Вижте резултатите от анкетата: Какво решение виждате на либийският проблем

Гласували
44. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Никакво. Да чакаме развитието на събитията, които не зависят от нас

13 29.55%
  • Тиха дипломация на българското правителство

0 0%
  • Дипломатически натиск на всички нива и във всички държави

13 29.55%
  • Активизация на българското население в подписки и акции в защита на медиците в Либия

2 4.55%
  • Създаване на комуникация по всякакви канали между двете страни с цел "стопяване на напрежението"

1 2.27%
  • Търсене на съдействие от външни държавни и недържавни организации за удовлетворяване на исканията на Кадафи

3 6.82%
  • Организирани репресии срещу либийски граждани в България в отговор

3 6.82%
  • Използване на сила за връщането на медиците ни от Либия

4 9.09%
  • Друго - моля, посочете какво!

5 11.36%
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45

Какво решение виждате на либийският проблем?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Какво решение виждате на либийският проблем?

Ако се направи кактъо трябва от тайните служби няма да има доказателства да се твърди за "държавноорганизиран реваншистки тероризъм"
    Примерно нормална практика е да си разменят две държави заловени шпиони без някой да ги обвинява в "държавноорганизиран реваншистки тероризъм".

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

"Да разбирам ли, че не си запознат?
    Имаме медицински сестри, арестувани и осъдени на смърт по обвинение, че са организирали заразяване на деца в Либия, вероятно със съдействието на американските тайни служби."

Определено - не съм запознат. Не съм чел нито обвинителния акт, нито пледоарите на защитата. Факт е , че много деца са заразени. Поне това никой не отрича. Кой е виновен и кой - не? Не съм аз , който ще каже. Има си адвокати там...
    То имаме и много наркомани, а и много гладни деца по улиците - дайте да правим кампания " В помощ на бездомните циганчета (опа - ромчета)". Или да "заклеймим" диктатора !!
    Ами аз няма да го направя, а за вас - не знам. Ваш избор е, но не ми се сърдете за мнението. Питахте - отговорих.

//Ако някой е чел материалите и може да направи резюме - бих прочел нещо. Но така, наизуст да заклеймяваме - не!

//пропуснах нещо - а акакво би станало, ако децата са руски или американски?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Материалите по делото и мотивите за присъдите са превеждани на български език.
    Ако наистина имаш интерес, сигурен съм, че можеш да ги намериш.
    Да разбирам, че твоят отговор е нещо като "цялата история е в сферата на правораздаването, нека компетентните се изкажат"?
    Също е мнение, но лошото е, че даже последните изявления на Кадафи те оборват...
    Или поне нямаме практика с Германия да речем да разменяме осъдените в техните съдилища българи - убийци за осъдените в нашите германци - убийци.....

//пропуснах нещо - а акакво би станало, ако децата са руски или американски?
    В конкретния случай или по принцип?
    В конкретния случай мисля, че Либия няма да посегне на руснаци.
    Иначе принципа е прост. Руснаците го показаха вече на няколко пъти - как се справят с отвличания.
    Същото е и САЩ, те дори имат няколко чудесни бомбардировки над Триполи и Бенгази.
    Поздрави!

5. Тук е от
    Oct 2006

аз пък да ви кажа
    1) не разбирам как може един цял град (а на места и повече) да твърдят че медиците били невинни ? По-логично е да кажат че им се ще или че предполагат ... Единствено съда може да каже кой е виновен и кой не . Даже и у нас някой бандит за който цялата страна знае че е престъпник, като си плати в съда и излиза 'чист'. Така че само съда ги решава тез неща.
    2) Какво толкова ... 7 човека ? Ще ги обесят ... Ами нашите доблестни окупатори в Ирак са убили много повече без съд и прсъда... даже и у нас убиваме непрекъснато ... отсрелването на гъбар се таксува от 500 до 1000 лв. значи за 7те от Либия ще се заплати 3500-7000лв по наши цени. Та за какво говорим?
    3) Защо чак сега се сетиха (ти то не се коментира много-много) да потърсят отговорност на отговорините люде, които не са си свършили работата да спарят навреме медиците, а са получавали заплати за това???

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    Материалите по делото и мотивите за присъдите са превеждани на български език.
    Ако наистина имаш интерес, сигурен съм, че можеш да ги намериш.
    ......
    Поздрави!
    А ти чел ли си ги? Аз нямам интерес - за мен е по-важна грижата за моите деца, отколкото за някакви мед сестри (прочетено от вестниците).
    И няма да скачам повече, а и да скандирам и заклеймявам! Бих помогнал, ако може да се помогне.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Не, не съм ги чел, защото ги считам за излишни. Все пак ако не материалите, вземи и ми прочети постовете, преди да ми отговаряш
    Считам, че цялата работа няма нищо общо с правото. Още преди да чуя изказването на Муамар.
    Т.е. четенето на документи е работа за някой със свободно време или за адвокат, какъвто сестрите все пак трябва да имат. Не, че ще промени нещо...
    А изказването му от типа на: "Заменям българските медицински сестри за осъденият по "Локърби" плюс 3-те милиарда долара, които ми свиха!" определено затвърждава изградената ми позиция.
    Не ми звучи като наказание за виновни. Не ми звучи като юридически акт.
    Звучи ми като опит за замяна на заложници.
    Иначе съм общо взето на твоето мнение!!!! Що се отнася до мерките.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Вече стана ясно, че Кадафи изнудва. Тоест нашите хора от подсъдими се превърнаха в заложници. А кой взима заложници? Правилно - терористите.

Ако това се случваше с американски граждани - сигурно щеше да има изненадващ нощен екшън на тюлените от Делта форс с превземане на затвора, освобождаване на сестрите, качването им на стелт-хеликоптери, а за ефектен завършек - кратер на мястото, където е била резиденцията на Кадафи. Просто САЩ нямаше да се оставят да ги изнудват така явно, най малкото за на не им се накърни имиджа на суперсила. Друг е въпроса, че Кадафи не би посмял това да го направи с американски граждани.

Ех, ако Делта форс с цялото им оборудване се даваха под наем...

Защо ли не дадем идея в медиите да сменят втръсналото клише "българските медици" с "българските заложници в Либия". Ще има по-силен ефект пред света...

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Rumen68 има далеч по-добри от Делта форс и се дават под наем!

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Rumen68 има далеч по-добри от Делта форс и се дават под наем!
    Да не говориш за братушките от Спецназ?

12. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Да не говориш за братушките от Спецназ?
    Или за Митю Пищова?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Не, не съм ги чел, защото ги считам за излишни. Все пак ако не материалите, вземи и ми прочети постовете, преди да ми отговаряш
    Това да го разбираме ли, че твоите постове са много по-важни и обективни отколкото някакви си материали по делото

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Или за Митю Пищова?
    На братушките от Спецназ това им е недостатъка, че когато щурмуват - гърмят и по лошите, и по добрите - за по сигурно.

Митю Пищова с отряд от манекенки в маскировъчни халати - става... Нали в ресторанта си имаше някакво черешово топче, което го палеше с факла, викайки "революция!". Да го взима и него и да щурмува Джудейда.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    Това да го разбираме ли, че твоите постове са много по-важни и обективни отколкото някакви си материали по делото
    ЕЕЕХ амааааааа.
    Разбира се че са по - важни, от цялото световно правосъдие са по - важни.
    А за четящите и по - назад последните два реда моят пост може и да означава:
    "Въпросът към мен е излишен - предишните ми постове отговарят на него".
    Чудя се дали въобще трябва да продължавам да отговарям на подобни провокации

17. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Не - не отговаряй, но поне дай версия за заразените деца.
    Все-пак има заразени със СПИН деца. Май е така (аз от медиите го знам).
    Ами кажи версията на защитата поне - как е станало?? Ако не са нашите медици,
    то кой е???
    Трябва да има някакъв отговор.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Wise по света има много други заразени деца със СПИН ( особено в Индия !)
    кой е виновен ?

Божидар Михалов ( директора на Нац. Исторически музей ) обяви награда от 2 мил . лева за този който му докара жив Моамар Кадафи в България , или поне синът му !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. NAS + USB решение
    От topche във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 30-05-11, 21:20
  2. Евтино решение
    От GAL61 във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 24-04-08, 00:20
  3. Кое е по-доброто решение...?
    От stoian_angelov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 14-03-08, 01:45
  4. Проблем с ICQ + решение.
    От fori във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 10-10-06, 14:38
  5. CPU-строшен PIN-решение
    От Z*E*W*A във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 03-10-06, 10:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе