Като сравнително нов член на този форум, се заинтересувах кой друг участва тук. Ами поразгледах, видях че има анкети за възраст, за професия и други подобни, които наистина са интересни. Също така разбрах че около половината членове че и повечето са вече женени.
Въпросът който би бил интересен лично за мен е колко от Вас са женени/омъжени и дали изобщо си е струвало. Аз лично предполагам че ще се бракувам до месец, но в момента се замислям дали не е по-добре нещата да се запазят такива каквито са. По принцип, когато нещо си работи добре е по-добре да не го променяш, нали? От друга страна, все пак ще има и деца някой ден, а в нашата страна на извънбрачните деца не се гледа с добро око.
Какво е положението при Вас?
Извинявайте, че въпросът ми е малко страничен, но все пак тук има доста подобни анкети.
<font color="orange">"Мъжът и жената сключват брак и се събират заедно за да преодоляват трудности, които въобще не биха имали, ако бяха живяли отделно."</font id="orange">
Въпреки това "Женен/омъжена, с дете/деца, живота е прекрасен."
Семейството и дай боже децата дават смисъл от определен момент в живота нататък. На 20 години е трудно да го разбереш, но на 36, кагота се обърнеш назад е вече друго.
Във връзка с доводите за кариера, благосъстояние и т. н. румънците имат друга поговорка.
"Ultimul costum buzunare nare"
или
"Последното сако е без джобове"
<u><font color="red"><font size="1">Attn: Moderator or Administrators</font id="size1"></font id="red"></u>
<font size="1">Някой от администраторите или Sunny да оправи анкетата, че така ще стане едно гласуване ...</font id="size1">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По принцип, когато нещо си работи добре е по-добре да не го променяш, нали?
Не, когато нещо си работи добре, ти си длъжен да го накараш да работи още по-добре. Рискът винаги си заслужава. Най-малкото, защото ще разбереш какво си пропуснал и какво можеш да имаш в повече.
Malone, това за положението след 20-30г. го разбирам, друго е да има някой до теб, но все пак кой мисли за толкова далечно време? Понякога единственото ми желение е да успея да се наспя като бял човек без някой да ме събуди по никое време, или просто да се прибера по светло, съвсем примитивни нужди.
Profit, лесно е да се каже когато вече си преминала този етап. Ами ако все пак нещо се беше объркало? Все пак си имала късмет и доколкото разбирам от този форум и много добро семейство. Пожелавам ти всичко да е наред при теб.
btw, на онази анкета за разбиването на сърца, отговорът ми беше че ми се е случвало веднъж.
P.S. Вече разбрах какви трябва да са настройките за анкета, благодаря.
Sad Reader, ако смяташ че като се бракуваш ще се наспиш то трябва да те разочаровам... е може би за малко в началото а след това... абе сам ще видиш. по добре да не ти развалям изненадата. :-)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Женен , с две деца - Живота е прекрасен
@Sad REader - защо питаш - да не мислиш да се жениш скоро ?
<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*06/08/2004*:* 15:41:59</div id="right">
Мойте уважения Mr.TECHNO но не смяташ ли че да качваш тази картинка с пингвините (421кб) да ти се показва под поста ти тормозиш многото народ който не е от софия?
Мойте уважения Mr.TECHNO но не смяташ ли че да качваш тази картинка с пингвините (421кб) да ти се показва под поста ти тормозиш многото народ който не е от софия?
//офтопик
<div align="right">Originally posted by saint056a*-*06/08/2004*:* 16:10:20</div id="right">
Хм. Злият Мистър Техно буквално в дванадесетия час ме изпревари с тази картинка. Тамън си я бях ъплоуднал и щях да си я слагам за аватар, видях, че той вече си я беше сложил за аватар [}]
По темата:
Сед Рийдър, мисля, че отговорът на твоя въпрос мога да го дам от мене си така: Не бързай да се жениш! Бракът е просто формалност и законова пречка. Някога, при комунизма като да имаше и плюсове и поощрения, сега в демокрацията, макар че искаме да борим демографския проблем - няма. Поживей с човека, с който си, виж как е. Винаги можете да се ожените. Бракът вече не е модерен, ако щеш - остатък от някакъв християнски обред е просто. Lebensgefaertin, казват днес германците, а което го няма - бракът не го създава, нито което го има - го променя. Ако можеш да разчиташ на някой до теб, можеш и с и без подписа му.
Аз така и не успях да кача някакъв аватар, дава постоянно съобщение за грешка, да опитам с по-малък размер, дори и когато картинката е окълцана до 2кб.
П.С. Доларът се срина вместо да се качи: ЕУР/УСД 1.2055 -> 1.2245, преди 30-40мин, е ако някой се интересува.
@ D3BEP, ами то вече минаха 4г. откакто сме заедно и всичко е прекрасно. А за брака, да не е нещо основно, но за България все още е нещо което е важно, поне за пред държавата.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... това за положението след 20-30г. го разбирам, друго е да има някой до теб, но все пак кой мисли за толкова далечно време?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не си прав. Човек трябва да мисли от сега за бъдещето си, защото то се гради на текущ етап в продължение на години.
Лично аз ти забранявам да подписваш договор за съжителство (защото брака де факто си е това), ако възрастта ти е под 21-23 години и ако нямаш добра професия. Теориите, че брак може да се сключва при всякакви положения само да съществува любов - ги елиминирай. За да създадеш семество ти сам трябва да си отговориш на няколко въпроса:
- Чувстваш ли се достатъчно зрял да поемеш на плещите си отговорността?
- Имаш ли финансовата възможност да се грижиш за дете, жена и т.н ?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Profit, лесно е да се каже когато вече си преминала този етап. Ами ако все пак нещо се беше объркало?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Да не дава Бог нико му такива моменти...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">btw, на онази анкета за разбиването на сърца, отговорът ми беше че ми се е случвало веднъж.
<div align="right">Originally posted by Sad Reader*-*06/08/2004*:* 15:48:27</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Човек цял живот жъне от нерадостите на живота. На никой не му е гарантиран доживотен абонамент за вестник "Щастие". Неуспехът не трябва да те отчайва, а да ти даде сили да се бориш с него и да го преодолееш.
Желая ти да вземеш правилното решение!
===off===
<font color="blue">На Mr.TECHNO предлагам да използва опцията за изключване на сигнатурата при наличието и веднъж в дадена тема... както правя аз откак ми е по-тежичка.</font id="blue">
Днес явно ще ми е философския ден или ден на притчите и поговорките.
За далечното време след 20 години.
Един професор преподава на студентите си.
Държи един голям стъклен съд и слага вътре няколко топки за тенис.
Пита студентите:
-Пълен ли е съда?
-Да пълен е - отговарят те.
Тогава слага и няколко топчета за тенис на маса.
Отново същия въпрос и същия отговор.
Изсипва вътре една шепа с дребни камъчета.
-Пълен ли е съда.
-Пълен е, да ...
Тогава изсипва и две шепи с пясък.
Пак задава същия въпрос и получава същия отговор.
Тогава излива вътре и две бири и поглежда студентите.
Какъв е извода, пита той е веднага отговаря.
Когато имаш правилна преценка за нещата и подреждаш в живота си първо важните неща, със сигурност ще намериш място и за по-маловажните.
Един вид, ако слагаш маловажните първо, няма да ти остане място или време за наистина важните [Ако беше напълнил съда с пясък, нямаше да има място за нищо друго].
/Следва разведряващия край/
И тогава студентите го попитали:
-Господин професор, а какво означаваха двете бири?
-Означаваха, че каквото и да се случи, както и да подредите живота си, винаги ще има място за две бири с приятели.
<hr noshade size="1">
Много е трудно еднозначно да отговоря на въпроса ти "Как е?".
При мен е добре, щастлив съм. Зависи от човека до тебе, там е риска, който всеки сам трябва да поеме.
Мога със страници да пиша плюсовете на семейния [ми] живот.
Със сигурност някой може да напише двойно повече минуси на семейния [му] живот.
И двамата ще бъдем прави. Поне за себе си.
Покани мене, Dockera, Gadget, Raid, Крис и на Profita мъжа и на гости, приятелката ти да приготви масата, ще хапнем ще пийнем, ще ни види колко ни е акъла до сутринта и ако издържи значи вземай я, не се замисляй. /Joke разбира се е последното/
<font color="orange">@ДЗВЕР</font id="orange">
прав си, но сме в България за съжаление. Отчети и това.
Имам приятелско ... семейство ги наричам, въпреки, че не са сключвали брак. Имат си жилище, престижна работа, щастливи са така. И със сигурност ще продължават да бъдат. Залагам си лявата ръка, че не са си изневерявали един на друг.
Живеят от 24 години заедно, имат три деца, от което едното е вече студент, но все още хората от около тях ги наричат koпeлeта. Е питаш ли ги как се чувстват в "европейската" ни държава?
<font color="red">//edit</font id="red">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За да създадеш семество ти сам трябва да си отговориш на няколко въпроса:
- Чувстваш ли се достатъчно зрял да поемеш на плещите си отговорността?
- Имаш ли финансовата възможност да се грижиш за дете, жена и т.н ?
<div align="right">Originally posted by Profita</div id="right">
Profit, абе то след 20-30г. я сме живи още я не. Е надявам се да сме.
Относно възрастта, 28г., а за професията бива, не се оплаквам, екпортен мениджър към една тукашна компания. За любов, ами след 4г. съвместен живот, ами ами, ама все пак всичко избледнява с времето. За отговорността, не се страхувам и мога да си я поема, както и мога да си позволя да се грижа за жена и дете. Проблемът е, че когато човек не е правил нещо и го прави за първи път не знае какво да очаква. Все едно да се захвана да си инсталирам Линукс. Най-вероятно ако опитам, след време пак ще се върна на Уиндоус, пристрастяване, какво да правиш.
За това, при неупех, само като си помисля за развод .... голям ужас ((
@Malone, благодаря за съвета. Някой ден може да се видим, ще бъде удоволствие за мен. Уважавам вашата компания и от около 1-2г. преглеждам сайта ви.
Но колкото до готвенето, е това е един от въпросите, в смисъл ако си представиш че не всички жени готвят добре. Обикновено аз готвя по-добре и дори обичам да готвя, но все пак . Наскоро едни нови мои приятели ме изгледаха почти като обратен, когато приятелката ми взе да обяснява в женски разговор как съм готвел . Е и тя не очакваше такава реакция.