Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 54

Семейни ли сте и как е?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

Като сравнително нов член на този форум, се заинтересувах кой друг участва тук. Ами поразгледах, видях че има анкети за възраст, за професия и други подобни, които наистина са интересни. Също така разбрах че около половината членове че и повечето са вече женени.

Въпросът който би бил интересен лично за мен е колко от Вас са женени/омъжени и дали изобщо си е струвало. Аз лично предполагам че ще се бракувам до месец, но в момента се замислям дали не е по-добре нещата да се запазят такива каквито са. По принцип, когато нещо си работи добре е по-добре да не го променяш, нали? От друга страна, все пак ще има и деца някой ден, а в нашата страна на извънбрачните деца не се гледа с добро око.

Какво е положението при Вас?

Извинявайте, че въпросът ми е малко страничен, но все пак тук има доста подобни анкети.

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Семейни ли сте и как е?

Байрон е казал:

<font color="orange">"Мъжът и жената сключват брак и се събират заедно за да преодоляват трудности, които въобще не биха имали, ако бяха живяли отделно."</font id="orange">

Въпреки това "Женен/омъжена, с дете/деца, живота е прекрасен."

Семейството и дай боже децата дават смисъл от определен момент в живота нататък. На 20 години е трудно да го разбереш, но на 36, кагота се обърнеш назад е вече друго.

Във връзка с доводите за кариера, благосъстояние и т. н. румънците имат друга поговорка.

"Ultimul costum buzunare nare"

или

"Последното сако е без джобове"

<u><font color="red"><font size="1">Attn: Moderator or Administrators</font id="size1"></font id="red"></u>

<font size="1">Някой от администраторите или Sunny да оправи анкетата, че така ще стане едно гласуване ...</font id="size1">

4. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По принцип, когато нещо си работи добре е по-добре да не го променяш, нали?

Posted - 06/08/2004 : 14:48:35 - Sad Reader </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не, когато нещо си работи добре, ти си длъжен да го накараш да работи още по-добре. Рискът винаги си заслужава. Най-малкото, защото ще разбереш какво си пропуснал и какво можеш да имаш в повече.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Семейни ли сте и как е?

Женен , с две деца - Живота е прекрасен

@Sad REader - защо питаш - да не мислиш да се жениш скоро ?

6. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

Malone, това за положението след 20-30г. го разбирам, друго е да има някой до теб, но все пак кой мисли за толкова далечно време? Понякога единственото ми желение е да успея да се наспя като бял човек без някой да ме събуди по никое време, или просто да се прибера по светло, съвсем примитивни нужди.

Profit, лесно е да се каже когато вече си преминала този етап. Ами ако все пак нещо се беше объркало? Все пак си имала късмет и доколкото разбирам от този форум и много добро семейство. Пожелавам ти всичко да е наред при теб.

btw, на онази анкета за разбиването на сърца, отговорът ми беше че ми се е случвало веднъж.

P.S. Вече разбрах какви трябва да са настройките за анкета, благодаря.

7. Тук е от
    Nov 2003

Семейни ли сте и как е?

Женен с едно дете.

И понезасега животът е пркрасен. :-)

Sad Reader, ако смяташ че като се бракуваш ще се наспиш то трябва да те разочаровам... е може би за малко в началото а след това... абе сам ще видиш. по добре да не ти развалям изненадата. :-)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Женен , с две деца - Живота е прекрасен

@Sad REader - защо питаш - да не мислиш да се жениш скоро ?

<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*06/08/2004*:* 15:41:59</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами да, след около месец. Въпросът е какво следва....

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Семейни ли сте и как е?

//офтопик

Мойте уважения Mr.TECHNO но не смяташ ли че да качваш тази картинка с пингвините (421кб) да ти се показва под поста ти тормозиш многото народ който не е от софия?

//офтопик

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//офтопик

Мойте уважения Mr.TECHNO но не смяташ ли че да качваш тази картинка с пингвините (421кб) да ти се показва под поста ти тормозиш многото народ който не е от софия?

//офтопик

<div align="right">Originally posted by saint056a*-*06/08/2004*:* 16:10:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Извън темата:

Хм. Злият Мистър Техно буквално в дванадесетия час ме изпревари с тази картинка. Тамън си я бях ъплоуднал и щях да си я слагам за аватар, видях, че той вече си я беше сложил за аватар [}]

По темата:

Сед Рийдър, мисля, че отговорът на твоя въпрос мога да го дам от мене си така: Не бързай да се жениш! Бракът е просто формалност и законова пречка. Някога, при комунизма като да имаше и плюсове и поощрения, сега в демокрацията, макар че искаме да борим демографския проблем - няма. Поживей с човека, с който си, виж как е. Винаги можете да се ожените. Бракът вече не е модерен, ако щеш - остатък от някакъв християнски обред е просто. Lebensgefaertin, казват днес германците, а което го няма - бракът не го създава, нито което го има - го променя. Ако можеш да разчиташ на някой до теб, можеш и с и без подписа му.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Семейни ли сте и как е?

saint056a, techno-то не е от софия, но принципно си прав.

techno, resize-ни я или ако искаш аз вече го направих ей така за спорта (малко по-малка и оптимизирана 143k). свиркай, ако я искаш

13. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

Извън темата:

Аз така и не успях да кача някакъв аватар, дава постоянно съобщение за грешка, да опитам с по-малък размер, дори и когато картинката е окълцана до 2кб.

П.С. Доларът се срина вместо да се качи: ЕУР/УСД 1.2055 -> 1.2245, преди 30-40мин, е ако някой се интересува.

@ D3BEP, ами то вече минаха 4г. откакто сме заедно и всичко е прекрасно. А за брака, да не е нещо основно, но за България все още е нещо което е важно, поне за пред държавата.

14.  

15. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Семейни ли сте и как е?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... това за положението след 20-30г. го разбирам, друго е да има някой до теб, но все пак кой мисли за толкова далечно време?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не си прав. Човек трябва да мисли от сега за бъдещето си, защото то се гради на текущ етап в продължение на години.

Лично аз ти забранявам да подписваш договор за съжителство (защото брака де факто си е това), ако възрастта ти е под 21-23 години и ако нямаш добра професия. Теориите, че брак може да се сключва при всякакви положения само да съществува любов - ги елиминирай. За да създадеш семество ти сам трябва да си отговориш на няколко въпроса:

- Чувстваш ли се достатъчно зрял да поемеш на плещите си отговорността?

- Имаш ли финансовата възможност да се грижиш за дете, жена и т.н ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Profit, лесно е да се каже когато вече си преминала този етап. Ами ако все пак нещо се беше объркало?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Да не дава Бог нико му такива моменти...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">btw, на онази анкета за разбиването на сърца, отговорът ми беше че ми се е случвало веднъж.

<div align="right">Originally posted by Sad Reader*-*06/08/2004*:* 15:48:27</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Човек цял живот жъне от нерадостите на живота. На никой не му е гарантиран доживотен абонамент за вестник "Щастие". Неуспехът не трябва да те отчайва, а да ти даде сили да се бориш с него и да го преодолееш.

Желая ти да вземеш правилното решение!

===off===

<font color="blue">На Mr.TECHNO предлагам да използва опцията за изключване на сигнатурата при наличието и веднъж в дадена тема... както правя аз откак ми е по-тежичка.</font id="blue">

===off===

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Семейни ли сте и как е?

<font color="orange">@Sad Reader</font id="orange">

Днес явно ще ми е философския ден или ден на притчите и поговорките.

За далечното време след 20 години.

Един професор преподава на студентите си.

Държи един голям стъклен съд и слага вътре няколко топки за тенис.

Пита студентите:

-Пълен ли е съда?

-Да пълен е - отговарят те.

Тогава слага и няколко топчета за тенис на маса.

Отново същия въпрос и същия отговор.

Изсипва вътре една шепа с дребни камъчета.

-Пълен ли е съда.

-Пълен е, да ...

Тогава изсипва и две шепи с пясък.

Пак задава същия въпрос и получава същия отговор.

Тогава излива вътре и две бири и поглежда студентите.

Какъв е извода, пита той е веднага отговаря.

Когато имаш правилна преценка за нещата и подреждаш в живота си първо важните неща, със сигурност ще намериш място и за по-маловажните.

Един вид, ако слагаш маловажните първо, няма да ти остане място или време за наистина важните [Ако беше напълнил съда с пясък, нямаше да има място за нищо друго].

/Следва разведряващия край/

И тогава студентите го попитали:

-Господин професор, а какво означаваха двете бири?

-Означаваха, че каквото и да се случи, както и да подредите живота си, винаги ще има място за две бири с приятели.

<hr noshade size="1">

Много е трудно еднозначно да отговоря на въпроса ти "Как е?".

При мен е добре, щастлив съм. Зависи от човека до тебе, там е риска, който всеки сам трябва да поеме.

Мога със страници да пиша плюсовете на семейния [ми] живот.

Със сигурност някой може да напише двойно повече минуси на семейния [му] живот.

И двамата ще бъдем прави. Поне за себе си.

Покани мене, Dockera, Gadget, Raid, Крис и на Profita мъжа и на гости, приятелката ти да приготви масата, ще хапнем ще пийнем, ще ни види колко ни е акъла до сутринта и ако издържи значи вземай я, не се замисляй. /Joke разбира се е последното/

<font color="orange">@ДЗВЕР</font id="orange">

прав си, но сме в България за съжаление. Отчети и това.

Имам приятелско ... семейство ги наричам, въпреки, че не са сключвали брак. Имат си жилище, престижна работа, щастливи са така. И със сигурност ще продължават да бъдат. Залагам си лявата ръка, че не са си изневерявали един на друг.

Живеят от 24 години заедно, имат три деца, от което едното е вече студент, но все още хората от около тях ги наричат koпeлeта. Е питаш ли ги как се чувстват в "европейската" ни държава?

<font color="red">//edit</font id="red">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За да създадеш семество ти сам трябва да си отговориш на няколко въпроса:

- Чувстваш ли се достатъчно зрял да поемеш на плещите си отговорността?

- Имаш ли финансовата възможност да се грижиш за дете, жена и т.н ?

<div align="right">Originally posted by Profita</div id="right">

Не слушай какво ти говори Profita. Тя е материалистка [Profita []]. Като всички жени. В женски съвети не се вслушвай.

Не слагай маловажните неща пред важните, сети се за разказа ми по горе.

Айде ожени се тогава за едно дебело "портмоне" с космати крака. Всичко ще ти е наред, живота ти ще бъде материално осигурен.

А и написах в първия си пост, не се съобразявай с доводите за кариера, благосъстояние. <u>Последното сако е без джобове.</u>

17. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

Profit, абе то след 20-30г. я сме живи още я не. Е надявам се да сме.

Относно възрастта, 28г., а за професията бива, не се оплаквам, екпортен мениджър към една тукашна компания. За любов, ами след 4г. съвместен живот, ами ами, ама все пак всичко избледнява с времето. За отговорността, не се страхувам и мога да си я поема, както и мога да си позволя да се грижа за жена и дете. Проблемът е, че когато човек не е правил нещо и го прави за първи път не знае какво да очаква. Все едно да се захвана да си инсталирам Линукс. Най-вероятно ако опитам, след време пак ще се върна на Уиндоус, пристрастяване, какво да правиш.

За това, при неупех, само като си помисля за развод .... голям ужас ((

18. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Семейни ли сте и как е?

@Malone, благодаря за съвета. Някой ден може да се видим, ще бъде удоволствие за мен. Уважавам вашата компания и от около 1-2г. преглеждам сайта ви.

Но колкото до готвенето, е това е един от въпросите, в смисъл ако си представиш че не всички жени готвят добре. Обикновено аз готвя по-добре и дори обичам да готвя, но все пак . Наскоро едни нови мои приятели ме изгледаха почти като обратен, когато приятелката ми взе да обяснява в женски разговор как съм готвел . Е и тя не очакваше такава реакция.

До понеделник, смятам този уикенд да си почина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе