В Щатите има плажове, където "Smoking is banned"
Не съм сигурен дали става дума за определени щати или конкретни плажове, но съм срещал техни си дискусии по темата.
Пример: http://no-smoking.org/march04/03-19-04-1.html
В Щатите има плажове, където "Smoking is banned"
Не съм сигурен дали става дума за определени щати или конкретни плажове, но съм срещал техни си дискусии по темата.
Пример: http://no-smoking.org/march04/03-19-04-1.html
Не, темата беше за пушещите жени, а това е частен случай на пушещите хора; няма разлика в отношението ми, не ги харесвам. Ако беше извън темата, щях да сложа табелката.Първоначално публикувано от roumen68
Т.е. всмукваш целия дим, изгаряш целия дим, чудодейно дематериализираш целия дим или все пак остава нещо, което ти определяш като "незначително"? Според твоите критерии. Но не можеш просто да не пушиш, нали?Първоначално публикувано от roumen68
Или за липсата на такова - по-скоро правило, отколкото изключение. Съвсем разбираемо впрочем, гледната точка е различна. "Тотално" в никакъв случай, само когато е възможно да пречиш на другите, т.е. на обществени места - те затова са обществени. Далеч не във всички случаи е възможно да се направи забележка - примерите са толкова много, че няма да тръгна да ги изброявам.Първоначално публикувано от roumen68
Твърдя, че при (не)подходящите метеорологични условия (например слаб вятър към мен), дори и една цигара може да ми пречи; уви, нямам предвид само плажа. Не бързай да го определяш като глезотия или дребнавост - трябва да си най-малкото непушач, иначе нямаш право.Първоначално публикувано от roumen68
Твърдя, че ме е гнус от хилядите фасове по плажа. Вероятно няма да мога да разбера човек, който ги харесва. Вероятно няма и да опитам.
Дано сега в анкетата не влязат и "Икарус"-ите....Че и те пушат здравата и ще стане една...
Avis, отново повтарям - въпрос на толерантност и възпитание. Виждал съм и невъзпитани и нетолерантни пушачи и непушачи. Това е нечии личен избор да си пушач или не. И смятам че двустранното съобразяване с личният избор е в реда на добрият тон.
Относно фасовете по плажа - нима са по-гнусни от бирените кутийки, бутилки и капачки, кофичките от мляко, пилешките кокали и корите от дини и пъпеши? Който няма навика да пречи на околните - си ги прибира след като е бил на плажа и изхвърля в някое кошче. И фасовете и кокалите
Зависи от времето, мястото и начина на пушене. Всичко е въпрос на стил и манталитет.
аз мразя , жени които вървят по улицата и пушат- отвратителна гледка.....
Не е приятна гледка (пушеща жена) - определено. Но в анкетата има много секс . Ако пушат след секс , секса е бил много "брутален" . Имаше коментари в темата от сорта , че ако са чужди и на около 20 години (например като тези от "Голи и смешни") няма никакво значение от какво и кога пушат и аз се присъединявам към тях. Sssssmoke както казва Маската.
А защо изобщо делите пушачите на жени и мъже . Аз съм тотален пушач и не го крия , и ми е чудно защо делят нас пушачите на мъже и жени - каквото е вредно за едните така е и за другите . Ако гледате от естетична гледна точка пак малко е странно тази дялба .
А относно димът от цигарите и непушачите малко не сте прави . По принцип не трябва да се пуши около непушачи , защото излизайки от дробовете на пушача димът се разбива на много по малки частици в които дефакто е голяма част от проблема . Химията я забравете - има я навсякъде , но тези малки частици поети от дробовете се натрупват около алвеолите и много трудно се отстраняват ( почти е невъзможно ) . Така че ако един пушач пуши и наоколо има непушачи , той вреди повече на тях и по малко на себе си .
Сорри за дългия пост .
попитали една кака дали пуши след секс.тя отговорила- ми незнам не съм се поглеждала.
няма по отвратително животно от ходеща пушеща жена
Това никога не съм го възприемал и никога няма да го възприема. И всеки, който твърди това, няма никакъв шанс да го приема насериозно. Може и да не съм прав, но това е положението.Първоначално публикувано от nikolin
А относно пушещата жена ("няма по отвратително животно от ходеща пушеща жена") - по-добре пушеща жена, отколкото непушещ педал.
Нямам нищо против жена, която пуши цигари.
Аз пуша достатъчно и от достатъчно дълго време и единственото, което не ми е приятно е, когато съм целувал съпругата си, също пушачка, и усещайки мириса на цигари да си представя как мирише моята уста.
Замислям се какво и е на жена непушачка, целувайки мъж пушач. Сигурно не и е приятно.
Има за какво да се замисли човек, но по темата, лично за мен пушенето не е фактор в избора на партньор.
.:: EDIT ::.
Оправете анкетата.
Не бях гласувал и написах отговор. Щях да гласувам след него.
Сега няма опция за гласуване, което не мисля, че е правилно.
Отговора и гласуването, чрез радио бутона не трябва да имат връзка мисля.
И въпроса оправете.
Има разлика от въпросите "Харесвате ли пушещите жени?" и "Харесвате ли жените с цигара?"
Нямам нищо против пушещите жени, но не харесвам жените с цигара. На улицата, вървейки или в колата.
Приемам пушенето, като удоволствие, не като необходимост.
Въпрос на възприятия и ..... наложен стереотип от медии, поведение, рекламни стратегии на компании произвеждащи тютюневи изделия. А отговорите идват от древността:
...Това било свързано с магията и тържествеността на акта на пушене. Когато старите шайени пушели, не трябвало в типито нищо да трака или да има някакъв друг внезапен шум. Никой не бивало дори тихичко да почуква с нещо или да ходи пред пушещият, между него и огъня. Мнозина не можели да пушат, когато в типито има жена, затова жените по правило били молени да излязат. Младежите не пушели, защото се смятало, че това ще ги направи "късокрили", т. е. неспособни да тичат бързо и на далечно разстояние....
Твърдо не харесвам жени пушачки и с цигари. И мъже пушачи и с цигари не харесвам
Ами да пушат!!!
Има нещо еротично в това!!!
Всички малко или много сме мръсници (който не е, да се прегледа), но не всеки си го признава.
Мой приятел казваше, че да целуваш жена, която пуши е като да целуваш пепелник, но вероятно има силно въображение, защото на мен пепелниците не ми влияят на хормоните, но хора разни.