въпроса е елементарен. подобна връзка има ли нужда от преобразувателно устройство ИЛИ няма нужда.
въпроса е елементарен. подобна връзка има ли нужда от преобразувателно устройство ИЛИ няма нужда.
Трябва ми помощ ! Признавам че не разбирам много от тези стойки и закачалки, но сега ми налага да взема една, трябва да закача един много тежък LG 60PA5500 плазмен телевизор на стена, тухлена стена !
Може ли предложения за стойка, до 100 лв. и какви дюбели и болтове трябва да взема ? Трябва да е здрава, защото ... ТВ-то е близо 40 кг
Благодаря предварително .
- - - - - - - - - -
Ще е добре да има разгъващо рамо.. ако е възможни с тази тежест разбира се, защото има само два HDMI входа и единия е отзад на панела , тук видях някои в еМАГ, какво ще кажете за тях !?
Стенна стойка за телевизор TH-119B, 32"-65", 2 рамена, регулируема, 120 ⁰, макс. 50 кг, черен - eMAG.bg
Тази една от най купуваните, гледайки коментарите :
Стенна стойка за TV A+ SPB446, Регулируема, 32"-70", Черна - eMAG.bg макар че не ми изглежда много здравия с тези тънки рамена :D
вместо да се охарчваш за по-скъпа раздвижена стойка (ако изобщо намериш такава ) по-добре си вземи или HDMI удължители (мъжко/женско) за ~ 10лв или някой китайски HDMI превключвател с дистанционно превключване на входовете <10лв
няма да намериш разлика в качеството на картината
И аз от известно време.. гледам стойки, макар че не разбирам много от тях но и никой не смее да ми предложи нещо конкретно и изпитано ... тъй като ми се налага за пръв път да закачам телевизор на стената и той тежичък и се спрях за сега на два модела :
Стенна стойка за TV A+ LP48T, Регулируема, 43"-90" - eMAG.bg изглежда много практична и на хубава цена.
и
Стенна стойка за TV A+ SPL69F, Фиксирана, Тънък профил, 55"-100", Черна - eMAG.bg , просто защото е малко по популярна.
Хареса ми и тази : Стойка за стена Equip TV, 650323, 60"-100", Макс.: 100 кг, черна - eMAG.bg защото е със по широка и здрава пластина за захващане към стената, от там точките за закачане са по отдалечени и по пътя на логиката.. мисля че ще е по сигурна .. и стабилна .. !? Но цената за доставка ме отказа, защото май идва от Унгария.
Ха, имало магазин в който продават стойки на около 500метра от мястото където ще е заведението с ТВ-то
На първо четене харесах тази, ама утре ще пратя човека да си я види на живо:
https://www.electronics.bg/product_i...ts_id=21003221
Този пост е редактиран от Dedo1975; 13-06-23 в 02:55.
Това е добре(имам 2 на около 200 лв./бр).Не са ефтини,но като си помисля,че ще се ползва много години....
https://www.emag.bg/stenna-stojka-za...pd/DR0MCBBBM/?
винаги съм си мислел, че такива стойки с малка база и голям захват за телевизор са правени за закрепване към бетонни стени - ума ми не го побира как ще си закача тежката 70кг. 65" плазма за тази стойка и ще мога да я местя напред/назад или настрани и цялата тежест на тази конструкцията ще се съсредоточи в един правоъгълник 20х20см
да не споменавам че вкъщи съм със гипсокартонено облечени стени
затова си направих подово стояща стойка а ТВ-то е окачено на желязно въженце - за стена също става този номер само трябва да се ползват две подходящи куки
Не знам как се прави ревю на стойка... освен да кажа че.. върши работата за която съм я взем ?
По рано бях споделил че, се спрях на два модела, в крайна сметка избрах тази с по широката основа, тъй както колегата над мен спомена че.. не вижда логика в тесни пластини да държат такива тежести, тъй като точките за закрепяне са прекалено близки, в случая при мен 60" Плазма която е почти 35 кг без стойка.
Взех тази : Стенна стойка за TV A+ LP48T, Регулируема, 43"-90" - eMAG.bg !
Не е прекалено скъпа, има малки тънкости и при монтажа, най вече подготовката на задната пластина която трябва да се разгъне и фиксира с болчета преди да се монтира на стената, но е супер лесно, има много хубаво упътване, и всички нужни болтчета и подложки които ще ти бъдат необходими са супер добре подредени и опаковани, всичко е много добре опаковано.
И да най важното е че при мен свърши работа, закачихме телевизора без проблеми и вече 4 дни все още е на стената
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 22-06-23 в 11:43. Причина: ч
успешна покупка
хубаво е човек да помни, че телевизорите може да се сменят, но хубавата стойка - не
Въпрос за hdmi кабели. Възможно ли е някои от тях да предлагат и ток/захрнване а други не? Когато ползвма такова нещо с някои кабели няма нужда от допълнителното захранване
https://www.aliexpress.com/item/1005...8dans9S8l&mp=1
няма нужда когато кабела има едни кръгли неща на двата си края. когато си е чист кабел само с двете букси без никакви странни неща по него - има нужда и от захранване
нещо такова https://ardes.bg/uploads/p/vcom-kabe...-5m-217682.jpg
Зависи от дължината на кабела.
Здравейте,
имам нужда от помощ относно една ТВ стойка на Хама - HAMA 118126 - 220831.Върху стойката ще се сложи един 55" QLED Q80D 4K AI TV 2024.До колкото разбирам от инструкцията за плосък телевизор се използват от приложените снимки C1,D1,D4,E1 ,но никой от тях не става,само D3 стават.В такъв случай използвам само D3 + B3 за монтаж,нищо ,че е написано ,че се ползват за извити екрани.
Това за което питаш (D3+B3), на схемата се отнася за извит гръб на ТВ. Не за извит екран.
Монтирай смело. Само, съобрази дълбочината на резбата на ТВ, със дължината на болта+спейсъра/фтулката.