Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 95
Like Tree1Одобрявам

какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Ами честно казано винаги съм бил предубеден към италианските марки, но когато се качих на Алфата и направих едно кръгче, опела ми се стори ужасно скучен и муден. Първото впечатление от 156 цата естествено беше от дизайна, модела се произвежда от 1997 година, но изглежда доста добре даже и сега. Таблото също ме впечатли с оригиналният си дизайн. Иначе двигателя е 1,8 144 коня и като за без турбо си дърпа здраво, особено от 3000 оборота нагоре. Окачването е твърдо вероятно заради газовите амортисьори, но на мен ми харесва- в завоите е много стабилна, карал съм преди форд и каризма, но тази седи най-добре. Купето е доста тихо и удобно. През 2005 година италианският собственик и е монтирал ГИ на БиГаз- много съм доволен почти няма разлика между бензина и газта. За една година освен масло и филтри не съм сменял нищо друго. Не е особено икономична, в града ми гори по 9-10 на 100 газ, на дълъг път пада до 7,5, но всичко зависи от стила на каране, стигал съм и до 16/100 разход. Недостатъците са: лоша видимост назад, но красотата иска жертви, голям радиус на завиване, не особено добри фарове. Колата е от първи собственик от Милано и е поддържана през цялото време, освен сервизната книжка, човека си е събирал всички фактури от сервиз и консумативи в момента е на 150к км. Имам приятел които си взе същата, но влезна в голям филм с нея- не излиза от сервиза, но неговата макар и лачена отвън май е на поне 300к км. За сега съм много доволен от избора си. Каризмата също ме кефеше много, но беше скучен автомобил. Тази ми прави кеф да я карам.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2004

Уф.. вчера писах, писах.. и се бъгна нета ииии ми язък за писанията Пак пиша!

Имам такова чудо вече 5 години и съм навъртяла 110 000 км за които..
    Фтомобилът е опел Астра комби 1.8 16V '95 година 115 коня..
    С метанова уредба откак я купихме - от Италия..
    За маслото - не съм забелязала изобщо да гори - ползваме Кома.. От смяна на смяна не е имало никога доливания (или аз не помня такива ) ..
    За харченето - вчера минах 330 км с 16 лв (на метан) - туй и ми е и рекорда засега (въпреки че си беше бая преход Русе-София.. и никак не карах бавно) ..
    Обаче на бензин си харчи доволно.. 10тина градско и 7-8 извънградско..
    Малко е като спънато конче като трябва да изпреварвам на баир, ама превключвам на бензин и литва
    А да - и климатика много тормози, особено на метан.. Обаче понеже ПАК изтече (което няма общо с двигателя, ама да се оплача) - скоро не ми е тормозил колата
    Какви ремонти сме правили - ми .. свещи и кабели 1 път смяна, амортисьори и пружини задни, че тия бутилки тежат.. Ремъци разни (не знам какви точно и кога, ама имам някакъв спомен)..
    И сега трябва да се сменя гарнитура .. щото тече.. капе.. ама.. капе.

Хепи съм с колата Ама искам вече по-новичка

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Ами честно казано винаги съм бил предубеден към италианските марки, но когато се качих на Алфата и направих едно кръгче, опела ми се стори ужасно скучен и муден. Първото впечатление от 156 цата естествено беше от дизайна, модела се произвежда от 1997 година, но изглежда доста добре даже и сега. Таблото също ме впечатли с оригиналният си дизайн. Иначе двигателя е 1,8 144 коня и като за без турбо си дърпа здраво, особено от 3000 оборота нагоре. Окачването е твърдо вероятно заради газовите амортисьори, но на мен ми харесва- в завоите е много стабилна, карал съм преди форд и каризма, но тази седи най-добре. Купето е доста тихо и удобно. През 2005 година италианският собственик и е монтирал ГИ на БиГаз- много съм доволен почти няма разлика между бензина и газта. За една година освен масло и филтри не съм сменял нищо друго. Не е особено икономична, в града ми гори по 9-10 на 100 газ, на дълъг път пада до 7,5, но всичко зависи от стила на каране, стигал съм и до 16/100 разход. Недостатъците са: лоша видимост назад, но красотата иска жертви, голям радиус на завиване, не особено добри фарове. Колата е от първи собственик от Милано и е поддържана през цялото време, освен сервизната книжка, човека си е събирал всички фактури от сервиз и консумативи в момента е на 150к км. Имам приятел които си взе същата, но влезна в голям филм с нея- не излиза от сервиза, но неговата макар и лачена отвън май е на поне 300к км. За сега съм много доволен от избора си. Каризмата също ме кефе
    ше много, но беше скучен автомобил. Тази ми прави кеф да я карам.
    За Алфа питай мен ! И като смениш 1 път носачи си вече абониран за тях на 15-18000 км. Внасяните в Бг толкова издържат. Ако се наложи смяна - сложи си As Metal - по -са железни от уж италианските. Когато сменяш свещи - влизаш директно във филм - малката е поне 2 пъти по-скъпа от голямта. В никакъв случай не слагай свещи Голден Лодж , че пак ще се вкараш във филм.
    Другата одисея на 156 ца е тъпия ремъчен мотор - приготви се за инвестиции от над 300 лв само за консумативи.
    А като ти опре яйцето за смяна на вариатор - пак филм и цифри - за няколко пластмасови чарка / труда е много скъп/
    Кола с хубава визия , но тъп мотор - стария верижен ZAR 167 макар и 8 клапана е в пъти по надежден / има разлика някакви си мижави 5 коня за 2 л мотори./ На 155 цата мн.електронен чарк става от народната кола .
    За инфо по чарколаци се свали програмчето ePer имя няма само 1,4-5 Гб., но е прекрасно за инфо.
    Внимавай много да не кихне при палене, че се цепят гумените втулки на смукателния колектор . 1 втулка е 8-12 лв , но смяната е ад.
    Внимавай да не се заровиш в езеро с предницата - има умрели мотори от засмукана вода през въздушния филтър и бам в цилиндрите.
    Ако се наложи ремонт на дисплей климатроник - звън.
    Ами това е засега .Ако има нещо друго питай.
    И за последно - направи доста сухи тренировки за смяна на крушка на фар , че си е Одисея . на 155 ца вече мога да сменя на тъмно като в кучи г..з от опит

P.S. Кола без никакъв спортен имидж , никакви титли / имали са големи надежди за достоен заместник на великата 155 , но ялови/ .
    155 цата се появява в средата на DTM шампионата и веднага печели световна титла !! Мачка баварки наред.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

kris11 благодаря много за инфото. Носачите са сменени от приятеля когато я докара в България и вече 25000 км не са мръднали, ще го питам какви са. Свещите също са сменени с NGK за сега никакъв проблем, ремъци филтри и др. консумативи също са сменени. Пича понеже си има парички, за всеки случаи е сменил амортисьорите с газови, радиатора също, вариатора и на студен двигател не се чува така че се надявам да изкара дълго още, ePer вече го имам, за въздушният филтър като го гледах колко ниско е сложен го допусках, че може да влезе вода, климатроника е без дисплеи, но имам чувството, че не духа достатъчно студено и утре ще ида да го тестват. А за крушките на фаровете вярно е че се сменят кофти, но аз вече си ги смених всичките, поузорих се малко, но се справих. Колите които съм карал преди бяха доста по мудни и тази ми се струва самолет. За сега съм много доволен от автомобила и се надявам да не ме разочарова.

6. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Колеги - семейна кола над 115 коня е нещо като загубена кауза. Нито ще я караш с толкова , нито ще харчи малко.
    Аз лично препоръчвам да не е комби а Ван. Комбитата според мен са по-нестабилни на пътя , особено ако не са натоварени.
    Лично предпочитам Зафира, Кади, Сценик ( каквото и имам ) , максимума да е не повече от 115 коня ( 84KW ) -сами знаете че кола с малки деца и пълна догоре нямада се кара с над 100 /120, защото е нещо като самоубийство.
    По-добър вариант от опел за мен е Golf Vento( от това с багажник ) - по-добра возия , малък разход
    Извинявай, но всичко, което си написал са глупости.
    Не е нужно да караш с 200км/ч, ако имаш по-мощна от 115кс кола. Аз карам моето добиче вече 1г и още не съм пробвал колко върви. Карам извънградско с около 100км/ч, много често и с 90. Избрах по-мощна за да мога да изпреварвам лесно и винаги, когато реша, а не да се съобразявам с наклона, да спирам климатика и с настроението на Jesus в момента и дали ще ми чуе молитвата.
    Комби по-нестабилно от ван - не знам какво да кажа за тази глупост. Всичко зависи от колата и окачването.
    За вентото - или хубаво, или нищо :D

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Колега - ето че пак скачаш на нож.
    Първо искам хубаво да вникнеш в смисъла на думите ми.
    За какво ти е по-мощна кола , след като няма да използваш максимума и.
    Големите коне се отразяват при големи обороти. Искаш да кажеш че караш само с 100 км извън града и имаш кола 150 коня. Леко безмислено, след като ползваш само половината от тях.
    115 повярвай ми са предостатъчно за да изпревариш някой , без да се засилваш от 15 км

Кога си карал Венто , и колко време, че даваш такъв компетентен отговор ?
    това не е голф 3 !!!

за комбита и ванове - Естествено че зависи от окачването , но вана е измислен за едно , а комбито за друго.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Колеги - семейна кола над 115 коня е нещо като загубена кауза. Нито ще я караш с толкова , нито ще харчи малко.
    Аз лично препоръчвам да не е комби а Ван. Комбитата според мен са по-нестабилни на пътя , особено ако не са натоварени.
    Лично предпочитам Зафира, Кади, Сценик ( каквото и имам ) , максимума да е не повече от 115 коня ( 84KW ) -сами знаете че кола с малки деца и пълна догоре нямада се кара с над 100 /120, защото е нещо като самоубийство.
    По-добър вариант от опел за мен е Golf Vento( от това с багажник ) - по-добра возия , малък разход
    Ех бе боже А какво и се случва на тая мити семейна кола с не повече от 115 коня, ако е с 5 калпака по 70-80кг вътре, пълен до горе багажник (например с бири...или цимент ), пуснат климатик, и опит за изпреварване по баирчето нагоре ??
    За конете мисля само едно - колкото повече, толкова повече . Освен това много коне в нормални условия се товарят малко, а това води до малък разход. При малкото коне и нормално или високо натоварване картинката с разхода не е приятна.
    Толкова за конете, да не говорим за обем....
    За стабилността на комбитата в интернет пише много....какво ще кажеш за идеята че по-големия покрив действа като антикрило и напрактика притиска колата по-силно към пътя ? А по-голямото междуосие ? Само идеи.
    А малките тухли - Зафира, Кади, Сценик (от кади, сценик, пикасо, берлинго имам впечатления), нямат нищо общо със стабилност...особено празни

Това няма да го коментирам:
    Големите коне се отразяват при големи обороти.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Колите които съм карал преди бяха доста по мудни и тази ми се струва самолет. За сега съм много доволен от автомобила и се надявам да не ме разочарова.
    Ема недей копира сляпо думи ! Самолет е 155 цата ! Хората са хо написали отдавна:

"Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта"... (цит. Дан Браун - "Шестото клеймо" гл. 56)

Приемам извинения .

11. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Колега - ето че пак скачаш на нож.
    Първо искам хубаво да вникнеш в смисъла на думите ми.
    За какво ти е по-мощна кола , след като няма да използваш максимума и.
    Големите коне се отразяват при големи обороти. Искаш да кажеш че караш само с 100 км извън града и имаш кола 150 коня. Леко безмислено, след като ползваш само половината от тях.
    115 повярвай ми са предостатъчно за да изпревариш някой , без да се засилваш от 15 км

Кога си карал Венто , и колко време, че даваш такъв компетентен отговор ?
    това не е голф 3 !!!

за комбита и ванове - Естествено че зависи от окачването , но вана е измислен за едно , а комбито за друго.
    Не скачам на нож. Вероятно се изразявам малко по-крайно, не се засягай!
    По-мощна кола ми трябва, за да не се налага да преценявам винаги колко е натоварена, дали е пуснат климатика и т.н., когато реша да изпреварвам или да се включа в движението.
    Повечето коне не винаги са във високите обороти. В моя случай на стара бензинова кола с компресор(160кс) е точно както ти казваш, но при съвременните двигатели разполагаш с максималния въртящ момент в почти целия диапазон обороти. Както вече споменах, не карам бързо, а искам да знам, че мога да ускоря веднага без значение от условията. И тогава ако не използвам максимума, то поне се доближавам.
    Колкото до това, че 115кс са достатъчно винаги - просто не е вярно. Даже в моя случай, когато колата епълна с хора и багаж, тя става неприятно мудна. Карал съм 115 и 112кс мотори на същото комби, което карам в момента и разлика има и то голяма.
    Венто съм карал малко, но се държи по много подобен начин на всички седани с огромен багажник, които съм карал повече. Да караш кола с огромен багажник изнесен зад задния мост определено не ми харесва. Като споменаваш Голф3 - той е същата кола без багажника и е доста по-послушен.
    Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    ...Освен това много коне в нормални условия се товарят малко, а това води до малък разход. При малкото коне и нормално или високо натоварване картинката с разхода не е приятна...
    С това също няма да се съглася. При еднакви купета, по-мощният мотор си харчи повече винаги.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    С това също няма да се съглася. При еднакви купета, по-мощният мотор си харчи повече винаги.
    Пежо 307 HDI два мотора с по два литра единия 90 кс , другия 107кс с интеркулер, извънградско по-мощния харчи по-малко със 100 грама по книжка въпреки че е по-тежка колата.

Иначе за конете - колкото повече толква по-добре стига да може да си го позволиш. Не само, че винаги имаш запас от мощност за да излезнеш от ситуация ами затова че по-големите мотори се монтират на по-висок клас автомобили. Износването на мощния мотор е винаги по-ниско при същите условия на експлоатация.

13. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Извинявай, но разлика от 0.1л/100км е малко несериозна за да правим генерални изводи :-D

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:какво мислите за двигателите на опел аст

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Извинявай, но разлика от 0.1л/100км е малко несериозна за да правим генерални изводи :-D
    Подкрепям напълно.
    Такава разлика няма как да се засече по никакъв начин.
    Всяко каране било за тест или не, се различава и то по мнооого начини.( път , условия на Времето ( метереологично)  и място ( географско ) , водач ( умения , преценка ), техническо състояние на Автомобила, трафик на дадения маршрут )

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Може ли и аз да изкажа едно мнение или поне аз как разбирам нещата с обемите на двигатели, мощности и други подобни?

• Винаги по-високите обороти дават повече мощност (коне). Това важи до „червената зона“, когато рязко/експоненциално спада въртящият момент, а от там и мощността.
    • "По-мощните" двигатели имат по-висока мощност, която се постига само при едни точно определени за всеки двигател обороти. На средни/нормални обороти повечето мощност зависи от характеристиката на двигателя. Тези, с по-добра характеристика, ще имат достатъчно мощност и, например при изпреварване, няма да се нуждаят от рязко повишаване на оборотите, респективно превключване на по-ниска предавка.
    • Моментният разход на гориво зависи от обема на двигателя и оборотите в момента. За да се поддържа дадена скорост е необходима определена мощност, която зависи от бая неща. За това "по-мощните" двигатели могат да дадат наистина по-малък разход, защото достигат необходимата мощност при по-малки обороти.

Ако нещо от казаното не е вярно, ще се радвам да ме поправите или обясните, защото наистина ме интересува тази тема (не за еко-тек двигателите , а за мощности и подобни).

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от dmanov
    ...Винаги по-високите обороти дават повече мощност (коне). Това важи до „червената зона“, когато рязко/експоненциално спада въртящият момент, а от там и мощността.
    Не съм сугласен с това. Не винаги мошността се покачва непрекъснато с покачване на оборотите. За това има така наречените dyno(ако се не лъжа) тестове, които показват графика - при какви обороти, каква мошност се получава от дадения мотор, и графиката много често достига максимума си преди червените обороти, и след това спада...
    Случаен пример :
    [img width=508 height=600]http://members.optusnet.com.au/m6666/evo8dyno.jpg[/img]

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Всички показахме колко много знаем , но какво стана с двигателите ЕКОТЕК и автомобилите Опел Астра, май прецакахме темата на човека.

Нека който има впечатления от посочения модел автомобил да сподели нещо!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 04-01-10, 14:58
  2. Отговори: 16
    Последно: 27-02-08, 11:44
  3. Какво мислите за GB 7N400L
    От Wizard във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 28
    Последно: 21-10-04, 19:18
  4. Какво мислите за мониторите КТС
    От Whiskey във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 05-12-03, 17:06
  5. Какво мислите за XGI ?
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 25-09-03, 00:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе