От доста време се занимавам с Windows XP Professional и мога да кажа че съм що-годе запознат с windows-a. Наскоро ми попадна един XP Home Edition, и ми се струва че са съвсем еднакви!
Някой ще сподели ли с мен някоя и друга разлика в двата win-a.
От доста време се занимавам с Windows XP Professional и мога да кажа че съм що-годе запознат с windows-a. Наскоро ми попадна един XP Home Edition, и ми се струва че са съвсем еднакви!
6te gi otkrie6 kato vzeme6 da gi navurje6 v po golyama mreja
Нещо по-конкретно за проблемите в голяма мрежа ?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">От доста време се занимавам с Windows XP Professional и мога да кажа че съм що-годе запознат с windows-a. Наскоро ми попадна един XP Home Edition, и ми се струва че са съвсем еднакви!
<div align="right">оргинално мнение на MetalMilitia</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами явно не си запознат както твърдиш, независимо дали "доста" време се занимаваш.
Една от основните разлики например, е че няма политики!
А от това произтичат и други основни големи разлики!
Home edition не може да се включва в домеин контролер, Profesional може.
S dve dumi Home e oryazana version na PRO, i za da go razbere6 po dobre eto primer:
MS office standart i MS office Premium edition - znae6 li razlikite?
abe savsem sa ednakvi samo deto ednoto podurva dve cpu i desetina drugi neshta hahaha
Една не съвсем безполезна особеност е, че WinXP Pro има възможност за (пълен) отдалечен достъп, докато домашната версия няма тази екстра. Поне според описанията на М$, би трябвало да е възможно да можеш изцяло да виждаш екрана на отдалечения компютър и да правиш всичко което си поискаш. Е, това си има съответните недостатъци от гледна точка на сигурността, но е неоценимо ако искаш да помогнеш на приятел/роднина да си направи някоя настройка на компютъра, а ти си (примерно) на 10000 км. от него.
Аз го ползвам remote desktop да си управлявам сървера и оправям кома на сестра ми ако прецака нещо и да ти кажа , това е нещо изключително полезна функция....
Да вярно е че remote desktop-а си е голяма екстра. И аз съм си играл с него, и си мисля че при интернет връзка като в белите страни ще е адски приложимо. За сега само LAN...
P.S. d-rRoss не съм тръгнал да си меря пишката с тебе, затова вместо да ми се правиш на велик вземи разясни какви са тези "политики", дето ги има на XP че за първи път го чувам това понятие.
Ами Control Panel-> Administrative Tools-> Local Security Policy
за това говори май
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За какво служи това чудо ???
<div align="right">оргинално мнение на MetalMilitia</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не се сърди, на Славейков има книжки по тия въпроси, започват от 15 кинта нагоре!
Постарай се сам да разбереш нещата, на готово е много лесно.
Виж ако имаш проблем, ще ти помогна, но общо-образователни курсове...да ме прощаваш!