Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

изтощаване на акумулатор от USB флашка -възможно ли е?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

изтощаване на акумулатор от USB флашка -възможно ли е?

Здравейте.Сигурно за някой въпросът ми ще е много глупъв но нищо не разбиръм от ток и се надявъм да помогнете .Акумулатора на колата ми пада за 2 дена без да се кара искъм да те попитам дали е възможно да е от USB -то на плеъра ми (Alpine ida-x-300) флашката седи постояно включена и свети все едно че прави трансвер постояно.Ще се ходи да се замерва това е ясно но просто се чудя дали тези 0.5 ампера
    който дават че черпи USB могът да го съборят

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:изтощаване на акумулатор от USB флашка -възможно ли е?

Със сигурност не е от флашката. Явно в колата ви има някой по-сериозен консуматор който точи акумулатора или просто той си е заминал.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Мерси за бързия отговор .Явно след замерването ще се разбере ще везам ли нов акумулатор .Дано се окаже нещо друго (по-ефтино)

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Аз го играх вече това Старият акумулатор след 10 годишна вярна служба (как да му се разсърди човек) реши че е време вече да си почива и се наложи да го сменя с нов. Прежалваш едни пари и следващият.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Мамкаму на моя на 2 години е.Ама и аз за едни 40 лв повече не взех нещо по хубаво а Изкра. Ама няма как така то сега и Bosh да взема пак не се знае колко време ще изкара.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а без флашката пак ли за толкова заминава?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Абсолютно подкрепям това:
    Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Със сигурност не е от флашката. Явно в колата ви има някой по-сериозен консуматор който точи акумулатора или просто той си е заминал.
    Тези 0.5А са тока, който може да осигури USB-то на компа, а не консумацията на флашката.
    Няма флашка, която да черпи 0.5А, освен ако не е повредена. Има и редки случай, когато да черпи доста и да си работи, ама пече яко.
    А защо като се изключи радиото, флашката се захранва (свети)!? Моето като го изключа, флашката не свети вече (не е Alpine). Да не би да не е свързан правилно плеара към колата?

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ами аз нали затова питам, за да се види дали няма утечка някъде....

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами да ви кажа за втори пат ми го прави това и сега се зачудих дали не е от нея.Не съм пробвал да я махам но като го сложа утре (в момента се зарежда ) ще видим какво ще излезе като отида да го замерят .За свързването незнам то е с кабел и излиза директно от самия плеър а и го носих в сервиз да го слагът (заради гаранцията ).Благодаря на всички за интереса.Ще пиша ако в понеделник ме изненадат след замержането в което много се съмнявам.Най вероятно репликата ще е "ЗА НОВ СИ ДАЙ 200 ЛВ" :П

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Аз пък съм склонен да мисля че е от там.

Преди да сменя колата - голфа имаше един MP3 player Елит с USB
    имаше един кабел ,който чепеше ток и докато не го срязах - не спря да ми сваля акомулатора
    Но това доведе до дтуго - не помнеше станциите като изгасях колата, но го презивях след като не се налагаше да бутам за да запаля .

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Tehno , всяко съвременно автоCD и тем подобни искат 2 плюса, единият е да помни станциите и настройките а другият е да храни всичко останало. Аз съм, склонен да мисля, че нещо в колата се е прецакало и харчи повече от допустимото ток. Виждал съм подобен проблем с една аларма на автомобил , която харчеше много повече ток ок колкото трябва в следствие на дефект. Лошото е, че трудно се намира проблема. Като си закара човека колата да замерват, ще открият,че нещо харчи много ток и се почва едно ходене по елконаджии докато се намери проблема.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

аз си мисля, че най-вероятно има нужда от доливане на дест. вода в клетките и дозареждане и да се замери заряда може да презарежда и да е кипял

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Niakoi
    Абсолютно подкрепям това:Тези 0.5А са тока, който може да осигури USB-то на компа, а не консумацията на флашката.
    Няма флашка, която да черпи 0.5А, освен ако не е повредена. Има и редки случай, когато да черпи доста и да си работи, ама пече яко.
    А защо като се изключи радиото, флашката се захранва (свети)!? Моето като го изключа, флашката не свети вече (не е Alpine). Да не би да не е свързан правилно плеара към колата?
    Освен това 500мА / 5 волта при входно 12 волта на преобразувателя се равняват на конусмация около 200 мА от акумулатора. Постоянното светене на флашката не означава, че прави трансфер, а че е захранена. Почти всички модели които съм ползвал почват да мигат когато правят трансфер. Според мен се огледай за някоя светеща непрекъснато лампа като сервизната под капака или някъде по купето. Други вероятни причини - умиращ акумулатор, недобро зареждане от алтернатора, утечка към маса...в комбинация или не с минусови температури.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Благодаря за интереса.Да почна малко да отговарям .Миналата догина се скапа динамото и проблема го реших за 40лв.Тогава и течноста в акумулатора беше паднала и то доста долях само вода (дестилирана ) около 500мл.През лятото никъкви проблеми И като дойде зимата пак се почна Преди месец пак баше паднал и пак се наложи да доливам този пат аз съм ... долях близо литър а трабвало маи електролит вече да слагъм а не само вода.Инъче за лампички по купето се огледах още първия път никаде не свети нищо.Но за отечка може и да има Буферът в багажника се самовъзбужда и бучи и се чува шумът от двигателя незнам дали има връзка Колицата да спомена е Голф 3 ТДИ (може да има значение )

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ти само си си отговорил. Акумулатора ще се е презаредил толкова, че да изкипи толкова много се е скапал. Щом си европейска кола няма смисъл да купуваш български акумулатори. разликата е с по-качествените е съвсем малка. Аз каран на БГ акумулатори, защотосъм на азиатски стандарт. Както сме заляти с японски и корейски коле все още акумулаторите с ляв плюс са дефицитни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за акумулатор
    От roumen68 във форум Автомобили
    Отговори: 76
    Последно: 30-09-24, 18:04
  2. Запис върху флашка от LG 42LM671S - възможно ли е?
    От agentpat във форум LG телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 20-11-12, 19:56
  3. Акумулатор
    От Kossowala във форум Автомобили
    Отговори: 13
    Последно: 04-06-12, 15:59
  4. Отговори: 15
    Последно: 27-01-11, 22:20
  5. Изтощен акумулатор
    От roumen68 във форум Автомобили
    Отговори: 32
    Последно: 20-05-07, 22:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе