Здравейте колеги!
Бихте ли ми казали какво мислите за модела. Колко литра гориво побира резервоарът на този модел?
Здравейте колеги!
Бихте ли ми казали какво мислите за модела. Колко литра гориво побира резервоарът на този модел?
Може би имаш впредвид 1.9 dci ? Теоретично модела е един от най-продаваните ванове за времето си , но много зависи от техническото състояние на автомобила ! Около 55литра , но не съм 100% сигурен ! От кой модел е - с стъклените фарове или големия от поликарбонат / пластмаса / ? Рено Меган Сценик ли е или само Рено Сценик ?
Имам наблюдения над една Лагуна 02г с 1,9 ДЦИ и ядовете с турбото са големи. Нова турбина от Рено и пак тръгна да сдава багажа, нямала гаранция, дефект им била на тия двигатели, а хич не е евтинаОколо 18м изкара с новото турбо ( около 30К км ), колата е без чип.
Щом и с новата турбина е изкарала толкова малко значи че просто не е отстранена причината поради която си е заминала и първата турбина , а те са много , но някои от тях саПървоначално публикувано от eddy
1.Запушен маслопровод захранващ мазането на турбината или ниско налягане на маслото.
2.Замърсено масло или наличие на твърди частици , както и неправилно масло за мотора , съшо и ненавременна смяна.
3.Запушен катализатор и прегряване на турбината
4.Наличие на твърди тела навлизащи в лопатките на турбината.
5.Да не забравяме и задкормилното устройство.
Колега катализаторите бяха махнати веднага след покупката. При смяната на турбината, беше сменено управлението на същата, беше свален кулера и беше измит основно, бяха сменени вакумите, смяна масло, пълна диагностика с четене на реални данни в движение и тн. Не съм лайк в тази област и знам за какво става дума, но пак стана и след разправия с Рено се оказа, че тези точно турбини на този двигател дефектирали и от Рено не били открили и отстранили проблема, поне това беше казано.Първоначално публикувано от dragomir7708
Добре ти как си го обясняваш , освен новата турбина всъщност да е била стара позакърпена , причина винаги има за всичко .Първоначално публикувано от eddy
Проблем с турбината на рено има само както каза колегата - ако не е нова.
Ето затова си избрах бензиновия модел.
Чудно ми е тази кола колко е излязла вече , щото като гледам какво си сменял - май е вечно твоя .
Еми принципно мразя да си го обяснявам самПървоначално публикувано от dragomir7708
Обяснението на Рено беше, че тубото на този двигател точно дава дефекти и нищо не могат да направят. Турбината беше нова - чисто нова, не рециклирана
Цялата операция струваше около 3К лв, като почти цялата сума е за турбината. Управлението е малко под 200 лв, вакумите са по 10 лв/м или нещо подобно беше, турбото ми го дадоха за 2300, та общо взето това е равносметката от интервенциятаПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Реното принципно не го карам аз лично, само е мое и още ме е яд, че взех такъв таралясник. Хем се бях зарекъл да не взимам френски боклуци и пак се набутах
Евтиното винаги е скъпо. Нека после плюят по немските и японските коли има защо да са по-скъпи. Преди време карах едно Берлинго 2.0 HDI и над двигателя има един обезшумителен капак, който се държи на 4 щипки по няма и 10лв/бр. Колата беше на няма и г, когато първия път се счупиха тия щипки и развиха капачката на маслото, която е на 1/4 оборот. Отидох в Автомотор, не било гаранционно, смених пак щипките. След няма и месец пак се счупиха 2 от тях и изкараха щеката на маслото. Отивам пак в сервиза, викат махай тая кора, дава проблеми, аз не колата е нова, нека е като от завода. На същия ден в който я взех от Автомотор със сменени щипки, се чупят пак 2 и чупят една джаджа на термостата дето е за обезвъздушаване или нещо подобно. С пътна помощ до Автомотор и на сл ден викат нямаме в наличност такъв термостат и след 2-3 седмици ще дойде. Завиха ми някаква рапидка на мястото на тая джаджа и викат ако ти тр колата. На следващия ден колата беше вече върната на Автомотор след 1г и 2м, оставаха още 22м лизинг
Да са живи и здрави
![]()
Аз карам Рено, но не и дизел.
След години карани на дизел - казах че докато не оправят колите , ще си карам на бензин/газ.
за по-малко пари си потърси сценик 99г - 2000куб. 115коня.
аз имах такъв навремето с обикновена газова на плочка. в софия по задръстванията с климатик 15/100 газ, извънградско - 7-8/100 при скорост до 100-115км/ч.
като поддръжка и ремонти бензина е по-добър, пък и ако се сравни левовия разход на гориво => клони към бензина.
Да не забравяме и EGR клапана относно причините за счупването на турбината , ако не работи или е изолиран от някого също е възможно турбината да си замине преждевременно.
EGR/AGR се чистят още с купуване на стара кола, както и радиаторите, особенно ако е дизелПървоначално публикувано от dragomir7708
, ако не се изчистят се ИЗОЛИРАТ, защото единствената функция която има ЕГР е екологична
изолирането му по никакъв начин не вреди на работата на турбината, а дори да има някакъв ефект в-у турбината е не повече от 5% по-голямо износване. В случая ЕГР не е изолиран. Имай предвид, че най-честата съдба на ЕГР в БГ е изолирането му, както и махането на катализаторите, пък турбините карат
В тоя ред на мисли гледах на най-новата А8 единия катализатор струва 9600лв, а е с 4
Как да се грижиш за околоната среда в такъв случай
![]()
A стига бре .Тия турбини да не са със златно покритие или платинени лопаткиЕга ти цифроманията.
Аз сума ти време благославях Опело фиатското изпълнение след като останах насред 1 кръстовище в града Скъсана ос на турбото / виждаше се ясно зърнестата структура на ността и 1 черта - пукнатината. Ново турбо + ЕГР с труда = 1870-1890 лв / Опел Цомбо 1,3 CDTI/. Никогаш локомотив .
Здравейте,
някои да има мнение по въпроса относно Renault Megane 1.9 dTI 2000 г.? Става въпрос за комбито, а не за модела Scenik?
Благодаря ви предварително!
Megan Clasic, megan Couch , Megan Scenic - все едно и също.Първоначално публикувано от pacho-gr
Двигател , скоростна кутия , табло фарове и тн.