Резултати от 1 до 10 от общо 10

Заключи ми се папка в ХП-то, мамка му!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2003

Хи!

Случи ми се странно нещо с Вин ХП - бях си пренасочил Мъ Документс към друга папка на другия дял на ХДД-то и след преинсталл повече не мога да си вляза в тая папка. Опитах със:

1. Създаването на акаунт със същото име ( не става, ******то помни някъде предишните такива , вероятно?);

2. Тотал Коммандер

3. Още една преинсталация на ХП ....

и няма влизане и това е, започнах да вдигам кръвно.

Така че - ХЕЛП!!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2003

Нишо не разбрах, но мисля че си направил следното:

Направил си шорткът на папката в другия дял,

а оригиналната си я затрил с преинсталацията (ако си форматирал де)

Ами шорткъта е само пренасочване, не е местене на файлове.

Такаче файловете ти са изтрити и връщане назад няма.

Поне аз така ти разбрах въпроса, много си го намотал.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не вярвам, пише само че е преинсталирал ...

Shakedown е прав. Абсолютно не е ясно.

Какво имаш предвид под "пренасочил"?

Колко юзъра имаше преди инсталацията?

Тази папка на кой юзър беше и имаше ли някакви особености при правата за нея?

Този юзър администратор ли беше?

Папката шерната ли беше?

На какъв дял беше предната инсталация?

А сега на NTFS ли е?

Двата дяла с различни FS ли са?

Какво съобщение ти дава? Напиши го, да видим.

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хи!

Случи ми се странно нещо с Вин ХП - бях си пренасочил Мъ Документс към друга папка на другия дял на ХДД-то и след преинсталл повече не мога да си вляза в тая папка. Опитах със:

1. Създаването на акаунт със същото име ( не става, ******то помни някъде предишните такива , вероятно?);

2. Тотал Коммандер

3. Още една преинсталация на ХП ....

и няма влизане и това е, започнах да вдигам кръвно.

Така че - ХЕЛП!!!!

<div align="right">оргинално мнение на Waffle Man</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Отиди на търсене на файлове и папки и напиши *.doc . Ако намериш нещо го маркирай (Ctrl+A маркира, Ctrl+C копира) , после отиди в "Моите документи" и Ctrl+P paste в папката. Би трябвало, ако всичко е наред, да ти е решен проблема.

6. Тук е от
    Apr 2003

Добре де, бил съм неясен.... та ето по-подробно за какво става въпрос:

1. Всички дялове са в NTFS;

2. Преди инсталация на ХП диск С: бива форматиран изцяло (естествено в NTFS);

3. Използвам bootable WinXP, инсталирам на С:;

4. При инсталацията акаунта по default е с администраторски права; парола не слагам;

5. След инсталация не създавам друг акаунт

6. За да не копирам файловете в My Documents всеки път, когато Win XP се омаже, имам папка D:\YYY ;

7. Затова от менюто "Properties" на папката My Documents, избирам "Move to" и указвам папка D:\YYY

8. Оказва се, че съм се излъгал затова, че WinXP се е омазал и повтарям процедурата от т.2 до т.5

9. При първия опит да вляза в папка D:\YYY получавам съобщение "D:\YYY is not accessible. Access denied". Единствената опция, която имам в случая е Delete (това не ми го отказва. Освен това от менюто Properties ми показва, че папката е с размер 0 байта и че съдържа 0 папки, което не е така;

10. Както вече споменах опитах да създам акаунт със същото име като при предната инсталация, но бях посъветван да използвам друго име, щото това вече било заето;

.... и стигам до тук.

Опитах и с Linux Knoppix 3.1 - папката се вижда, съдържанието й - също, но не мога да правя каквито и да било операции с нея (копиране, местене и т.н.)

Ами това е. Не мога да си позволя да изтрия кофти папката, защото е твърде ценна за мен. Който може да помогне - да помага.... Thanx for your attention!

7. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Тейкни олнершипа върху папката и си дай права .

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Направи си системна дискета, примерно от Win98 и копирай на нея програмката ntfsdos."http://www.data.bg/f.php?fid=341176" Зареждаш от дискетата и стартираш програмата, тя разпознава ntfs дяловете. След което си работиш съвсем споко под DOS. Ако и тогава не ги виждаш, предполагам че нещо се е скапало тотално. Успех!

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

а както казва alexandro ще стане по- бързо.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Нямаш права, пич [] Папката D:\YYY в момента е с права изрично и само за собственика си - потребителя Administrator на първата инсталация, която си направил. В крайна сметка NTFS правата се раздават върху идентификатори (SID), а не върху имена. Така ако преименоваш името на потребителя, неговите файлове и папки пак да си останат негови, по-точно на идентификатора му.

Проблема е, че всеки SID е уникален и в следвашите инсталации потребителят Administrator (а и който и да е друг), въпреки че има същото име, има друг SID, съответно няма права върху папката и файловете в нея. Няма права да чете атрибутите им дори, затова не може да разбере има ли файлове или не и ако има с какъв размер са. Затова ти дава че папката е с обем нула.

Същия ефект между другото ще се получи дори и без да преинсталираш XP - правиш един потребител, даваш му права върху папка или файл, след това го изтриваш и го създаваш наново - същото име, парола, членува в същите групи - няма значение, той има друг, уникален SID и няма достъп там, където е имал първия.

Изходът е както те посъветва Pat - да "вземеш собственост" върху папката D:\YYY- т.нар. "take ownership". Ако си администратор в новата инсталация, ще имаш право да го направиш. Не се сещам наизуст с ХР как точно става, мога да ти кажа за 2000, но не вярвам да е нещо по-различно. Разгледай хелпа за "take ownership of a file or folder", ще ти каже как става стъпка по стъпка.

12. Тук е от
    Apr 2003

Thanx, stfn!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. как да премахна папка
    От kasis във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 13-02-09, 19:11
  2. фон на папка
    От homeoflove във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 25-01-07, 14:08
  3. Системна папка
    От dallaz във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 05-01-07, 10:45
  4. Отговори: 8
    Последно: 18-03-05, 19:29
  5. Мамка му и ъпгрейд!
    От DeathKnight във форум ИГРИ
    Отговори: 5
    Последно: 16-05-02, 18:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе