Първоначално публикувано от
blue1 Ами честно казано винаги съм бил предубеден към италианските марки, но когато се качих на Алфата и направих едно кръгче, опела ми се стори ужасно скучен и муден. Първото впечатление от 156 цата естествено беше от дизайна, модела се произвежда от 1997 година, но изглежда доста добре даже и сега. Таблото също ме впечатли с оригиналният си дизайн. Иначе двигателя е 1,8 144 коня и като за без турбо си дърпа здраво, особено от 3000 оборота нагоре. Окачването е твърдо вероятно заради газовите амортисьори, но на мен ми харесва- в завоите е много стабилна, карал съм преди форд и каризма, но тази седи най-добре. Купето е доста тихо и удобно. През 2005 година италианският собственик и е монтирал ГИ на БиГаз- много съм доволен почти няма разлика между бензина и газта. За една година освен масло и филтри не съм сменял нищо друго. Не е особено икономична, в града ми гори по 9-10 на 100 газ, на дълъг път пада до 7,5, но всичко зависи от стила на каране, стигал съм и до 16/100 разход. Недостатъците са: лоша видимост назад, но красотата иска жертви, голям радиус на завиване, не особено добри фарове. Колата е от първи собственик от Милано и е поддържана през цялото време, освен сервизната книжка, човека си е събирал всички фактури от сервиз и консумативи в момента е на 150к км. Имам приятел които си взе същата, но влезна в голям филм с нея- не излиза от сервиза, но неговата макар и лачена отвън май е на поне 300к км. За сега съм много доволен от избора си. Каризмата също ме кефе
ше много, но беше скучен автомобил. Тази ми прави кеф да я карам.