Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 124

От къде сме произлезли!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004

От къде сме произлезли!

Според вас от къде са произлезли хората?От:

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004

От къде сме произлезли!

здравейте, мн ми ее интерсно да разбера какво мислят хората с по-висок интелек малко поне от отстанлите по този въпрос!Помогнете за да си разреша спора заради който щях да стигна една вечер до бой без да искамее :П))

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

От къде сме произлезли!

Хаха, добре... Някои биха казали, че прекаляваш, но според мен въпросът е як... Наскоро участвах в няколко дискусии с християнски псевдоучени креационисти по въпроса "имало ли е еволюция въобще" и съм сравнително пресен... Е не беше антропологична дискусията, ама и така става )

Може би "от маймуната" е малко негативно нарицателно, измислено от противниците на еволюцията. "По еволюционен път" като че да е малко по - добре. Инак - дриопитек - проплиопитек - австралопитек - питекантроп - хомо еректус - хомо хабилис - неандреталец - кроманьонец - не мога да ги причисля към рода на никоя съвременна маймуна, в тея древни години и съвременните маймуни са си имали аналогични предшественици, развивали са успоредно отделен вид, не може да се каже примерно тогавашния дриопитек = съвременното шимпанзе и после да се задава въпросът кога шимпанзето ще подкара компютър. Единствено някъде преди 10-15 млн години може би разновидностите са се развили от един общ предшественик(може би примат), който е развил различни белези в зависимост от особеностите на обитаваната среда и връзките в биоценозата...

Определено на мен ми е пределно ясно от къде са излезли хората. Вярно, и другите теории си имат доста привърженици. Но едно е сигурно - тази теория е единствената, която почива на сериозна и то доста богата база от научни доказателства. Останалите са просто зарибявки с доказателства общи приказки или въздушни хипотези.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004

От къде сме произлезли!

хе мн интересно аз точно това имах предвид но набарзо начатках всичко.То теории бол и аз и ти и които да е друг с малко по развинтена фантазия ако се хване ще измисля някаква теория,но въпроса е такав,че просто за да се докаже една теория все пак трябват <u>факти</u>, а всички знаем коя теория най-много се опира на открития и факти!

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

От къде сме произлезли!

cyberson, добре си го казал: "хората с по-висок интелект"!

в крайна сметка в 21 век сме и колкото да ми се иска най-сетне човечеството да се отърси от глупостта си - няма да стане... чудно ми е как има хора, които да си затварят очите пред научните факти.

да, знам, някой ще каже, че преди време науката е била убедена, че слънцето се върти около земята и т.н., но има праг, който като бъде прекрачен, дадена хипотеза се превръща в аксиома.

с риск ( или по-скоро с желание [] да предизвикам тук един горещ спор ) ще приканя всички анти-дарвинисти да изложат становищата си. вече има един привърженик на aliens... бих искал той или да се аргументира за богатството и разнообразието на цялата флора-фауна ( или теорията за ноевия ковчег ) или за "странната" в такъв случай съвместимост между "тукашния" живот ( земния ) и "внесения" ( човека ).

let the mortal kombat begin!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

От къде сме произлезли!

Fearme, четох, но не ти разбрах теорията. Вероятно не си я изложил? Ти точно към кои се числиш? Дарвинисти, антидарвинисти, алиенисти, креационисти ?

Как е станало точно "заразяването"? Извънземните са оплодили някоя маймуна по грешка по време на пребиваването си тук? Долетели сме с комета? Или извънземните туристи са видяли разнообразието видове на земята и са решили да направят зоологическа градина, за която липсвал само един уникат и ни донесли?

Въпроси за размисъл:

<font color="red">От къде са ни донесли?</font id="red"> Сигурно там има още от нас ?

<font color="red">Как сме възникнали там,</font id="red"> защото става въпрос за теории за произхода на човешкия вид, а не за теория на пътуванията му?

Как са ни донесли няма да питам. Ше стане весела дискусия.

И най - важното - <font color="red">Къде са доказателствата </font id="red">??????

Едит:

Моля, cyberson, модератори или администратори , поправете анкетата, защото колкото пъти влизам в нея, толкова пъти мога да гласувам....

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

От къде сме произлезли!

ами dzwerr, дай да помислим от кои съм, след като съм споменал научните факти:

религията се гради на основата на вярата, а не на фактите

факти за съществуването, още по-малко за посещения на земята от извънземни няма

"другото" не знам как да го го разбирам... отваряне на консерва с хора лиии, разхождали се един бъбрек и един дроб и решили да се съберат и така възникnаl човека лиии....? []

ergo, дарвинист съм

10. Member Аватара на MoPcKu
    Тук е от
    May 2003
    Живее в
    Бургас

От къде сме произлезли!

Религия ли, има малко истина в нея! Аз мисля, че сме маймуни и маймуни ще си останем..."и маймуната натисна копчето"...крилата фраза от компютърния речник!!![:D]

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

От къде сме произлезли!

Фиърми, верно не разбрах дали предизвикваш някой да отговори или чакаш някой за да ти помогне Сори. Вероятно не си се сблъсквал с псевдоучените, защото и те си мислят, че боравят с научни факти и при това - истинските.

Верно, егаси и темата... Тука няма опозиция бре. Аде, кажете нещо за библията, за извънземните, за вечния свят ........

Инак как ще си побъбрим

12. Тук е от
    Dec 2000

От къде сме произлезли!

Хихих хахах готина тема, спомням си като ученик как я бистрехме на бутилка ЦАРЕВЕЦ. Според скромното ми мнение всичко е възможно, невъзможно е само невъобразимото, но веднъж случило се и то е възможно. Привърженик съм на еволюцията. Но има някои празнини за които гледакх по дискавъри. Наричаха ги скокове в еволюцията. Може ли да има такива скокове? Аз мисля, че може, мисля че има и генетична памет. Мисля че рано или късно човеците ще живеят по 200-300 години. Мисля също че до 2-3 години някой фанатик ще успее да думне ядерена бомба и ще се получи генетичен скок :-)

Ако я нямаше еволюцията отдавана да сме изчезнали от скука.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004

От къде сме произлезли!

Хе аз таази тема точно бяхме пиинали и се почна един спор за това от де сме трагнали и такива работи и реших да видя на какво мнеие са другите хора.аз имах опозиция тогава точно за това,че имало вазможност да сме произлезнали от изванземни и за това поустнах анкетката и се зарадвах,че толко мн подкрепят жярната теоория а за др няма да говоря защото е просто смешно ,не че не вярвам че няма изванземни но когато ги видя или се докаже тогава може да се тварди за обратната теория!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

От къде сме произлезли!

Ами това със скоковете е малко американска терминология. Целта е по скоро да се пишат откриватели и учени май май, отколкото да направят нещо истинско за науката Е, то си е лично мое мнение де, но последните 10-15 години пак от там произлезе и една налудничава теория, която даде много хляб именно на креационистите и на вярващите в извънземни - тезата беше, че всъщност не еволюцията, а мутациите са основния двигател в развитието на видовете. С други думи - колкото по - голям мутант си, толкова си по - готин. Приписаха даже, че и Дарвин едва ли не е вярвал в тая теория и точно нея е имал предвид, нищо, че май дарвиновите съчинения не са ги чели. Нормалната наука не отхвърля ролята на мутациите в развитието на видовете, но за нея мутацията е само допълнителен стимул, катализатор, обогатител на генофонда на вида, още повече че далеч не всички мутации се утвърждават - от гледна точка на корелацията им в средата те могат да бъдат положителни, негативни и неутрални. Ама няма кой да им го обясни на тея хорица и сума книги се изписаха по това, как всъщност всички видове днес сме мутанти. Та от тогава произлезнаха и скоковете в еволюцията и дори така ги обосноваваха

Та тея скокове - всъщност не са никакви скокове. Това си е една наука - палеонтология, задачата на учените от която е да ровят из земните пластове, подобно на геолози и археолози и да търсят останки от древни растения и животни. Лошото е, че те са малко, не много държави си позволяват инвестиране в такива открития и още по - малко гледат непредубедено на откритията - сума видими подвидове се кръстиха като отделни видове.

Резултатът е, че са разкопани само отделни райони, много богати райони още не са, а и много сигурно никога няма да бъдат, защото вече са под водата. И разнообразието на древната природа ще остане винаги до голяма степен скрито за нас. От там са и дупките - между два вида древни слонове може да има чудовищна разлика във възрастта на фосилите, размера и вида на животните... Това не ги прави по - малко роднини на слона, но между тях остава празнота, която може да бъде запълнена само от едно единствено животно, живяло някога, но първо трябва то да бъде намерено, а кога ще стане - никой не знае. Именно то е дупката. До сега имаше и такъв подход, който е успешен в повечето случаи и сигурно ще продължи да го има - предполагаше се и се изграждаше някакъв образ - представа на липсващо звено - между влечуги и птици, между влечуги и бозайници, между сухоземни и водни бозайници, между питекантроп и примати и т.н. И брънките си идваха на мястото с течение на времето; е, някои още не са дошли.

Ето, давам само един пример: Мезозойската ера - всички я знаете - динозаврите. Продължила около 150-160 млн години. По времето, когато бях болен за палеонтология - примерно преди 10 години знаете ли колко бяха всички видове познати динозаври? Около 400 вида(само динозаврите, не морските влечуги, крокодилите, змиите, костенурките и гущерите)! Смятате ли, че едно такова господстващо семейство, едва ли не отделен клас, е имал само толкова вида за цялото си 150млн годишно съществуване? Колко са бозайниците днес като видове? А колко са в целия неозой, продължил по - малко от половината на мезозоя???

В природата няма дупки, дупки има в човешките познания.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2003

От къде сме произлезли!

Така, въпроса е доста интересен и дискусионен. Забелязва се, че голяма част от хората изобщо и понятие си нямат за произхода на човека, а това отдавна е много точно научно доказано. Ще бъда кратък.

Има една мисъл, на един немски биолог: "Онтогенетичното развитие на човека следва филогенетичния му произход." Какво ще рече това на прост език: Когато оплодената яйцеклетка започне да се дели и развива, човешкия ембрион почти не се различава от този на рибата или на жабата. Много от вас са чували, че във плацентата, зародиша диша с хриле. Правете си изводите сами. Буквалния превод на фразата е, че вътрешното развитие на човека следва историческата му еволюция.

А за това от какво точно сме произлезли и да отпадне спора с маймуните.

С маймуните имаме общ прародител. Много е важно да се знае, че ние не сме произлезли от човекоподобните маймуни. Това лесно се доказва с въпроса, защо сега маймуните не стават хора. Колелото на еволюцията се движи винаги напред и никога обратно. За да стане една сегашна горила човек, тя драбва да деволюира до нейния прародител и тогава да еволюира в човек, нещо което неможе да стане никога. Теорията за Бог и Божествения произход...християнството възниква само преди 1600 години, а света...мисля че малко по отдавна .

Мисля, че внесох малко яснота по темата. Ако нещо не е ясно, питайте. Ще се радвам да обясня някой наистина елементарни, но непопулярни неща.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

От къде сме произлезли!

Дали всичко не се свежда до 3 позиции зараждането на човека е:

1. Еволюция

2. Мутация

3. Генно Инженерство

Аз залагам на (2)

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

От къде сме произлезли!

Не е мутация, Деднайт, изрично съм писал мнението ми за тая мутантска теория по - горе Макар, че човекът има мегдан да не е нормален вид, а мутант, поне в отношението му към природата...

Ако до утре няма опозиция, аз ще влеза в ролята на такава; познавам горе долу теориите на опонентите. Дано само да не стане тъй, че сам да си говоря В тая тема съм почти в стихията си; иска ми се да стане интересна дискусия [:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Къде е котето
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 12
    Последно: 20-05-12, 21:37
  2. Къде е кашонът?
    От CP във форум Друга битова техника
    Отговори: 14
    Последно: 05-07-10, 19:57
  3. От къде е SMS-a
    От NaskoK във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 07-03-05, 06:57
  4. Алф? От къде???
    От MetalMilitia във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 9
    Последно: 26-11-03, 09:45
  5. От къде да си купя ATi TV Wonder?
    От VessmaN във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 02-11-03, 08:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе