Резултати от 1 до 7 от общо 7

CD-RW изчезна като устроиство

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  226
  #1

  CD-RW изчезна като устроиство

  Здравейте,надявам се,че тук във форума мога да намеря решение на проблема си.Навярно имам софтуерен проблем с Win Xp pro,защото при отваряне на May computer виждам,че иконата на CDустройството я няма.В Device Manager CD устройството е обозначено с жълт удивителен знак,а в properties на location показва 0.0.Преди това бях деинсталирал Easy cd Creator platinium.В интернет пишат,че проблема може да е свързан с Wnapsi32.dll file,Adaptec или с регистъра.Не мога да възтановя системата защото нямам точки на възтановяване.Има ли някой който да помогне?

 2.  
 3. Senior Member Аватара на ru-boy
  Тук е от
  Jan 2000
  Мнения
  4,531
  #2

  CD-RW изчезна като устроиство

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,надявам се,че тук във форума мога да намеря решение на проблема си.Навярно имам софтуерен проблем с Win Xp pro,защото при отваряне на May computer виждам,че иконата на CDустройството я няма.В Device Manager CD устройството е обозначено с жълт удивителен знак,а в properties на location показва 0.0.Преди това бях деинсталирал Easy cd Creator platinium.В интернет пишат,че проблема може да е свързан с Wnapsi32.dll file,Adaptec или с регистъра.Не мога да възтановя системата защото нямам точки на възтановяване.Има ли някой който да помогне?  <div align="right">оргинално мнение на Tecno</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

  Ако е работила записвачката преди Еasy CD Creatora, значи си изтрил важен dll (библиотека) и това ти е проблема. А ако и преди е имало жълт удивителен, значи имаш несъответствие в прекъсванията т.е. записвачката иска да ползва прекъсване, което е заето (не е свободно). Може да се опиташ ръчно да зададеш настройки за прекъсването. Най-добре обаче е да отидеш в Safe Mode и от Device Manager да деинсталираш драверите за CD-тата. После рестартираш и уиндоуса сам ще си ги качи, както трябва да бъдат, най-много да ти поиска диска с уиндоуса, но мисля, че няма да има нужда.

 4. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  226
  #3

  CD-RW изчезна като устроиство

  Преди този знак го нямаше а го показваше нормално.Проблема е че не мога да работя с CD ako Win го поиска

 5. Senior Member Аватара на ru-boy
  Тук е от
  Jan 2000
  Мнения
  4,531
  #4

  CD-RW изчезна като устроиство

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди този знак го нямаше а го показваше нормално.Проблема е че не мога да работя с CD ako Win го поиска  <div align="right">оргинално мнение на Tecno</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

  Премини на варианта Safe Mode премахване на драйвера. и т.н. както съм ти го описал. При деинсталацията те е попитало че даден *.dll се ползва и от други програми и дали си сигурен, че искаш да го изтриеш и ти си дал грешния отговор, че искаш, а е трябвало да дадеш "no to all". Aко имаш късмет след операциите в първия ми пост и рестарт всичко ще е наред. А ако не е, тогава инсталирай пак Еasy CD Creator-a и така ще възстановиш липстващите файлове, после пак го деинсталирай, но този път правилно.

 6. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  226
  #5

  CD-RW изчезна като устроиство

  изтрих драйвера наCD-то и рестартирах Win разпозна CD-то като хардуер,но хего физически го няма.Използвах update driver ,но WIN казва че няма по добър драйвер от инсталирания до момента. Може ли проблема да е в регистъра и как може да се поправи?

 7.  
 8. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  226
  #6

  CD-RW изчезна като устроиство

  реших си проблема.Благодаря много.Записах Easy CD creatora отново и работите се оправиха.Предишната работа на Creatora беше много странна.След натискане на Burn той започваше да записва направо на ХАРДА без да ми поиска диск а пък ако му сложа не се интересува колко място има той просто записваше.А когато го деинсталирах не ми съобщи,че DLL фаила който е изтрил се ползва и от други програми.

 9. Member
  Тук е от
  Mar 2003
  Мнения
  221
  #7

  CD-RW изчезна като устроиство

  Решението на проблема е описано тук: http://support.microsoft.com/default...b;en-us;270008

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Изчезна дял
  От get във форум Общ - софтуер
  Отговори: 9
  Последно: 05-10-09, 12:57
 2. Отговори: 12
  Последно: 10-02-08, 09:12
 3. Въпрос за многофункционално устроиство
  От TheSlackBoy във форум Общ - хардуер
  Отговори: 7
  Последно: 02-10-05, 16:05
 4. Проблем със CD-ROM - изчезна!!!
  От Moka във форум Windows
  Отговори: 3
  Последно: 08-05-05, 14:53
 5. Изчезна ми E:\
  От OvErRiD3 във форум Windows
  Отговори: 8
  Последно: 30-08-04, 20:41
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе