Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 74
Like Tree13Одобрявам

SETCOM ALFA ROMEO Fan Club!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: SETCOM ALFA ROMEO Fan Club!

Alfa-та е с много хубав дизайн, трепва ти сърцето като я видиш... Обаче, цената и е безбожно висока! Каква е тази мания да се набутваш в "премиум" сегмента, при положение че там има утвърдени играчи. Жалко за модела, не смятам че ще има голям успех и то единствено и само заради ценовата политика на компанията.
    А в момента само какви оферти предлагат дилърите на БМВ в Испания.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

КИ Ю и алфи има по 30 000 € със 150 коня дизелов двигател.

"Набутването" е от Серджио Маркионе - измамник от класа.Сега се правят едно "прогнозни печалби" въз основа на новия модел, а целия мениджмънт на FCA(Фиат -Крайслер) въз основа на "печалбите" ще си гласуват на края на година едни "премии" от по няколко милиона...
    Няма нищо, че печалбите все още на са реализирани не са факт...

Това е нещо като в нашата държава политиците- кради докато си на власт, че после не се знае ...
    И както в САЩ през 2008-2013 година- корпорациите им във фалит, мениждмънта на фалиралите банки си раздаде само за една година 1.5 милиарда $ премии ...

Откъм пърформанс, тоест изпълнение и мощност на двигателите "Джулията" е първата такава алфа от едно 20-25 години .На мен не ми харесва външния и вътрешния дизайн.Твърде безличен е и напомнящ на БМВ и мерцедес...

За мен лично на "Джулия" моделът си струват само двигателите 2.0 бензин 280 коня, евентуално ако има 330 коня същата кубатура и 3.0 литровия битурбо бензин 510 коня.

От дизела евентуално бих помислил да похарча пари за 340 коня 3.0 битурбо дизел ако има такъв.

В противен случай не бих сменял моята.

А Алфа ромео трябва да е "трън в окото" нещо радикално различно от "мейнстрийма" в който се бутат всички скучни коли които всяка година си правят фейслифт, като "силиконките ".Досега дизайна на АР винаги е бил дело на "Пинифарина", "Джуджаро"... сега е дело на ФИАТ.

На 159-ката и сега могат да се разпознаят чертите в дизайна на други автомобилни марки- например мицубиши лансер от 2007 година- едно изключително тъпо копи-пейст на дизайна на АР "159" ...с неумелото си копиране на предни фарове и задни стопове и изиобщо на светлините и светло отразителите ... Имитация на задната броня + вградените в нея светлоотразители ...

А иначе, ето ти оферти за "Джулия" моделът от 26 000 до 30000 €: Оферти за превозни средства, но двигателите са до 150 коня ...
    KI_YOOU одобрява това.

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Със сигурност човек трябва да е голям фен на марката, за да се реши да закупи топ модификациите като този битурбо дизел, бензина с 500кс не го коментирам изобщо. Аз определено бих предпочел друга марка, но това съм аз - повлиян от личните си пристрастия, вкус и не на последно място финанси. На мнение съм, че в категорията на +40к € има по заслужаващи вниманието автомобили. VAG предлагат интересни предложения, франсетата не са за подценяване... Избор голям. А дизайна дали е добър или не, определено няма онази италианска жилка на предишните модели, както самия ти се изрази подплътен с факти, но в никакъв случай не е лош. Има прилики с Infiniti Q50 а може би и с други марки, а от тук се губи онова специално усещане което да кара да се чувстваш различен, карайки нещо "по така". Скоростната кутия на ZF ли е? Яко са изкопирали джоистика от БМВ

пп. Джъсти не обичам базови модели коли, аз и затова посочих горния клас с по високото ниво на оборудване. Бих предпочел 2ра ръка по висок клас на 3,4 години вместо нова кола за 50к лв.
    justify одобрява това.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Мисля че е на ZF. Всъщност в началото се говореше за 3 скоростни кутии- ръчна, DCT( с двоен съединител,тоест с дуал cluch или нещо такова беше) и пълен автомат може би на ZF.

A фолксваген не бих си купил.Имам познат който си купи чисто нова преди 4- 5 години пасат или джета беше.На 2000 км гаранционно строши част от съединител и му с малко разправии му я ремонтираха за тяхна сметка.Оказа се че масово някаква част жило или нещо такива от съединителя бил закачен на някаква пластмасова част и тя дала фира.Имало и други такива случаи.Тропането/звука от съединителя го беше забелязал един познат когато гордият собственик ни повози и попитам но другите в автомобила му казаха "дрънчи ти главата".Това беше на 1200км.След 800 км аварира и се оказа, че онзи с "дрънченето" е прави и имало и други случаи с този дефект на съвсем нови вагени...

А казвам 3.0 битурбо бензин или дизел, защото те най-много ще си запазят цената и по принцип флагманите са с най-много екстри.

Имам познат който тук нямаше 2 лева в джоба и преди 2 години отиде в Англия.За 2 години работа каквото събра си купи мерцедес Е класа 2010 година там и си го кара редовно.Верно с минимум екстри, с дупка на тапицерията от цигара, но се снима и пуска постоянно снимки във Фейса все едно е в леглото с голата Наоми Кембъл...
    И това не го разбирам- нямаш пари в България, нямаш пари и в Англия, ама първите събрани пари всичките ги похарчваш за мерцедес и си оставаш в крайна сметка "момче за всичко" и работиш каквото намериш ...

Това е типично българско-цигански манталитет ...

Аз например не възприемам някой който кара мерцедес дори и последен модел, дори и S класа като успял човек ако не може да ми каже как е изкарал парите си за този автомобил или ако ми се "куми" и се пазари за елементарни подразбиращи се неща.

Ако си "баровец" си плащаш, а не ми се гърчиш ...

Обикновените хора са по плащачи от тези които демонстрират "положение" ...
    Този пост е редактиран от justify; 20-06-16 в 01:04.
    svetlio1 и KI_YOOU харесват това.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

https://www.youtube.com/watch?v=DoXHlbPlvYE
    Като камък е тази кола!

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Като 159-ката.

Сегашна Джулия има постигнат най-висок резултат в класа си по безопасност на възрастните, и абсолютен победител досега с най-висока постигната безопасност за възрастни -98% и отгоре някакви стотни за всички тествани досега автомобили от този клас по еуро N kap.

И 159-ката има през 2007 година постигнат най-висок резултат на теста на Еуро Н кап- 5 звезди за възрастни и 4 за деца.

Сега в Джулията виждам, че за пешеходците имат по-висок резултат в сравнение с 159-ката...

По-интересното обаче тепърва предстои.Аз харесвам и този клас конкурент на 3-ката на БМВ, но предпочитам и искам да видя конкурента на БМВ 5-та серия, ауди 6 и мерцедес Е класа- новата АР "Grigio" която ще "дойде" на дневен ред през 2018-та година.Ще има веротяно 3.0 или 3.9 битурбо бензин 600+ коня и 3.0 литра дизел 270++ коня двигателя който сега е на Мазерати ГТС quatroporte дизел.Първото дизелово мазерати...
    Този пост е редактиран от justify; 23-06-16 в 23:37.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Да бре.Квадрифолиото 510 кончета 2.9 би турбо бензин е страхотна.Ама с една птичка пролет не става.

Трябва повече двигатели и дизел и бензин, отделно и моделите трябва да са повече.
    Не може в Европа да ми пуснат в продажба 2.0 бензин 200 коня, а в САЩ да има същия двигател 200 и 280 коня.

280 коня бензин е по-добре отколкото 3.0 дизел битурбо.

За съжаление след Ваген дизлгейта в САЩ от Фиат -Крайслер млъкнаха и за обещания 3.0 литра битурбо дизел 330 коня.А бяха обещали и 340 коня 2.0 литра бензинка Джулия.

НЕ СТАВА ТАКА.

Аз където не съм фен и дори леко са ми неприятни БМВ, защото са мейнстрийм се улових, че онзи ден се загледах/интригувах в интернет в БМВ 4-та серия гранд купето им- и двигатели бол и мощности и дизел /бензин варианти колкото ти душа и сърце сака ...

Гледах в тубата 2.2 180 коня дизела Джулията, уж колкото моята вдига 230 км в час, ами след 170 км нещо ми се струва пълна трагедия- настава едно "пънене"... жална ти майка : .Като ще предлагат да предлагат по-мощен двигател или ако не могат да изкарат повече коне - по-голям и по-мощен.

Колкото да е добра 510 коня, тази кола не е за масовия купувач и не могат на нея да разчитат за увеличение на продажбите.От друга страна "визията" на по -малките двигатели дизели отвън не е същата -оформлението на ауспусите и отзад на спойлерите не е същото.

Отделно няма го според мен специфичното "алфа" излъчване като цяло за модела Джулия.

510 коня си струва, но към останалите двигатели съм резервиран.Ако пуснат 280 коня бензин 2.0 може и да имат шанс за нещо повече.

Отделно нещо ми се струва нямат целеполагане - не е ясно към коя целева пазарна група е насочен този модел- 510 коня ясно, ама другите по-малки и маломощни двигатели не ми е ясно.Ако е само към млади хора -до 30 години, то малко от тях
    могат да си позволят този автомобил, а за тези над 30 години излъчването на дизелите и малкия бензин нещо ми струва много "пластмасово" особено от интериора.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Аз като гледам в Испания хората изобщо не са се втурнали да купуват мощни коли. Дизелче 150к.с. им се струва като самолет. БМВ-тата са масово Х20d

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Алфа се цели в сегмента на премиум компакт автомобилите или D сегмента - BMW 3,4-та серия, ауди А/S4, мерцедес Ц, Е класа.

За по ниските класове FCA си произвеждат в Европа фиат.Видях на морето новият Фиат "типо" и мога да кажа с чисто сърце, че бих го предпочел три пъти повече пред рено клио седан и цялата конкуренция на пежо-ситроен, рено, фолксваген и другите производни от този клас, та дори и от Опел конкуренцията.За 23 000 лева взимаш нов автомобил с много добър външен дизайн и приличен вътрешен дизайн и екстри.За справка конкуренцията на опел астра започва от 27 900лева ...

За тези пари фиата ще е като космически кораб.Е, аз не бих дал пари за фиат, не за друго а защото ми се струва по тесен отколкото искам.
    Но автомобила е отличен за тези пари- поне го видях на живо през отпуската си и го разгледах отвън и отвътре.След 5-6 години ще е на цени от 8 000-12 000 лева на 50000-90 000км с всички есктри, а дори може да е по-евтин.Прави се в завода на FCA в Турция, а този завод произвежда и изнася автомобили и за САЩ вече 3-та година ...

Зависи колко километра правиш годишно и как ползваш автомобила си.

Тези с малките кубатури са предимно ежедневки.

Не че ти трябват повече от 150 коня, та дори повече от 120 коня.

Ама като ще гарга да е черна.

За 80-90, 120 коня мога да си карам и фиат, ваген, опел, рено...За какво ми е алфа, БМВ, ауди и т.н.

В следващите 7 до 15 години масово семействата ще имат най-малко по 2 автомобила, единият от които електрически за чисто градско шофиране на къси разстояния.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Tаз Алфичка/510к.с./ ще доживее ли 100хил.км.? Аз не бих заложил пари на това.

14.  

15. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    ...Видях на морето новият Фиат "типо" и мога да кажа с чисто сърце, че бих...
    Извинете ме, нищо по темата...

Харесвах много старото "Tipo" и реших да видя какво е това ново, което споменаваш, justify.
    Та попаднах на безукУрните детайли (Tipo-Design - FCA Importers - Fiat)
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Карата Виж на живо.Останалото е спам.

Виж и разновидностите - освен седан има и хечбек, а мисля и комби(спорт вагон).Аз лично последните две като разновидност на купето не ги харесвам, но хечбека хваща погледа ...: 1. https://www.google.bg/search?q=new+f...mmAUwQ_AUIBigB

2. Оферти за превозни средства

=========================================================================================================
    Иводиво.

Купи.

или поне

Покарай.

Пиши и говори.

===================================================================================================================

Пък и 510 коньовата едва ли ще е "ежедневка".

Не познавам човек който да тараляска всеки ден по нашите пътища мощен автомобил от +500 коня.Вече е масово в семейството да има 2 автомобила един малък градски и един круизър за дълго(далечно) пътуване.

Лично на мен Джулята ми се струва малка отзад(задните седалки и пространството), макар видели я на живо да казват че багажника й бил голям.Явно е за сметка на задните седалки и пространството за краката отзад.

=================================================================================================================

И сега има бензинови 156-ци с двигател 240 коня 3.2 атмосферен.Модел който е спрян от производство от поне 13 години и които са "доживели" до сега и вървят и дори ги търсят.

А джулията 510 коня е двигател от ферари, произведен в завода на ферари.

Такъв автомобил си струва да притежаваш.

=================================================================================================================

Но гледах и новия опел астра.Дизел и бензин.Който "гони" икономичност мисля си струва да "заложи" на дизела на астра модела.

На хартия показателите по данни от производител са страхотни като консумация на дизела.

Отделен въпрос е дали ти се дават +32 000 лева за опел ...

Според мен си струва, ако много искаш икономичност или ако си фен на опел.

Аз за моя годишен пробег съм готов да преглътна +2 до +4 литра повече консумация на гориво, но да имам динамиката на автомобила която ми харесва и ме кара да се чувствам жив.

Не че много съм "рейсър", но на магистрала за 300 км пробег да ускориш за секунди и изпревариш 2-3 пъти за със 170 до 195 км си е тръпка.

Спазвам правилата, но вече няколко пъти ми се случва някоя "пича въшка"(ситроен Ц1, ниснан микра и подобните им) да ми "се лепне" отзад на 5-10 метра зад мен по магистралата и ми "целува постоянно задника" стоейки в моята въздушна струя с цел икономия на 2-3 лева е по-безопасно или да намаля и да го пропусна или да ускоря.

Дори и да намаля до 90км/ч те намалят, заедно с мен, ускорявам до 130 и те ускоряват.Отървавам се от тях едва от 140-150 км и нагоре от тях.

И да искам да ги пропусна пред мен, те не искат да "ги пропусна" искат да стоят залепени зад мен в моята въздушна струя.

Дори един такъв дзвер преди 3 седмици го пробвах с няколко последователни натискания на спирачка до 80 км/ч на магистралата, но не иска да ме задминава а иска да ми стои лепнат за багажника идиота ...

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Добре е да има повече модели.

Аз по принцип на СЮВ-ове не съм фен.

Ама е добре да има.

Двигател 280 коня 2.0 литра бензин за Европа няма да има.Сигурно отново ще само за USA.
    Жалко.
    Бензина 2.9 +500 коня ще го пуснат в началото още, както направиха с Джулията.

За мен интерес ще представлява GRIGLO(или GRIGIO) модела- конкурент на А/S6 audi, БМВ 5-ца, мерцедес "Е" класа.Или втората половина на 2017 или 2018 година ще го представят.

А, бре честно казано все повече ме интригуват електрическите автомобили независимо от марката.

Изглежда свикнах с мисълта за електрически автомобил.Амо пробега да "оправят" да +1200 км.Има едни които говорят за +2000 км пробег с едно зареждане- е тогава със сигурност ще съм им фен и ако мога да си го позволя ще си го купя.

===================================================================================================

Най-бързият седан в света е италиански -Alfa Romeo Giulia QV детронира Panamera Turbo на Нюрбургринг (Видео)
    Този пост е редактиран от justify; 09-09-16 в 12:15.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!
    От BerkStock във форум Автомобили
    Отговори: 138
    Последно: 26-11-23, 14:22
  2. Продава се: Alfa Romeo 146
    От InternetZombie във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 06-06-12, 11:17
  3. SETCOM Volkswagen Fan Club!
    От Mr.TECHNO във форум Автомобили
    Отговори: 95
    Последно: 05-06-12, 23:23
  4. SETCOM Mercedes Fan Club!
    От ru-boy във форум Автомобили
    Отговори: 8
    Последно: 28-01-11, 16:41
  5. Alfa Romeo Gulieta за части -продадена
    От green във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 02-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе