Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 104

Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #46

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    //фак-офф топик

    ...дето Tommorow чак искаше да ме бие, щот съм щял да карам пиян
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Нищо лично, просто прекалих с образното. Сега ще опитам сериозно. Ако си ми приятел или дори добър познат и те видя да се качваш в колата си на 6 ракии след запивка, ще извърша всичко законно и незаконно за да те спра. Ако се наложи и разума в тебе не се подчини на словените ми доводи ще те бия докато те смажа. Половината от ударите ми ще бъдат заради теб защото ми пука за теб, другата половина ще са за всички онези които би могъл да убиеш. След това можеш да не ме погледнеш цял живот ако искаш или да ме дадеш подсъд, че съм нарушил личното ти пространство и свобода.
    Както виждаш няма такива опасности Нито си ми приятел нито дори добър познат. Иначе си голям артист, цар на изопачаването на думите на когото и да е било. Ако някой ден се присъжда титлата "форумен заслужил артист", с двете си ръце ще гласувам за теб

    //фак-офф топик край

    по темата: Малоун...законите би трябвало да се правят за да защитят мнозинството от малцинството, а не обратното. Много малко са случаите, при които да не мога да изведа колата при поява на проблем извън платното. Спуквам гума...мога за измина доста метри със спукана гума и да обезопася престоя на колата. При смяна на гума или друга ремонтна дейност на пътя съм длъжен обратно на посоката на движението да изведа поне на 30-50 метра светлоотразителен триъгълник за да предупредя идващите че е възможно да има препятствие на пътя...това разстояние не е случайно избрано и е съобразено със спирачния път. Ако идващия ме зърне от 5 метра това, че ще ме помете не със 100 а с 70 изобщо няма да ми е от полза. Дири да да угасна и да не мога да продължа, мога с сам или с малка помощ да избутам возилото настрани...Но това е въпрос на обща култура на пътя. Ако ти не се пазиш, никой и никакви закони няма да те опазят. Това исках да кажа а не да се дрънкам безмислено. После, наличието на жилетка в колата не е достатъчно условие за нейното използване. Понякога даже е и невъзможно и нецелесъобразно.

    Пример ( нали обичаш частните примери ): Карам си с 80-90. Отпред колата почва да пуши и дими под капака. Вероятно късо съединение към маса и горяща изолация-пластмаса.

    Отговори ( отбележи с Х това което сметнеш че е правилно )

    [ ] - спирам където и да съм в момента, кво ми дреме че съм в най-лява лента. Неистово търся из колата светлоотразителна жилетка. Намирам я. Свалям палтото си, защото с него няма да мога да я навлека. Обличам се на седалката като се гърча и извивам ръце в неудобната поза. Колата гори отпред. Успявам да я навлека някакси. Внимателно излизам като се оглеждам за да не ме отнесе някой. Отивам до багажника и вадя светлоотразителен тригълник, тичам 50- метра назад и го поставям. връщам се на бегом. Взимам пожарогасителя, отивам отпред и поради закъснялата си реакция спазвайки правилата, в този момент резервоара избухва и се разхвърчат жилетка на една страна, ръце и крака на друга страна.

    [ ] - спирам максимално бързо извън пътя отбивайки възможно най в дясно пускайки аварийни. Тичам и взимам пожарогасителя като минавайки дърпамн ръчката за да отворя капака в последния момент преди да го вдигна. Обливам целия двигател с пяна, псувайки отивам и поставям триъгълник обратно на движението без да се набирам като глист, избърсвайки ръцете си в светлоотразителната жилетка. Оглеждам повредите и при необходимост се обаждам на пътна помощ или приятел.


    Иначе аз бих накарал например други хора да носят задължително жилетки. Камикадзетата-пенсионери, дето обикновенно излизат на пътя без да се оглеждат и със скоростта на охлюв втренчили поглед в краката си подобно на свещенни крави абсолютно неадекватно пресичат натоварения градски трафик с вероятната идея, че Господ ги пази.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #47

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Драги ми Malone, ти за 3 страници постове, не разбра ли че Решените за такива жилетки НЯМА.
    Може да има, може да го гласуват, но в момента - НЯМА.
    Е като няма срещу какво подскачаш тогава? Просто заради спорта или за да се намираш на приказка? Нали темата е жилетките, ако не се лъжа.
    А че знам че няма, ми личи още от първия пост, ама кой да чете.

    @Tomorrow
    За законите по принцип ли говориш или за конкретното [предстоящо] решение за жилетките?
    Защото не виждам кое малцинство ще се защити за сметка на мнозинството.
    Всичките тези частни случаи ги обяснявай на законодателя, който мисли да въведе мярката, на мен не ми е нужно да знам какви и в каква степен умения имаш. Ако те сметнат, че жилетки ще носят само тези дето са от кръжока "Куни в гъзуни", ОК, нямам нищо против. Да го напишат в Закона. Който може, и намери място в Котленския проход [примерно преди Тича] да си спре колата безопасно за смяна на гуми няма нужда да носи жилетка.
    И ... умишлено ли избра този пиро мотив за частния случай? Ако питаш мене, дори можеше да го засилиш, направо с избухване [да не дава Господ], тогава наистина нямаш нужда от никаква жилетка. Това би било достатъчен мотив да не се приеме решеното.

    Само не искам да ме разбираш погрешно. Диалога с теб ме забавлява и въобще не искам да се засягаш.
    Идеята е че конкретните частни случаи не са определящи, поне що се отнася до този казус. Вероятно при повечето ситуации ще можеш да намериш безопасно решение, но не винаги и вероятно не всички ще се справят. Зависи от много неща, къде се намираш, какво точно се е случило, какви са ти уменията и т. н. И за законодателя вероятно е по приемливо да наложи нужните мерки за твоята безопасност, отколкото да разделя мнозинството на можещи и неможещи. По е лесно. Слезеш ли от автомобила/камиона на пътя, облечи си жилетката, работа за 10 секунди.

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #48

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Не се засягам, с примера разбира се, че се бъзиках. Но и действителността е такава, че в стресови ситуации обикновенно никой не мисли за правила и закони. Оправя се първосигнално. Не закон за жилетките трябва а по сериозна подготовка - предимно практическа в симулирани реални ситуации. А законите - те принципно се правят на парче както и промените в тях. Обикновенно частните случаи определят промените и появата на нови закони. Има и друга "съществена" причина - в Европата е така, затова и тук ще е така. И ако този закон няма да промени или помогне с нищо, то той няма никакъв смисъл и единственото което остава е това, че просто се въвежда още една възможност за рекет и изнудване. Знаеш как е: случи се нещо покъртително и ужасно...и всички, медии, журналисти и прочие почват да питат: а държавата какво направи за да може това да не се случи??!!! Ами с този както и с много други закони и наредби, държавата просто си слага една тенекийка отзад. Постановихме!!! Пак искам да ти припомня - отнесените поради лоша видимост годишно са единици на фона на 20-30 хилядите пътнотранспортни произшествия. На база на това мога да твърдя, че частните случаи ( малцинството ) определя и задължава мнозинството ( няколко милиона шофьори ). А всъщност почти винаги потърпевшия си е само и единствено той виновен и трагичния резултат е винаги на база множество допуснати грешки. Нямам предвид потърпевшите, които не са допуснали такива, но са станали жертва на нещастно стечение на обстоятелствата.

    Но от твоето или моето мнение нищо не зависи, както и от мнението на който и да е било тук, така че карай лафче.ком да става

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #49

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Съгласен съм с това.
    Че мотива за законодателни промени напоследък е "Ами у европата е така ...". Ама пък да се надяваме, че европейците са го премислили и тествали за периода от въвеждането му някога, до сега.

    Аз да кажем съм и за още една промяна. За други страни не знам, но в Испания било забранено шофьора да пуши в колата докато шофира. Така ми каза мой приятел, който отдавна е там.
    Аз съм страстен пушач, но ако степенувам опасните ситуации в града, в които съм попадал по моя вина, почти всичките са или защото не гледам пътя, а си паля цигарата, огънчето ми пада на пода или на седалката, влиза ми пепел в окото поради отворения прозорец и т. н.
    Та примерно, бих одобрил забраната на водача за пушене докато шофира.

    Знам, че много хора ще ме нападнат, но бих забранил използването в автомобили на озвучителни уредби, които нямат или джойстик, монтиран допълнително близо до ръцете или управление от волана.

    Бих забранил също и дисплеи за TV или DVD, монтирани на предното табло. На задните седалки може, или зад видимата област на водача, между двете седалки, но отпред не.

    Всичко това са си мои размисли и мнения, никого не ангажирам, просто споделям.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #50

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Абе защо толкова се разискват тези жилетки вече дни наред - не мога да разбера? Ето - аз съвсем доброволно си имам такава още от лятото, преди да е имало каквото и да е изискване за тях. Като е за безопасност - нека си ги има.
    Между другото знаете ли какъв смях пада нощно време да спреш на някоя отбивка, да си сложиш жилетката и да се повъртиш около колата! Още отдалеч чуваш бързака, който се е понесъл със 150 км/ч и като те освети - чуваш едно "иииууууу" от паническото преминаване на ниска предавка, скърцане на спирачки, свирене на гуми! С един приятел, който има същата жилетка една вечер си ги сложихме, стоим до колата и сме насочили видеокамера към идващите коли - един вид - като радар! Като ни приближат чинно с 60 км/ч и разберат че не сме никакви катаджии - веднага дават мръсна газ. Спукахме се от смях!


  7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #51

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Бе то хубаво така, весело много, ама дано не случите на мен с някой от моите приятели и колеги. Че са малко 'лабави в главата, особено пък, като стават за резил. При такава неуместна шега, най-вероятно ще ви се наложи да си купите нова камера. Пък, ако има и вариант всичко да е "скрито-покрито" може и лейкопласт да ви трябва.
    Нищо лично Румене, ама наистина има вероятност да хапнете дървото някъде, ако си правите подобни експерименти.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #52

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Бе то хубаво така, весело много, ама дано не случите на мен с някой от моите приятели и колеги. Че са малко 'лабави в главата, особено пък, като стават за резил. При такава неуместна шега, най-вероятно ще ви се наложи да си купите нова камера. Пък, ако има и вариант всичко да е "скрито-покрито" може и лейкопласт да ви трябва.
    Нищо лично Румене, ама наистина има вероятност да хапнете дървото някъде, ако си правите подобни експерименти.

    Мисля че в такъв момент човек си отдъхва, че слава богу - не е КАТ, защото със сигурност щеше да е загазил и с облекчение натиска газта. А и даже без насочена камера - само да си стоиш до колата - пак има набиване на спирачките - страх лозе пази.
    Наистина малко кофти шега, но пък няма нищо нередно. Какво си му виновен че те е взел за катаджия, това си е негов проблем

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #53

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Наистина малко кофти шега, но пък няма нищо нередно. Какво си му виновен че те е взел за катаджия, това си е негов проблем :default
    Понякога такива шеги завършват в патоанатомията. Някои са по-бързи стрелци, отколкото мислители. Имаше такъв случай по Татово време - някакъв глупак беше решил да мери скоростта на правителствения кортеж с радар. Докато го вдигнал и юнаците от УБО го надупчили....

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #54

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Верно е това, което писа Lupus.
    Ама Вълчо, обясни им на по младите как излеждаха едновремешните радари.
    А и доколкото си спомням, се говореше, че старшината излязъл от храстите, зад които бил скрит патрулния автомобил.
    Да бъде по така ... изненадващо засичането на километрите.
    Че и тогава нямаше задължение за светещи служебни жилетки, бели фуражки и т. н.
    Ако не беше трагично, щеше да е смешно.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #55

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Друго исках да покажа с този пример - че човек с такава жилетка се вижда от много голямо разстояние. И когато идващият шофьор види светлоотразителните ленти на жилетката - намаля скоростта, сигурно от поне 200-300 метра (мислейки че има КАТ). По каквато и причина да сте вън от колата, на пътя - покрай вас ще минават внимателно, което е за предпочитане, нали?

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Ама Вълчо, обясни им на по младите как излеждаха едновремешните радари.
    То и сегашните лазерни радари, с които се прицелват в рег. табелата на автомобила приличат на пистолети (и трудно се регистрират от антирадара [снабден с laser eye], защото той е някъде горе на стъклото, а лъча е насочен в номера), но такива у нас не съм виждал. В Сърбия обаче са ме засичали с такъв и наистина изглежда все едно се прицелват и ще стрелят по теб!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #56

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Понякога такива шеги завършват в патоанатомията. Някои са по-бързи стрелци, отколкото мислители. Имаше такъв случай по Татово време - някакъв глупак беше решил да мери скоростта на правителствения кортеж с радар. Докато го вдигнал и юнаците от УБО го надупчили....
    Цък не е тук случач. Случая е в СССР на правителствен кортеж . милиционера е бил с наш радар скоростомер РС 02 производство на "ЗРНА /к-т"Електрон" к-т "Черно море" Варна.
    Отдалеч антената се оприличава на заглушител - диаметър 40-45мм дължина 300 мм и дръжка като на пистолет.
    Руснаците отказаха договора за доставка на РС 02. Но пък се изнасяше в УНР, ГДР даже и Куба.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #57

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Днес въпросните жилетки ги предлагаше един мургав продавач по бул.Мария Луиза.Явно не беше гледал предаването по Нова защото хич не изглеждаше гузен.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #58

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ...
    Пак искам да ти припомня - отнесените поради лоша видимост годишно са единици на фона на 20-30 хилядите пътнотранспортни произшествия. На база на това мога да твърдя, че частните случаи ( малцинството ) определя и задължава мнозинството ( няколко милиона шофьори ). А всъщност почти винаги потърпевшия си е само и единствено той виновен и трагичния резултат е винаги на база множество допуснати грешки...
    Моето лично мнение е, че ако с два лева се спасят два или дори един човешки живот годишно, то те си струват разхода!

    Същото ми е мнението и за предпазните колани. И при тях е въпрос на навик. Или инат, гъзария или... и аз не знам какво. А статистиката показва, че съвсем не са безмислени "дребните" предохранителни мерки. И дай Боже да не влизаме в нея!

  17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #59

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Винаги си слагам колана. И най-интересното е, че преди не го слагах не от гъзария, а просто нямах навик. Случи ми се обаче да ми напишат четири акта за един месец, три за пресичане на непрекъсната линия и един за скорост, аз съм си виновен, и като ми казаха колко точки вземат за колани почнах да ги слагам, не ми се даваха грешни пари за възстановяване на точки.
    После ми стана навик и вече подсъзнателно усещам, че нещо не е наред, ако не сложа колана. Дано не ми се налага да оценявам предимството на използването му.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #60

    Re: Светлоотразителните жилетки - пак се опитват да ни извозят!

    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Същото ми е мнението и за предпазните колани. И при тях е въпрос на навик. Или инат, гъзария или... и аз не знам какво. А статистиката показва, че съвсем не са безмислени "дребните" предохранителни мерки. И дай Боже да не влизаме в нея!
    Кои статистики ? В някои "малко" по-развити от нас страни няма задължително ползване на колана (всеки сам определя за себе си!) нито е забранено ползването на мобилни телефони .. какви статистики?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе