Резултати от 1 до 2 от общо 2

Локален FTP server на компютър с XP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #1

    Локален FTP server на компютър с XP

    Привет. Някои има ли идея как мога да си подкарам FTP server на компютъра. Интересувам се от настройките и как да го защитя от неоторизиран достъп. Имам 2 мрежови карти , 1 за локалната мрежа и 1 за интернет-а. Мерси предварително

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #2

    Локален FTP server на компютър с XP

    Aми ХР има FTP server вграден. Просто отиваш на add/remove windows components и го намираш къде е и го инсталираш с диска за ХР. След това някъде из C ще ти се появи една директория FTProot, в която трябва да сложиш shortcut-и на всички файлове (ккато махнеш shortcut to от името им, ако се създават така), които смяташ да шернеш, после някъде в administrative tools ако не се лъжа се появява функция за управления на фтп-то, въвеждаш основна директория и там настройваш акаунтите. Не съм работил с него, имам бегла представа. Инак доколкото знам не е добър за управление. Аз използвам G6FTP server, който е на същия принцип, но с бая настройки. Пак иска основна директория, можеш да си сложиш която и да е, да си я създадеш където искаш. В нея се добавят линкове и първо тя, а после и поддиректориите се добавят и в user accоunts на G6FTP, като има задаваш permissioni. Даваш и да се download и/или upload - ва, нагласяш го да се отнася с линковете като виртуални директории, както и resolve windows shortcuts, слагаш ratio и quotas, ако искаш. <font color="red">Всичките тия настройки са в полето User accounts </font id="red">- едно човече. После в главния прозорец в най - дясното поле трябва да зададеш разрешени или забранени IP-адреси. ако искаш да разрешиш всички от даден диапазон, 8 битово кодираната цифра се замества със * - например 194.168.64.* или 192.132.*.* или дори *.*.*.* . Оттам можеш да си конфигурираш акаунтите - за всек с отделна скорост ,с и без парола. Все пак FТР се хаква лесно, но не е много опасно, доколкото знам в най - лошият случай ще получат достъп до файловете в директорията ти или ще хакне паролата на нелимитиран акаунт. Успех.



    http://www.data.bg/f.php?fid=898496 е място, откудето да си дръпнеш сървъра, ако го искаш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 12
    Последно: 13-07-06, 00:59
  2. как да си направя локален сървър
    От magda във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 04-05-05, 11:31
  3. Download от локален сървър
    От sven във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 24-02-04, 14:12
  4. Локален Видео Чат
    От Shegobieca във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 16-01-04, 17:44
  5. Отговори: 8
    Последно: 11-01-04, 10:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе