Нормално, мен Мерцедеса ми даде 6,5/100 с френската нафта. Бош ли е горивната с-ма?
Нормално, мен Мерцедеса ми даде 6,5/100 с френската нафта. Бош ли е горивната с-ма?
бош да. Ама при мен градско 4.0-1 извънградско 4.5-6. Но аз си ги поддържам, като слагам в нафтата всяка година Bardahl, от готиния.
А, бре не е необходим бардала ако нафтата отговаря на изискванията, ама и аз ей така от глезотия взех да слагам.Преди всичко слагам, за да не се получава "тапа" от бактерии в резервоара- образува се нещо като пяна и мяза на гъба с неправилна форма.
На мен не ми се е случвало, но няколко човека по форумите се бяха оплакали от такава "бактерийна гъба".
Та този бардал(BDC) трепе тези бактерии които се хранят с "ЕКО"(растителната) съставката на дизела.
Този пост е редактиран от justify; 08-10-16 в 18:14.
бе трябва си поддръжка. В началото, на септемви смених маслото. Аз го сменям между 12-15 000км,нищо че пише на всеки 20 000. Използвах момента да сипя и едно шишенце за почистване на маслените пътища, преди да врътна бурмата на картера и да изтече старото. . С него си смених и спирачното масло. Съединителя още повече ми омекна. DOT4 се сменя всеки 2 години, а бях навъртял 2,5. И това са ми поправките, от началото на годината. А главно от както ми е в конюшната, само съединител. Иначе си прав, не е лошо да погледна и аз за тоя продукт.
Аз поръчвам 1 литър от това : B.D.C. (BARDAHL DIESEL COMBUSTION), Bar-1200, не мога да кажа 100% за ефекта му какъв е, но моят сервиз(автомонтьора/майстора) е със ситроен мисля C5 и каза, че постоянно -зима, лято е с тази добавка и му смъквала с 1 литър от консумацията.
Аз я купих ей така "да пробвам", но не точно от вносителя, а от една фирма(друг сервиз и интернет магазин) през интернет и готиното е че ми изпратиха подарък -карта за намаление за 3 години напред на Лукоил бензиностанции, за които търсих карта от 8-10 месеца.Почти не ползвам картата на Лукоил(само по нашето Черно море и Северна България към морето след Русе, защото тази верига няма там бензиностанции), защото от февруари ми дадоха чип за друга верига бензиностанции и се оказа, че като сравних Лукоил обикновенния дизел, с на ЕКО и на тази на която зареждам от февруари няма разлика в разхода на моята.
В интерес на истината с тази добавка за първи път ми даде извънградско за 400 км среден разход от 6.3литра/100км, а като последно като ходих и до София ми показа 6.2 литра.Което за моят змей си направо
Днес в Кауфланд вестника видях, че от понеделник ще има намаление на ЛИКИ МОЛИ добавка за дизел, която литъра излиза 33'96 лева, но не съм чел отзиви за нея, а и си имам от BDC и то доста голямо количество- поне за третиране на 700 литра още...
====================================================================================
Някой да каже ако има или е ползвал все сезонните гуми на БФ Гудрич : Всесезонна гума BF Goodrich G-Grip All Season - навсякъде и в страницата на производителя пише, че има означение "3 peak mountain snowflake" и е преминала на тестовете на сняг.Това означение може да се слага само на гуми които отговарят на регламент и директива на ЕС How to recognize a true winter tire.
Въпросът е някой ползвал ли е такива за зимата?
Аз поне само за зимата планирам да ги ползвам, ако ги купя, тъй като не се "търкалям" много по сняг.
Айде вече май ще е ПСО- GM продава Opel на Peugeot? – AUTO BILD България Онлайн
ми те шевролета, опел го оставиха, преди 3 години, когато си счупиха главата,само с цел да изплати част от европейските и дългове. Началните и планове беха да карат само с меривата.
айде боцнах и аз една френска машинка наскоро ,пежо 508за сега съм доволен ,дизелче 2.0
Аз не съм се "отчитал" тук. От лятото на 2013г. имам Ситроен С5-ІІ 2005г. 2.0i 143к.с. с хидравлично окачване. Голяма кола, с отлична возия, много удобна за дълъг път. В града ми е малко голяма за тесни паркинги и малко място за маневриране. Проблем е липсата на кадърни майстори в голяма част от страната и така остават единствено фирмените сервизи.
Този пост е редактиран от VanDan; 16-02-17 в 18:41.
Да се отчета в темата. Станах собственик на Citroen C5 I 2008г. 2.0HDi.
Честито, провери ли сферите преди да го платиш?
Честито и от мен.Харесват ми и имат вид.Да си го коландриасваш със здраве и безаварийно.
Е, тези сфери да не би да са много скъпи?
Мисля беше 180-200 лева едната.
Този пост е редактиран от justify; 21-12-18 в 20:41.
Да, толкова са, обаче като сложиш труда и ги смениш по две или всичките става дебело.Там им е слабото място на С5.За това във високия клас предпочитам Пежо.Те са капризни само на акумулатор и нафта.Иначе слаб акумулатор и гориво без добавка = авариен режим.