Искам да направя стартова дискета за win98 или МЕ без да имам инсталиран някой от тези две ОС.На моя с ХР иначе щеше да стане лесно.Дискетата ми трябва за една бракма която не може да стартира от СД , имам дисковете
Искам да направя стартова дискета за win98 или МЕ без да имам инсталиран някой от тези две ОС.На моя с ХР иначе щеше да стане лесно.Дискетата ми трябва за една бракма която не може да стартира от СД , имам дисковете
1. Бутни през CD - Win 98
2. избери "Boot with CD-ROM support"
3. под DOS - напиши си буквата на CD-то [enter]
4. cd Win98 [enter]
5. format a: /s
6. трябва да си готов
обаче, имай впредвид че така правиш MS-DOS ver. 7
горното се отнася за системна дискета.
ако ти трябва обаче "Windows Start Up" диск - след малко ще постна кое точно ехе на CD-то ти трябва
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
ако ти трябва обаче "Windows Start Up" диск - след малко ще постна кое точно ехе на CD-то ти трябва
<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
абе май няма да стане - цитирам:
MAKE A NEW STARTUP DISK! Because of changes in the
real-mode and protect-mode kernels to support FAT32,
Windows 98 startup disks are not compatible with earlier
versions of Windows. Therefore, when you set up
Windows 98 for the first time, be sure to make a
new Startup Disk, EVEN IF YOU ARE NOT PLANNING TO
USE FAT32.
* Real-mode CD-ROM drivers
You will need real-mode CD-ROM drivers loaded so you
can access the Windows 98 CD. If you have run
Windows 98 Setup before and have created a Startup
Disk, you can use the CD-ROM drivers included on that
disk. If you do not have a Startup Disk, you will
need to run the installation program that came with
your CD-ROM hardware. *
нещо не мога да се сета как ставаше номера, а и нямам читава дискета под ръка да ти я zip-на и директно да си копираш файловете на системната такава
Можеш да си направиш файл, от който да генерираш такава дискета. С програмата WinImage. Ако не ти се занимава, дръпни си готов файл оттук http://fman.tu-sofia.bg/win98img.exe
Sorry za latinicata , ama ....
Ima edin website - bootdisk.com , ima image-failove na vsqkakvi start-up diskove , ne e zle da go poglednesh , na men mi svyr6i 4udesna rabota
Da vlez v http://www.bootdisk.com/ i prosto si izberi os tui e mnogo iak sait ima za vsi4ki vidove windows startup disk .