На една стара машина К6-2 400 Мнz,RAM-32MB,VGA 4MB,HDD 3,2GB
инсталирах win ME PC-то започна да се рестартира при най-малко
натоварване.Преди това на същата машина беше инсталиран Win 98 Second Eition и всичко е работеше нормално.Някакви идеи.
На една стара машина К6-2 400 Мнz,RAM-32MB,VGA 4MB,HDD 3,2GB
натоварване.Преди това на същата машина беше инсталиран Win 98 Second Eition и всичко е работеше нормално.Някакви идеи.
аз не форматирах диска и фактически напраил ъпгрейд мислите ли че е от това и на други машини съм инсталирал така но не еимало проблеми
виж първо драйверите дали имат по нови версии, ресетни setup defaults от биоса и данеби да прегрява - погледни вентилаторите дали са добре.Може да пробваш да си смениш захранващия кабел или да изключиш бутона ресет от дъното за да провериш да не е залепнал случайно
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На една стара машина К6-2 400 Мнz,RAM-32MB,VGA 4MB,HDD 3,2GB
<div align="right">Originally posted by mitco*-*09/01/2004*:* 22:14:54</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Win ME е много по "тежък" и капризен от Win 98. Най-вероятно имаш проблем с неправилно инсталиран и/или повреден драйвер. Като начало изключи възстановяването (restore) на Win ME и компютъра ти ще работи по-бързо и по-добре.
------------
В същност сега, като погледнах, проблема ти е в недостатъчната RAM памет. Win ME изисква за работа поне 64 МВ, и като не я получи записва по харддиска за компенсация и оттам и проблемите със системата.
Накратко: върни се на '98SE - според мен МЕ няма достатъчно сериозни предимства, които да компенсират нестабилността в работата, а и конфигурацията ти е слабичка и машинката само се тормози. Но дори и да беше по-добра, пак щях да ти дам същата препоръка или евентуално преминаване на XP (само че за целта ти трябват поне 128 RAM, по-добри процесор и видео и т.н.)
Аз вече се върнах към win 98se и проблема веднага изчезна.Тоя Милениум е голям боклук.Мерси за съветите.
Аз вече се върнах към win 98se и проблема веднага изчезна.Тоя Милениум е голям боклук.Мерси за съветите.