Отговорът, приятелю е в думата - Alpine. Имам приятел сменил две такива, и двете консумират между 300 и 500 милиАмпера ток. Демек 10 пъти над допустимата утечка... Моето радио Crown дърпа 50 милиампера (помни станциите), просто така е направено, не може да се промени. А това, че ти е паднал - и моят падна за 2 дни, но две от клетките бяха останали на сухо, долях дест.вода и заредих със зарядното, надявам се, че не съм го уморил - ходих да го замерват с товарна вилка и според момчето, дето го мери има живот, не съм за нов акумулатор. Тази "утечка" не би следвало да събори акумулатора за толкова малко време. Моят е 62Ач, което значи, че с централното 70 милиА + радиото 50 = 130 милиАмпера, че трябва да падне за около 20-25 дни, ако колата не се кара и е бил зареден напълно и изправен технически акумулатор. Това няма как да стане, когато колата се кара на къси разстояния с включени доста консуматори особено зимата - парно, фарове и т.н. просто периодично се гледат клетките, долива се вода ако е нужно и се зарежда със зарядното. Това е.Първоначално публикувано от mariankolev