Резултати от 1 до 9 от общо 9

Stranen problem s encoding v XP & IE6 SP1 v web!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Zna4i pi4ove ako nekoi se e sbluskval s tozi problem she sum mu mnogo blagodaren ako mi kaje kak se reshava!

------------------

Ami zna4i v slujbata si vzexme 10 absolutno 4isti4ki PC-ta (mnogo dobri4ki - edin vid jaduvan upgrade!) + XP Pro. (SP1 vgraden v OEM-skata distribuciika kum vsiaka mashinka) - abe v ob6ti linii vsi4ko kak si e po-pravilata!

I kakto si 4ko si e OK i si ba4ka perfectno i vsi4ki sa dovolni i zasmiani s novite pridobivki - izvednuj mi zvuni kolegata ot gornia etaj i vika - "Abe tuka neshto nemoga da pisha na kirilica v "webforms"!!!???!!! Demek nito na Phonetic nito na BDS...

Latinicata si ba4ka perfectno oba4e kirilicata nikva ia niama !!!

O6te ot sega iskam da nablegna na tova 4e pretendiram da sum slagal kirilica na nai-malko 1000 prokleti XP-ta i tnt bozi i nikoga nesum imal problem !

Vsi4ko si go advam kak si trebe i s Phonetic 2000 i s FlexType i ru4no sum ia adval samo s DLL-4etata. Pravil sum go i s instalacia na FlexType kato sled tva tria fowdera na Datecs ot C:\Windows i tnt. - vsi4ki regional settings sa kakto si triabva!

Problema e ne 4e nemoge da se pishe s BG Phonetic v documenti a tova 4e nemoge da se pishe s BG Phonetic v webformi na saitove prez IE6.0 SP1 dare4em! (primerno tazi v koiato pisha v momenta)!

eto dage davam edin orimer po-dolu !!!

Tova e text pisan na BG Phonetic s Direktno pusnat i rabote6t 4istak bursak FlexType2k bez da e mahnat kato startirano prilogenie pri koeto izliza slednoto!

<font color="red">B>60 5 B5LB =0?8A0= =0 E>=5B8F 40 <C 510 <08:0B0 C<@80;0! </font id="red">

Най-странното е че само с "Кредор-а" става !!! Ако превключа на БГ фонетик от Флекс Тайп-а си ебава маиката и излиза тази боза по-горе!

Aide daite sega niakva ideia ot kvo moje da se polu4ava tova!

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Соло, моето мнение е, че си допуснал грешка с Флекс Тайп ...

Както и да е.

Кликни върху injinera, изпрати му PM и със сигурност ще получиш две неща.

1. Овикване за идеята ти да сложиш Флекс Тайп

2. Решение или решения на проблема ти.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

...при това, доколкото познавам въпросния участник, точно в този ред [:D]

... и бих казал още, че овикванията ще са основателни, а решенията - работещи.

Успех!

5. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Добре, че Малоне ми се обади, аз на маймуница не чета.

1: http://injinera.bgplus.com/downloads/Cyr_xp.rar

точиш, четеш, разбираш.

Но, това е за хора, неосрали си комповете с кирилизатор. Затова

2. отваряш:

http://injinera.bgplus.com/deinst/rmv2k_1.htm

Четеш. там има линк за точене на деинсталатор.

Пробваш на един комп и се обаждаш, става ли. Ако става, оправяш и другите. Аз съм вдигнал XP-то на трупчета, след като 3-път се явявят вируси, дето сами си влизат по кабела без да цъкаш върху нищо.

Сигурно е, че преди SP1 и кръпките този деинсталатор работеше.

Не навиквам вече никого за нищо, само гледам сеир. "Олеле, мелна ме тока през ръцете" - Ми, аланкоолу, защо вадиш бързовар (килиризатор) на място, където си има топла бода от кран?

p.s. injinera@mail.bg го ликвидирах. Не е тяхна работа кое ми е ЕГН-то. Новото: injinera_маймуна_mail15.com ( _маймуна_ замести с @)

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре, че Малоне ми се обади, аз на маймуница не чета.

