Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 54

Семейни ли сте и как е?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не слушай какво ти говори Profita. Тя е материалистка [Profita []]. <div align="right">Originally posted by Malone*-*06/08/2004*:* 17:07:42</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Твоето елегантно тяло да не закача моето съвършенно, че ще си имаме разправии... [}]

<hr noshade size="1">

Sad Reader, Малоун е демагог - не вярвай на теориите му. Те имат за цел само да те завъртят около истински съществените въпроси, като изопачават казаното от мен.

Имам осем годишен брак... след три дни става- девет. Когато се омъжих сме започнали и двамата почти от нула. Не съм си взела милионер, когото да ошушкам до стотинка. Което сме постигнали, сме го направили двамата. Мисълта ми беше, че за теб ще бъде по спокойно и ще имаш повече смелост да встъпиш в брак, само ако си убеден в собствените си способности и знаеш, че можеш да осигуриш спокойствие на една жена и бъдещо дете. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.

Дай един телефон да ти го обясня, че тук ще ми се изкривят пръстите от писане [] <font size="1">/шегувам се/</font id="size1">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Проблемът е, че когато човек не е правил нещо и го прави за първи път не знае какво да очаква.

Sad Reader</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Никога няма да успееш да си отговориш на този въпрос. Бъдещето все още не е предначертано на книга. Според мен, важно е да имаш положителна нагласа и да изчистиш всякакви мисли за развод. Що за идея ти е щукнала в главата... Я, моля ти се... Какви разводи, какво чудо ми говориш...

Подготви се да имаш кой да те посрещне след работа; да ти сложи салата и аператив преди вечеря; да ти поднесе самата вечеря, дори и да е приготвена от теб (в това няма нищо срамно .... моят съпруг е перфектен готвач и често ме отменя); да ти е изпрано, изгладено и приготвено облеклото; да имаш редовен и спокоен полов живот<font color="red">*</font id="red"><font size="1"><font color="red"> Червена точка "18"</font id="red"></font id="size1">; да учиш на добро поведение бъдещтото си дете... и т.н и т.н ...

Гледай позитивно и ще си решиш дилемата много по-бързо.

А за лошите неща, ако са писани да се случат ще се случат...

И последно - Не кани по-горе споменатите личности на вечеря у вас! Няма жена, която да може да се справи с тях - в комбинация. Dockera ще ти изпие бирата. Gadget ще омагьоса жена ти. Raid ще ти спре тока на карти, в следствие на което ще се депресираш още повече. Крис ще иска да му предоставиш басейн да плува, а ако му откажеш ще търпиш безмилостни критики ....повярвай ми - ужасен е []. Малоун ще донесе с елегантното си тяло цяла енциклопения от теории, я си направил грешката да му зададеш въпрос, я те е засипал с факти, доказателствени мотиви и нагледен материал. А моя мъж със сигурност ще ти изпие запасите от ракия за следващите две години. Във всички случай губиш. И за капак - ще те заболи корема от смях, защото никак ги няма в веселбите... Тях не им требе жокер, те са от там... [][^][8D]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Семейни ли сте и как е?

Сега да ти кажа и другата страна на нещата, защото повечето изказали се досега са женени/омъжени.

Аз живея с мъжа ми вече 13 години, имаме 1 прекрасно детенце, но не сме женени. Искам да ти кажа, че не бих се омъжила никога, най-малкото, защото като разумен човек не виждам нито една причина да го направя. На детенцето досега никога никой не се е подигравал (има доста дечица, чиито родители са вече разведени - може би те са по-добре?). Съвсем с чиста съвест мога да кажа, че сме щастливи. Имаме проблеми както във всяко нормално семейство, но като се замисля, няма двама еднакви човека и е съвсем нормално да има различия, спорове и разминавания. Дори аз самата понякога не мога да изляза наглава със себе си, камо ли човекът до мен да може. Това, на което и двамата безкрайно много държим е личната свобода. никой не счита другия за собственост и че е длъжен да прави всичко, което прави. Номерът е толкова да обичаш човекът, с когото живееш, че да правиш всичко за него с удоволствие и мерак. Ако и другата страна го прави за теб постигате съвършена хармония. Повярвай ми - женен или не - все тая. Въпросът е по-скоро дали можете да живеете заедно, а щом сте заедно от 4 години и имате намерение да се жените, значи всичко е наред при вас[]Каквото и да е решението ви за женене или не, вие вече сте направили правилния избор като сте заедно. Обичай я, цени я, грижи се за нея и ще бъде твоя завинаги[]

Забравих да кажа още нещо много важно: Колкото по-свободна я оставиш, толкова повече ще е твоя[]

4. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Семейни ли сте и как е?

Постът на Sunny ме накара да се замисля, че всъщност бракът винаги е бил до голяма степен институция, наложена от обществото на неговите членове, а не толкова отговор на желанието на двамата човека. Ако двама души са щастливи, бракът е просто допълнително обстоятелство, не по-различно от живеенето в една къща, примерно.

Та мисълта ми е, че това е едно от нещата, с които най няма смисъл да се бърза.

Колкото до извънбрачните деца, около мен никога не е имало отрицателно отношение към тях и във всеки случай аз не разбирам такова отношение. Ако някой мърмори, теглете му една майна и не се занимавайте с него! Това не е читав човек.

P.S. По темата - гласувах за второто. Все пак годинките си летят... [Sigh...]

5. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Семейни ли сте и как е?

Безоблачно и щастливо омъжена [:P].

6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Семейни ли сте и как е?

Преди да се оженя един мой близък роднина викаше "... айде бе няма ли да се ожениш, знаеш ли колко е хубаво да си женен ..." и след като се ожених ми каза недвусмислено "... ми да, няма само ние женените да сме пеебани ...". Моля поста да се чете само от хора с чувство за хумор.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Семейни ли сте и как е?

Една история, която е пряко свързана с темата гласи

Отишъл при Сократ един негов ученик иго попитал:

- Учителю, решил съм да се оженя. Правилно ли постъпвам?

Сократ му отговорил без да се замисля:

- Ако жена ти е добра, след като се ожените ще живеете щастливо дълги години, ако пък се случи да е зла - това ще те наведе на такива размишления, че сигурно ще станеш философ.

Извода е еднозначен [:D] Гласувах: Женен с деца и живота е прекрасен.

Нали знаеш Sad Reader, има една стара приказка - за да опознаеш човека, трябва да изядеш с него една торба със сол. Е ти сигурно си изял (за 4год.) така че знаеш отговора. Не трябва да се забравя, че живота е низ от взаимни компромиси. Приемеш ли тази проста истина и не се опитваш винаги да си ти отгоре (в прекия и преносен смисъл[:D]) живота е наистина прекрасен[8D]

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Семейни ли сте и как е?

само "женени с деца" и Ал Бънди.

Живота е прекрасен, освен когато е гаден (в 99% от времето)

10. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Що за идея ти е щукнала в главата... Подготви се да имаш кой да те посрещне след работа; да ти сложи салата и аператив преди вечеря; да ти поднесе самата вечеря...

<div align="right">Originally posted by Profita*-*06/08/2004*:* 18:29:02</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Идеята ми беше съвсем очевидна. Дали е необходимо изобщо нещо което си е наред да бъде променяно, в смисъл винаги има някакъв риск.

А това с посрещането не го виждам някакси. Просто защото с приятелката ми работим в една и съща компания и винаги сме заедно, през една врата и 7-8 метра. И постоянно сме заедно дори и на работа, вече 2г. че и повече. Така че това с посрещането вечер нещо не влияе при този случай. А и личната свобода нещо хич я няма напоследък.

Е може би нещата ще се променят при едно дете, но това е малко неопределено, дори доста по-неопределено отколкото просто един брак.

Ппочти е сигурно, че едва ли бих си позволил да имам дете без да съм женен. От една страна, в нашата държава нещата са все още прекалено консервативни. Смятам, че на децата с разведени родители се гледа по-добре отколкото на извънбрачните, защото като се каже извънбрачно, никой не пита как са родителите, дали са заедно и т.н., а просто подразбира нещо друго. А от друга страна, законодателството у нас почти или изобщо (не съм сигурен) не регламентира случая на "семейни начала", ами ако след 2-3г. умра? Какво ще получи приятелката ми? Предполагам някаква част от собствеността ми, но колкото само заради детето, а и данък наследство ще е жесток, много по-голям отколкото при семейни отношения. Това е заложено в държавата ни.

А личната свобода е хубаво нещо. По начало. Но с всичко се свиква, дори и да е малко поограничена. Но не мисля че бракът влияе съществено върху личната свобода. Основните неща които са с по-голяма тежест обикновено са с чисто икономически характер, а свободата е нещо малко по-второстепенно. Обикновено свобода без икономическа основа е нищо. Например както когато преди век и половина освободили крепостните селяни в *****, хората останали без пари и без манджа, все материални/икономически неща, и след като погладували се връщали при господарите си. Така че е трудно да се говори само за свобода без да се гледа материалното. Но, това вече е малко далеко от темата.

Така че извода е почти очевиден, от позиция 4 ще се преместя в позиция 9, след време ще отида или на 6 или на 10, като се надявам да избега 7. Това което е сигурно е че позиция 12 е невъзможна, никога не бих се оженил втори път след развод. Просто няма смисъл, а и рядко повтарям една и съща грешка 2 пъти, да се оженя де...

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Семейни ли сте и как е?

Чакай, че малко се оплетох в точките, които си посочил. [:D]

Планове в брака няма. Поне според мен. Имах един приятел, който ме разбиваше.

"Хм, май трябва да се оженя, че долара скочи, пък и чух че ще скача още. После ще стане е'бати скъпотията."

И се ожени де ... Точно по този повод.

А това за посрещането малко не го възприемам. Или по точно не възприемам кубинските мурафети: За вечеря жена ми си облича червената рокля до земята, тежък грим, червена панделка. Като хапна, пийна, като попуша, айде пак с терлиците и ролките на главата. Не, не е моя мач или не искам това да бъде жена ми.

Като отвори приказка за готвенето ела да видиш моята. Дано да не прочете това, но толкова години вече, като сготви и двамата не можем да познаем какво е то. Включваме и децата в загадката със същия резултат.

Но за сметка на това има повече от достатъчно положителни качества и умения нужни за семейството.

Свободата ще я имаш винаги, зависи от тебе обаче. Както си подредиш нещата. Разбира се, свободата трябва да е взаимна.

За 16 години, ще станат вече 17, караниците на тема късно прибиране или неприбиране с дни са били свързани единствено с тревогата и дали ще се прибера жив и здрав, а не с кого съм и какво правя.

Единственото, което изисква от мен е контролно да се чуем, ако ще закъснея или няма да се прибера повече от 24 часа.

Разбира се в началото не беше съвсем така, но както казах, тези неща си зависят от вас и вашите отношения и с течение на времето всичко си идва на мястото.

Имаше един филм преди поне 10 години, някои сигурно са го гледали, "Горчива луна" се казваше. С Питър Койот и един одран чакал, не и помня името в момента на актрисата.

Та там се казваше, че за един брак са критични първите седем години. 95% от разводите ставали до седмата година. Явно има някаква психологическа граница, която като се премине можеш със сигурност да смяташ, че брака ви ще е здрав.

12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Семейни ли сте и как е?

Преигравате малко с това "посрещане". Човек да не се изрази образно и веднага скачате като боси мъже по жарава.

Естествено, че на всяко едно семейство възприятието за дом, уют, спокойствие и взаимност са разнородни. При мен се припокриват с казаното ми по-горе, а дали при вас е така, зависи от начина на живот, свободно време, ангажименти и от самата жена естествено.

Въпреки всичко, Sad Reader, поздравявам те с взетото решение и силно вярвам, че то е в правилната посока.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Семейни ли сте и как е?

Ученик на Сократ го запитал - кажи ми учителю - има едно момиче ,което харесвам и живея с него - какво да направя - да се оженя ли за него или не ?

а Сократ казал - Каквото и да направиш - след 10 г ще съжаляваш

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Семейни ли сте и как е?

В друго положение съм, какво? това беше моят вот

няма да ви занимавам със сапунени сериали (достатъчно са)

Свободата, Санчо Свободата ...

това мога да кажа и да добавя - семейството не е едно цяло от 2 половинки (получовеци), а съюз от 2 пълноценни личности за успех

Todo es posible, pero nada es seguro ...

16. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не съм отговорил на анкетата ти щото:

- разведен съм/с дете от брака../

- пък и живея с партньор с който не съм женен..

май няма такава "позиция" в анкетата ти.

ако бъркам/признавам си, че не прочетох всичко(и всички мнения) до края/ - напиши - ще си "едитна" поста/мнението

<div align="right">Originally posted by knothole*-*11/08/2004*:* 08:50:35</div id="right">

Положението ти отговаря на последната точка: 15. В друго положение съм, какво?

Все пак не можех да опиша всички възможни случай, защото максималния брой на възможните отговори е 15. Но и позиция 11. Разведен/а, с един брак, би могла да ти бъде отговор. Зависи как възприемаш положението.

Между другото, съжаляваш ли за развода или след него се чувстваш по-добре? Не отговаряй ако не искаш.

17. Тук е от
    Jul 2004

Семейни ли сте и как е?

няма значка

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Семейни ли сте и как е?

<font color="red">Колеги, моля ви да не давате персонални оценки за участници чийто пост не ви се е понравил, по една или друга причина, още повече, когато са не особенно ласкави.</font id="red">

--------

... иначе и аз гласувах (въпреки тъпия виц, от предния ми пост) с:

<font color="orange">10. Женен/омъжена, с дете/деца, живота е прекрасен.</font id="orange">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе