Здравеите имам един малък проблем,не знам как да инсталирам операционна система,на моя лап топ,който няма cd-rom,и harda ми е само 650МБ.......... Дайте ми съвет..... Благодаря...
Здравеите имам един малък проблем,не знам как да инсталирам операционна система,на моя лап топ,който няма cd-rom,и harda ми е само 650МБ.......... Дайте ми съвет..... Благодаря...
Ами win-a се претаква с кабел от друг комп. После се инсталира. Това могат да ти го направят и в някоя фирма.
Ами ако не ми се дават пари за фирми какъв кабел да си взема?
Кабел за връзка между два компа през LPT или COM порта но кабела ще ти струва колкото да ти го направят това във някоя фирма. Обиколи разните му фирми и разпитай. А по принцип има опасност от изгаряне на компа при неправилно използване на ЛПТ-кабела. Аз съм горял лаптоп и затова ти препоръчвам тази операция да я направи някой който я е правил. Със серийния кабел няма такъв проблем но пък става доста по бавно.
Благодаря ти за съвета,ще пробвам и ще видиме... Благодаря.[]
Защо просто не си свалиш харда от лаптопа и да си го закачиш на настолно pc(трябва ти обаче преходник за кабела-намира се по фирмите), форматираш си харда,копираш му инсталационния win в една папка и каквито драйвери имаш, после си го закачваш на лаптопа пак, пускаш го, пишеш "setup" и готово!
Аз така го правя.
Отиваш в най-близкия компютърен магазин или Офис 1 например и си купуваш кабел за паралелен порт LPT, който обаче и от двата края е "мъжки", сваляш си от тука: http://rack5.free.evro.net/free2/mag...0Tools/NC5.rar Norton Commander 5, вързваш лаптопа с друга машина и пускаш на двете машини въпросния софт. Единия ти е като master, другия като slave (определяш ги в менюто left -> link). Прехвърлянето е бавно, отваряш бира и го изчакваш... Както виждаш не е сложно[:D]
здравеите в понеделник ще изпробвам, и ще ви кажа какво е станало. Благодаря
Паралелния кабел се разкачва чак когата и двата компа са изключени. И двата ги включи в един разклонител. Ама не си написал от кой град си. В къщи има един паралелен кабел за връзка.
Към това, което каза germanetza ще допълня, че с F9 извикваш менюто на NC5 и търсиш командата "Link". Това се прави и на двата компютъра в истински DOS режим. Единият е "master", a другия "slave", като няма значение кой е първи и кой втори. Точенето е бавно, но не е чак толкова досадно. <font color="orange">Кабела за свързване се нарича "Линк кабел" и бива два вида, а именно за "COM" портовете и "LPT", като данните през втория се точат малко по-бързо. По късно, ако ти е нужна бързина правиш същите фокуси със същия кабел но с програмата "Тотал командер вер. 4/5.х" през уиндоуса.</font id="orange">
И едно малко скандално мнение.
Защо ти е да инсталираш Уиндоус на лаптопа. Щом диска му е 650МВ, процесора сигурно е 486 или Р100 максимум. А си сложи ДОС 6.22 (само 5-6 дискети 3.5") и си гледай кефа.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И едно малко скандално мнение.
Защо ти е да инсталираш Уиндоус на лаптопа. Щом диска му е 650МВ, процесора сигурно е 486 или Р100 максимум. А си сложи ДОС 6.22 (само 5-6 дискети 3.5") и си гледай кефа.
<div align="right">оргинално мнение на Lazy Dog</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И WIN3x е толкова...
Едно време съм успявал да събера 95 и офис на 210МВ, що да не може да стане и на 650?
Вярно, че Уиндоус 3.1 е 6 дискети, но първо трябва да имаш инсталиран ДОС [:D]. Човека пита за ОС, а Уин3.1 е по-скоро shell, така да се каже лош NortonCommander [][:D]. Вярно че и Уин95 може да се подкара, но 30-40% от диска отиват само за него ...
като говорим за постижения за побиране на ОС на диск и подкарване на старо PC: Win95(Nashville'96) + Office(Word) на следния компютър:
Intel 80386DX@40Mhz
4MB 32Pin DRAM
120MB HDD
512KB Video Hualon Microelectronics(HMC)
Работеше сравнително нормално само се оплакваше от малко памет. При качването на 8MB вече работеше перфектно