Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31

Правилник и закон за движение по пътищата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Правилник и закон за движение по пътищата

Не ползвам сандали и чехли, а с джапанки ходя само у дома или по пътя м/у плажа и квартирата, когато съм на почивка, та нямам опит от карене с подобни чипици. Най-трудно ми е било да карам с кубинки - почти никакво усещане за газта, спирачката и съединителя...поне в първия момент. Предполагам, че се свиква.

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    А някой да ми каже дали според новия или стария правилник е наказуемо правенето на свирка на водача по време на движение?
    и...предпоставка ли е това за ПТП? Ръцете ми са на волана, погледа - право напред. Нямам гърчове при достигане на оргазъм, тоест, няма опасност да натисна своеволно педал!
    Не е важно дали ти имаш гърчове, а дали водача няма да получи. Освен това, със сигурност ще му пречиш, щом ръцете ти стоят на кормилото. По-добре тая работа да не се прави в движение.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Младеж се блъснал с автомобила си в крайпътно дърво. Седи с оцъклен поглед.Ни мърда, ни шава.
    Идва катаджията оглежда го и му говори:
    -Браво, юнак, сложил си колана, нищо ти няма, а виж твоята спътница, не го е сложила и сега се търкаля на пътя с член в устата

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

А някой да ми каже дали според новия или стария правилник е наказуемо правенето на свирка на водача по време на движение?
    и...предпоставка ли е това за ПТП? Ръцете ми са на волана, погледа - право напред. Нямам гърчове при достигане на оргазъм, тоест, няма опасност да натисна своеволно педал!

Уаууу !

5. Member
    Тук е от
    Feb 2006

offtopic
    Те всички шофьори са сигурни и нищо никога не им пречи...за това има хора с отнесени глави....за джапанки и чехли просто не го разбирам...трябва да е е*** ЧЕХЪЛА за да си стои като хората на крака...другото за карането гол до кръста...като се изпотиш и цялата ти пот се попива от облегалката...това не е ли малко нехигиенично...ама всеки с вкуса си...да живее метрото

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ......
    Най-трудно ми е било да карам с кубинки - почти никакво усещане за газта, спирачката и съединителя...поне в първия момент. Предполагам, че се свиква.
    Ами, свиква се.... Преди десетина години разбих яко задницата на една кола в бетонна стена, когато едни такива обувки заклиниха между педалите на газта и спирачката. А просто исках да паркирам....

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Не е важно дали ти имаш гърчове, а дали водача няма да получи. Освен това, със сигурност ще му пречиш, щом ръцете ти стоят на кормилото. По-добре тая работа да не се прави в движение.

Виждам, че ги разбираш добре тези работи Дух(а)чо Само така

//фак-офф топик

Зададох цивилизовано въпроса си, като вложих съответната доза ирония и очаквах цивилизован отговор. Мисълта ми беше, че това дали нещо е описано в който и да е правилник е без особенно значение. И това важи както за джапанките и така и за свирките. На всеки му е ясно какво ще стане ако джапанката се извърти и попадне под спирачката или газта. При първото може и да не ти позволи да натиснеш докрай и да спреш навреме, при второто - да тръгнеш да изпреварваш по пътя от морето колоната и идващия отсреща да те помете, понеже няма да можеш да настъпиш газта до край, което да ти позволи да се прибереш в платното си. Предполага се също, че зад всеки волан седи разумен и отговорен човек, който много добре преценя рисковете от това или онова свое деяние. И не закона или правилника трябва да го задължава, а той самия облягайки се на разума в себе си.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Ако ще караш към морето свирките, сутиените и джапанките ги остави за кат си спрял че там много лошо се забляват по съседните автомобили какво става

10. Тук е от
    Mar 2004

Предполага се също, че зад всеки волан седи разумен и отговорен човек, който много добре преценя рисковете от това или онова свое деяние. И не закона или правилника трябва да го задължава, а той самия облягайки се на разума в себе си.
    За съжаление, като гледам какви чудеса стават по пътищата.. по-добре да има закони и правилници със солидни глоби, иначе няма да се учудя, ако някой тръгне да кара с плавници и шнорхел!

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

много "неща" прочетох в темата .. :

- никой не дава поне линкче към актуален Правилник За Прилагане на ЗДП(без линкче - приемам, че е в сила още закона за движението по пътищата от 1982 г).

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    .....
    Аз на твое място щях да кажа кротко - не споря, пишете ми акта. И после да видим в съда как ще доказват кое е чехъл, кое е сандал, кое е джапанка и като как влияят ......
    аз пък освен, че щях да се изкефя как плюнчат молива 20 мин. - само и само да го изкарат без правописни грешки(акта) .. - бих добавил в графата възражения - " полицаите ми изглеждат пияни, бият ме и ми искат пари .."

п.п.

естествено - има и Груби Начини(въпрос е на лична преценка дали да го направи човек..) :

1. примерно - много те ядосва някое ченге(дето ти драска някво актче).

2. прибираш се в къщи и изгаряш старателно актчето( не го подписваш обаче първо - нека да си търсят поемни лица).

3. отиваш при някой приятел с огнестрелно оръжие и си надупчваш безобразно колата с 1 пълнител.

4. купонясвате(жени, алкохол .. ).

5. пускаш жалби навсякъде, че някъв преоблечен като полицай ти искал пари, заплашвал те, гърмял по теб и едва си му избягал ( не се легитимирал, приличал на пиян/дрогиран, бил с кървясали очи, помислил си си, че е магистрален бандит ... описваш старателно часа и шосето ..).

толкоз - лесно и просто - първо ще го отстранят от работа ченгето, после ще го и уволнят.

последствията за теб ще са :

- купуваш нов GLOCK за френда (щото неговият вече ще е компрометиран ) - ама - поне ще си се изкефил МАХимално в отмъщението ..

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stekyman

А само по прашки и без сутиен?
    //офф

Без да се заяждам с никой от вече писалите по темата, но лично аз считам, че карането по джапанки или чехли и по-точно казано с обувки, които могат да се изхлузят от крака, наистина забавя реакцията. За каране на бос крак - не го твърдя, индивидуално е според мен. Най-добре според мен в жегите е сандали, които са добре закрепени за крака без възможност за изхлузване. Казвам го с опита на шофьор с към 400 хил. км зад гърба си.
    Все пак мисля, че собствената безопасност и тази на околните е по-важна от чувството за удобство и прохлада по време на път.
    Съгласен със stekyman - и аз съм карал с плажни чехли край морето лятото. Не че не може да се кара така, но не си е работа при критична ситуация. Не само че чехлите не са добре фиксирани към крака, както е с едни прилични обувки или сандали, но нормално подметките им са по широки от тези на обувките и могат да закачат съседният педал. Човек е свикнал да кара с по-тесните обувки и да не закача другите педали. Та комбинацията от тези два фактора дават така наречената манджа с грозде при критична ситуация. Бърза реакция да натиснеш спирачките, обаче чехъла странично се закача за педала на газта от което той се изривява спрямо крака, крака се хлъзга в чехъла, а натисканите педали са вече 2 броя - газ и спирачка.
    Някой и друг километър по ненатоварен път с ниска скорост - става. Но при натоварен път, където често има газ/спирачка - това не само че е опасно, но и изморява с неудобството си шофьора.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аз въпроса с чехлите съм го решил - когато шофирам лятото си обувам много леки обувки (тип гуменки).
    Така нямам проблеми с изпотени крака, гумени джапанки или някакви си там чехли. От опит мога да ви посъветвам, че освен обувките са важни и чорапите.
    Задължително чорапи, които не са от синтетични влакна, а примерно памучни и едни гуменки на краката - комбинацията няма грешка.
    Лек път на всички, които поемат по пътя към морето

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от lord_ice
    Лек път на всички, които поемат по пътя към морето
    егати. а ние, дето сме на морето пак прецакани - няма кой да ни пожелае лека 15-минутна разходка пеша до плажа

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    егати. а ние, дето сме на морето пак прецакани - няма кой да ни пожелае лека 15-минутна разходка пеша до плажа
    Вие, дето сте на морето, най-добре да хващате гората.....

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

що бе? знаеш ли каква е топла водата и как хубаво пече слънчицето, докато ти зяпаш монокинките през черните очила с биричка в ръка?

аз хубаво ги редя, ама трябва да видя през уикенда дали мидите са порастнали и дали няма да бодна на харпунчето някоя и друга рибка, копнееща да зацвърчи на барбекюто

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    що бе? знаеш ли каква е топла водата и как хубаво пече слънчицето, докато ти зяпаш монокинките през черните очила с биричка в ръка?

аз хубаво ги редя, ама трябва да видя през уикенда дали мидите са порастнали и дали няма да бодна на харпунчето някоя и друга рибка, копнееща да зацвърчи на барбекюто
    FearMe, остава в избата си да си направиш и една мини пивоварна инсталация и друго не ти трябва
    Майтапа настрана - в немско съм виждал такива фамилни инсталации в избата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PIR датчик за движение JQ-35
    От AROGANT във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 26-09-13, 19:07
  2. най-накрая движение напред от дайкин.
    От estqwerty във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 06-10-12, 01:41
  3. Активиране на осветление с датчик за движение
    От pro във форум Домашен майстор
    Отговори: 12
    Последно: 11-11-09, 23:55
  4. Измененията в Закона за движение по пътищата
    От Cko във форум Коментирай новина
    Отговори: 22
    Последно: 07-07-07, 00:05
  5. SAMSUNG 29 инча 100 hz -замазване при движение
    От andycole във форум Samsung телевизори
    Отговори: 16
    Последно: 20-06-06, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе