Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 95
Like Tree1Одобрявам

какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Цитат Първоначално публикувано от georgyg
    ДИЗЕЛ- 1.9 CDTI и 1.3 CDTI - се водят Екотек при Опел
    2.0i , 1.6i , 1.8mono не са ли? - щото съм виждал такива и на тях си пише Екотек отгоре

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    2.0i , 1.6i , 1.8mono не са ли? - щото съм виждал такива и на тях си пише Екотек отгоре
    Човека обяснява тези 1,3 и 1,9 дизелови мотори са в новите опели, като не са GM разработка, a са италиански, 1,7 дизелоаия е японски исудзу.

Останалите мотори са на GM.

Екотек са двувалови мотори, а тези който си посочил не са такива.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ecotec

ПС: сещам се и за дизел 2,5 от Омега, който е BMW

4. Тук е от
    Oct 2005

2.0 DTI са също италианска разработка

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

georgyg за разхода на 156 всъщност си прав, чисто градският ми разход е около 12 на 100. Заблудата ми идва от това, че до работното си място пътувам през околовръстното шосе на Пловдив което май не може да се нарече чисто градско каране.

6. Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    georgyg за разхода на 156 всъщност си прав, чисто градският ми разход е около 12 на 100. Заблудата ми идва от това, че до работното си място пътувам през околовръстното шосе на Пловдив което май не може да се нарече чисто градско каране.
    Така по може, защото иначе ще подобриш каталожните данни
    Моята даваше смесено 50/50 градско извънградско при супер икономично каране около 9/100 км но при каране (мъчене) до 3000 оборота, а както добре знаеш че колата изобщо не върви, ама това тестване беше преди 4-5 години като я купих и задръстванията не бяха толкова големи поне не в София.

Моята е 145 - 1.4 Т.С.

Ама стига спам, че Орлите ще ни набият.

@rony67 2.0 DTI - няма такъв двигател във Фиат групата.
    А 2.5 дизел на Омега и добре познатия 2.5 TDS на БМВ, който се монтира в 3, 5 и 7-ма серия на БМВ и е към 140 к.с.

Моторите на Фиат - дизелите са мисля:
    1.3 Mjet с верига - съответно с 75 и 90 к.с. Монтират се и в Опел.
    1.6 Mjet - този е много НОВ (90-110 к.с.) но не съм сигурен. Пак с верига;
    1.9. Mjet - 90-120 - тука има доста разновидности. Монтират се и в Опел.
    1.9 16VMjet - 150 к.с. Монтират се и в Опел мисля Вектра, Зафира, Астра купе и т.н.
    Това са двигатели след 2004 година.
    Edit:
    От края на миналата година има и 2.0 Mjet със 165 к.с, но мисля не го вграждат в Опел.
    А и още едно допълнение - двигателя на Сабб 1.9 Би турбо дизел е също разработка на Фиат (съвместна), но никога не се монтира във италянски автомобил.
    Големите мотори са 2.4 Mjet със 200/210 к.с. монтирани в Alfa Romeo 159 и предполагам и други модели.

From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to: navigation, search

Ecotec (capitalized ECOTEC, from 'Emissions Control Optimisation TEChnology') is a General Motors (GM) trademark that refers to a series of emissions technologies that were implemented throughout a range of GM engines. ECOTEC can refer to the following diesel and petrol engines produced by General Motors:

* Ecotec Family 1 and Family 0 - straight-4 DOHC engines produced by GM Powertrain Europe and GM Daewoo.

* Ecotec Family II - Straight-4 all-aluminium DOHC engines produced by GM Powertrain Europe.

* Ecotec V6 - a version of the Series II 3800 V6 engine, produced by the Holden Engine Company between 1995 and 2004.

* CDTI Ecotec - common rail diesel engines for Opel cars, produced by Fiat (MultiJet)

* VCDi Ecotec - common rail diesel engine for Chevrolet and Opel, produced by GM Daewoo and VM Motori

* DTI Ecotec - diesel engines for use in Opel cars, produced by Isuzu (Circle L).

7. Тук е от
    Mar 2004

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Добре е като пишеш че говорят глупости - да се обосноваваш.
    Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Тези двигатели са калпави ! Това е .Затова им казват "Екотрак" двигатели. Когато ти се наложи ремонт сам ще се убедиш .Препоръчително е използването на Валидол преди да се спомене цената на ремонта
    Лапат и масълце в повече от 8 клапанните . С 2 думи Орел се изложиха и от страна на двигатели.
    Добре де, от 4г. насам изобщо не съм забелязала да харчи масло.. От смяна до смяна никога не съм доливала и винаги си е на необходимото ниво - проверявам си го редовоно. Откъде пък само с туй масло се хващатате..
    Ако има проблем и не е отстранен - най-вероятно ще е така - както и при всяка друга кола..

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Duhche
    Добре де, от 4г. насам изобщо не съм забелязала да харчи масло.. От смяна до смяна никога не съм доливала и винаги си е на необходимото ниво - проверявам си го редовоно. Откъде пък само с туй масло се хващатате..
    Ако има проблем и не е отстранен - най-вероятно ще е така - както и при всяка друга кола..
    Предполагам , че е от това , че не караш с високи скорости. Я да я понастъпя както аз си знам и ще започне да харчи масло.
    155 цата до 160 км /ч не харчеше масло, но като се кара с 200-225 км/ч проявяваше апетит.

10. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Предполагам , че е от това , че не караш с високи скорости. Я да я понастъпя както аз си знам и ще започне да харчи масло.
    155 цата до 160 км /ч не харчеше масло, но като се кара с 200-225 км/ч проявяваше апетит.

Що не спрете да си чешете езиците вече?
    Като гледам никой от пишещите не е нито професионален състезател по атомобилизъм,нито тест пилот,нито пък конструктор на автомобили.
    Всички сме някакви ползватели на автомобил,така че да не надскачаме себе си,а?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от zayo bayo

Що не спрете да си чешете езиците вече?
    Като гледам никой от пишещите не е нито професионален състезател по атомобилизъм,нито тест пилот,нито пък конструктор на автомобили.
    Всички сме някакви ползватели на автомобил,така че да не надскачаме себе си,а?
    Aз не си чеша езика. Ако не бях продал 155 цата щях да те повозя . Някои знаят как карам . преди 2-3 г варна Пловдив съм го вземал за 3 часа и 10-15 мин; Шумен Варна за 23-25 мин. Някои са имали удоволствиетода ги повозя до Шумен и Търговище .зради тях щях да поставям дръжка на жабката за да се държат )

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Крис11 - при теб повече да ме возиш , не се качвам.
    условието и двамата да сме в една кола е ти да не си шофьора

13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

... преди 2-3 г варна Пловдив съм го вземал за 3 часа и 10-15 мин...
    Стига бе... 125км/ч средна скорост в продължение на 195 минути и за к'ъв зор това? Ако не става дума за Pseudologia phantastica и има нещо вярно то тогава определено имаме ситуацията Dead man walking, просто е въпрос на време.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Opel ега ти боклука. Защо ли не ги затворят ???
    CDTI 1,3 na 61 240 km турбина и EGR клапан са аут. Требе да се сменят на всяка 2-3 та смяна на олиото като консуматив. И 2 та сервиза на тъпите Орли са боклук /и Каргоекспрес и Булвария са уникум./ Нямат части за ремонт- след като си знаят какви боклуци са им EGR клапаните- консуматив са се чака няколко дни за доставка.
    И това за нова кола набор 10.2006г на 61 243 км . Преди 2 дни потеглих от паркинга на Техното и на ул.Хр.Смирненски / т.н. околовръстно/ колата умря .от запалването до умирането да съм изминал 200-300м.
    За бога братя не си купувайте Орелски боклуци. не само , че съм бесен , ами и на 1 място не мога да седна.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

....Шумен Варна за 23-25 мин. ...
    Аз не бих се хвалил, че съм карал кошник на колела като идиот....

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Аз не бих се хвалил, че съм карал кошник на колела като идиот....
    По-добре да караш дарак като и....т нали

18. Тук е от
    Oct 2007

Mного по-зле от старите опелови двигатели,които пък имаха проблеми с разпределителни валове,електроника(разбирай комутатор,компютър и т.н.),"моторче" за празен ход и вечно омаслен двигател(капак клапани,картер,разпределител на тока{делко}.Eкотека страда(най вече 1.6)от огромен разход на масло,липса на мощност за "конете"си и пак слаба електроника.
    Вари го-печи го хубаво,че бяха старите Опели,че да им се носи славата на здрав автомобил...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 04-01-10, 14:58
  2. Отговори: 16
    Последно: 27-02-08, 11:44
  3. Какво мислите за GB 7N400L
    От Wizard във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 28
    Последно: 21-10-04, 19:18
  4. Какво мислите за мониторите КТС
    От Whiskey във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 05-12-03, 17:06
  5. Какво мислите за XGI ?
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 25-09-03, 00:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе