Значи ситуацията е следната, компютъра е с WinXP Pro, LAN интернет, има си Panda Antivirus с актуални AV сигнатури (от 19.02. хваща и чисти W32.Netsky.B вируса) и допреди около седмица всичко си беше Ок. Но от 7-8 дни забелязвам следната ситуация - както си браузва човек с ИЕ6 или си проверява пощата е ОЕ след около 5 до 15 мин. изведнъж секва всякакъв трафик и не се отваря никой сайт. В това време връзка има, пингове има до където си пожелаеш, трейсроут също има с добри времена и т.н. Та като поседи около 10-20 мин. в това състояние изведнъж се появява и трафик и поща и всичко. Ако човек няма търпение да чака - Рестарт и всичко е ок пак за 10-20 мин. и се повтаря същото.
Пробвах Norton AV 2004, Kaspersky 4.5, AVG 6.576, Trojan Remover, Ad-Aware 6, RegSupreme 1.1 - никой нищо не открива [!] и проблема остана. Питам един младеж от Интернет-доставчика да не са сложили някъде някой калпав хъб, суич или кабела да не прави нещо бели - вика всичко е ок при нас. Вие там сте с ВинХП, аха, пуснете му ъпдейт и всичко ще се оправи. Викам аз, за 15 мин. не може да се изтеглят ъпдейтите му бе, ама по някаква случайност си ги изтеглих и инсталирах и ... ура, вече трафика ми се губи след всеки 7-8 мин. и колкото и да чакам не се възстановява, само рестарт го оправя.
Та вчера го срещам пак младежа (интернет доставчика) и той вече доста убедително ми каза че това бил нов вирус/червей/троянец дето нищо не го ловяло и той го имал на неговия компютър в къщи и докато не си изтрил Вин-а и наново си го инсталирал и само така се оправяло.
Ако някой знае нещо по проблема - нека сподели [:I]