата Partition Magic и там да инсталирам новия Windows, само че не съм сигурен дали това може да стане без да се налага да изтривам XP-то и да започна всичко отначало. Много ви моля да ми обясните процедурата по инсталирането на втора операционна система върху вече съществуващата. Предварително благодаря!
P.S. Идеята ми е да инсталирам Win 9x/ME на FAT32. Планирам да инсталирам Millenium Edition защото само това имам подръка.