точиш, четеш, разбираш.

2. отваряш:

Пробваш на един комп и се обаждаш, става ли. Ако става, оправяш и другите. Аз съм вдигнал XP-то на трупчета, след като 3-път се явявят вируси, дето сами си влизат по кабела без да цъкаш върху нищо.

Не навиквам вече никого за нищо, само гледам сеир. "Олеле, мелна ме тока през ръцете" - Ми, аланкоолу, защо вадиш бързовар (килиризатор) на място, където си има топла бода от кран?

p.s. injinera@mail.bg го ликвидирах. Не е тяхна работа кое ми е ЕГН-то. Новото: injinera_маймуна_mail15.com ( _маймуна_ замести с @)

<div align="right">Originally posted by injinera*-*08/04/2004*:* 19:51:30</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Inginer, Malone etc. ... mnooo 10x za burzia otgovor!!! V Vtornik she go probam tui nieshto deto si mi postnal dali stava i 4e bucna tuka kuv e rezultata.... Samo edno uto4nenie kum Injenera!!! Ami ****** FlexType go prasnah kato kraen variant na ******* XP - vinagi sum polzval Phonetic 2000 ! Kato cialo i az mrazim FT-a ama ko da se prai - re6ih da probam i s nego! ...

P.S: Nito edin ot gornite linkove nese otvaria!>???? basi she probam ot ba4kaneto.... ia proveri dali nesi zabrail da slojish na failovete 775-chka!?

<font color="purple">Mod EDIT: Изразите, които си използвал, не се приемат с одобрение в този форум. И пиши на кирилица - така има по-голяма вероятност да ти обърнат внимание (Инжинера ти каза, че не чете маймуница, добре че е бил Малоун да му обърне внимание на въпроса ти)</font id="purple">

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре, че Малоне ми се обади, аз на маймуница не чета.

точиш, четеш, разбираш.

2. отваряш:

<div align="right">Originally posted by injinera*-*08/04/2004*:* 19:51:30</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Inginer, Malone etc. ... mnooo 10x za burzia otgovor!!! V Vtornik she go probam tui nieshto deto si mi postnal dali stava i 4e bucna tuka kuv e rezultata.... Samo edno uto4nenie kum Injenera!!! Ami ****** FlexType go prasnah kato kraen variant na ******* XP - vinagi sum polzval Phonetic 2000 ! Kato cialo i az mrazim FT-a ama ko da se prai - re6ih da probam i s nego! ...

P.S: Nito edin ot gornite linkove nese otvaria!>???? basi she probam ot ba4kaneto.... ia proveri dali nesi zabrail da slojish na failovete 775-chka!?

<font color="purple">Mod EDIT: Изразите, които си използвал, не се приемат с одобрение в този форум. И пиши на кирилица - така има по-голяма вероятност да ти обърнат внимание (Инжинера ти каза, че не чете маймуница, добре че е бил Малоун да му обърне внимание на въпроса ти)</font id="purple">

<div align="right">Originally posted by s01o*-*08/04/2004*:* 21:41:19</div id="right">

...Много се извинявам ама несе съобразих! - Следвашият път ще да е гарантирам!

За Инженера! - човече от тук та право на това: http://free.hit.bg/injinera/ попаднах - е нема да ти казвам че съм направо възхитен на усърдието ти за кирилизацията! - Баси сайта ти е направо златна мина... ако секи дето има проблеми с проклетата кирилица го знаеше тоя сайт брояча (ако) имаш такъв требе да неспира да се врътка!

Още един път: ЕВАЛА ЧОВЕЧЕ ! ...са има да кълвем тука особенно ми допадна един раздел за принтиране под DOS !!! Е ниама да ти казвам че имам и голям проблем с принтирането под DOS в XP на мрежов принтер през принт-сървър! За локален знам че мое да се излъйе ама за мрежов е големая мъка! ...Ако има и инфо за това, знай че ти си човека !!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Не съобразих, че си у нас, БГ миръра ти е по-удобен. За печата изпод ДОС с БГ нестандартен енкодинг скоро стана на въпрос:

http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=13879

Човека го е направил от раз по указанията ми.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не съобразих, че си у нас, БГ миръра ти е по-удобен. За печата изпод ДОС с БГ нестандартен енкодинг скоро стана на въпрос:

http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=13879

Човека го е направил от раз по указанията ми.

<div align="right">Originally posted by injinera*-*08/04/2004*:* 23:08:18</div id="right">

----------------

Значи системата е следната !

1. Имаме едно ПЦ на което има XP Pro. и инсталнат клиентски софтуер работещ под DOS!

2. ПЦ-то се връзва към NT4.0 SP6a което се явява файлов сървър (не е gateway на мрежата) !

3. NT4.0 SP6a с IP: 192.168.100.100 и с инсталнато същото DOS-овско приложение но е сървърна версиика (нещо като Норма но не точно, - казва се "Tempo" )

4. На NT-то има инсталната една Kyocera Mita FS 1800+ и един Star LC1151 матричка от тези големите! И двете машинки са вйрзани към един Print-server s IP: 192.168.100.21

5. Имаме един Gateway Linux server s IP: 192.168.100.215 с вътрешен DNS, Squid и други бози!

6. ПЦ-то с клиентското досовско приложение трябва да се върже към към NT-то и да си се разбере с него как да отпечата проклетя DOS-овски фаил дето се генерира от клиентското ПЦ!

7. Проблем !!! - Ами всичко е точно до момента в който трябва да се отпечата фаила! -

8. Как трябва да стане системата за инсталация на мрежов принтер в XP работещ под DOS инсталация на мрежов принтер под DOS който е на LPT1: На NT4.0 SP6a, който всъщност е на принт-сървър!

При пускане на печат на матричката която е зададена като мрежов принтер на LP1:\\192.168.100.21\StarLC - DOS-овското приложение забива, помага единственно печат в фаил които пак ме устройва но пък немога да окажа примерно на "Notepad"-а да разпознае DOS-овския енкодинг 885 или там кйвто беше!??!!?!?

Идеята ми е че според мене нещо или аз неправя както трябва или виртуалната DOS-console в XP-то неможе да разпознава LPT1 на мрежов принтер или знам ли кво!

Всъщност нещо съм прекалено назада в материала зада го направя това нещо и ако има някой желаещ да хвърли едно рамо тука зада ми обясни как става (ако въобще става де) ще съм му много благодарен!

Благодаря предварително на всеки който се навие да отдели време и нерви зада ме светне как става тази откачена калимация![:I]

11. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Значи системата е следната !

Половината работа ти е свършена - даден ти е линк, където са описани няколко начина за решаване на въпроса. Отваряш, четеш и пробваш кое ти върши работа. Ако не разбираш, първо четеш теорията.

Персонален преразказ не мисля да ти правя. Не ми заставай в негърската поза "зинал съм, пускай ми банана в устата"

Ако не ти се отварят страниците, ще ти ги рарна и ще ти ги пратя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Stranen Problem s FLOPPY sled overclock
    От XtremE във форум Овърклок
    Отговори: 4
    Последно: 30-07-03, 03:14
  2. Stranen problem
    От devil във форум Windows
    Последно: 09-01-03, 11:56
  3. WinXP - stranen problem s ECP
    От wise_guybg във форум Мрежи
    Последно: 31-07-02, 23:35
  4. Abe malko stranen problem ...
    От Blizzard във форум Общ - хардуер
    Последно: 09-04-02, 02:09
  5. Stranen Problem s spirane na interneta po Wairless
    От Ivan във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 10-02-02, 00:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе