Вижте резултатите от анкетата: Колко бихте платили за Windows + Office

Гласували
151. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Никога не бих платил

21 13.91%
  • 40-50 лв.

34 22.52%
  • 50-100 лв.

36 23.84%
  • 100-200 лв.

35 23.18%
  • 200-500 лв.

3 1.99%
  • 900 лв. - колкото струват на пазара

3 1.99%
  • Използвам алтернативни продукти

19 12.58%
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 101

Колко бихте платили за Windows + Office

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Колко бихте платили за Windows + Office

Ама най-голяма шматка е Mr.TECHNO 100%. Не е нещастен Стънката, ами приятелчето по-горе, но на мене вече ми писна да се занимавам с него...
    А моето твърдо мнение по въпроса, което мисля го писах вече в тая тема преди 124465789 поста, е че съм, твърдо против нелегалния софтуер, но че докато сме тук в третия свят и неможем да си го позволим няма как. Но идеята е не да трупаме колкото е възможно повече, просто за да се хвали момченцето пред аверите в махалата че имал за 387783589498лв нелегален софтуер, които си няма и идея как се ползва.
    А за цените, мисля бях писал че за Win бих платил "200-300лв, примерно 120 за win и 180 за офис. Също бих предпочел да си купя по-олекотен пакет (версия) на офис, с най-необходимите програми(например само Word и Excel за до 100лв) на по-ниска цена.
    Ако цените са такива верднага бих си купил оригиналните продукти."
    Piece !

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Руси, аз съм "висока шматка"

Peace и от мен. Спорът ще продължи на по бира.

Ще те препоръчам на MS , белким тениска и 512MB флашче ти дадат !

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Ама най-голяма шматка е Mr.TECHNO 100%. Не е нещастен Стънката, ами приятелчето по-горе, но на мене вече ми писна да се занимавам с него...
    1А моето твърдо мнение по въпроса, което мисля го писах вече в тая тема преди 124465789 поста, е че съм, твърдо против нелегалния софтуер, но че докато сме тук в третия свят и неможем да си го позволим няма как. 2Но идеята е не да трупаме колкото е възможно повече, просто за да се хвали момченцето пред аверите в махалата че имал за 387783589498лв нелегален софтуер, които си няма и идея как се ползва.
    3А за цените, мисля бях писал че за Win бих платил "200-300лв, примерно 120 за win и 180 за офис. Също бих предпочел да си купя по-олекотен пакет (версия) на офис, с най-необходимите програми(например само Word и Excel за до 100лв) на по-ниска цена.
    Ако цените са такива верднага бих си купил оригиналните продукти."

Piece !
    1добро утро

2 човече, фактът, че имам Ауто Кад на компа означава, че го ползвам(аз или някой от семейството ми) в дадени моменти, никога не бих си сложил тежка програма като тази само, за да кажа, че я имам, в крайна сметка след като толкова "разбираш" се надявам да си чувал понятието "автоматизация на инженерния труд", за което програми като Ауто Кад се оказват много полезни.

A когато се опитваш да обиждаш на махали, квартали и т.н. няма да стане, защото и ти живееш в някой квартал и това означава, че обиждаш и себе си, или може би не живееш в квартал, а някъде в гората, защото, както виждам думата "възпитание" е чужда за теб.... и да знаеш, че Драгалевци, Лозенец, Младост, Филиповци, Столипиново, Обеля са все имена на квартали, но от едните до другите има някаква разлика

3 казваш, че би си купил Уин и Офис пакета ако общо са до 200-300 лева....е, ами аз написах в предните си постове, че бих го направил ако са до 30-40 лева общо(което, разбира се, няма да стане) и ако се преследват от закона(но не просто да си стои написано там някъде, а наистина да се преследва от органите на реда), иначе дори и 20 лева да е ако не се преследва на практика от закона бих си ползвал пиратския софтуер.

Ако и сега не си разбрал какво съм искал да кажа, излиза, че не си толкова умен, колкото се смяташ, а си просто комплексарче, което избива комплекси през нета. И относно това, че изкарваш пари с легален софтуер - ами казах ти, че така всеки може, но да изкараш дори и 5 лева с нелегален софтуер, с който си направил даден продукт и си го продал на полицията или общината - ето това за мене е хитрост. И това, че Ауто Кад на мене може би не ми е трябвало в такава степен, не означава например, че баща ми не е инженер, на който са му нужни тези неща, но ти това няма как да го знаеш, защото си вадиш изводи за някого от нета само по едно негово изречение без да подозираш, че зад всеки един ник може да стои всеки ......
    Но все пак не се притеснявай, като пораснеш, след време ще си може би малко по-умен.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

надявам се тонът да се посмекчи, защото не е тръгнало на добре, а не ми се редактира смислена тема...

FearMe

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

@Stanley, понеже си много в час с българската действителност и българските закони, заповядай ми на гости, ще те запозная лично с прясно осъден на 4 месеца и 30 000 лева глоба човек, заради незаконно инсталиран 3d Studio MAX. Ще попиташ как са го хванали - лесно, оплакване от 'доброжелател' в полицията.
    А ти си копай доматите, както ти препоръчаха по-горе и се надявай, че в България нямало закони.

А държавата ни може да не се оправи от това, че всеки чинно си плаща лицензите за софтуера който ползва, но поне няма сульо и пульо да се пише дизайнер, архитект, специалист, Web майстор и прочее, щото като си дал 0.00 лв за софтуера е лесно да взимаш 2 лева желязни за нещо, което нормално трябва струва 200 лв.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    А държавата ни може да не се оправи от това, че всеки чинно си плаща лицензите за софтуера който ползва, но поне няма сульо и пульо да се пише дизайнер, архитект, специалист, Web майстор и прочее, щото като си дал 0.00 лв за софтуера е лесно да взимаш 2 лева желязни за нещо, което нормално трябва струва 200 лв.
    само с това не мога да се съглася, защото за мен възнагражението на всеки трябва да бъде в зависимост от знанията и уменията, а не за да бъдат покрити инвестициите. плащането на лиценза може да бъде направено и от профи, и от абсолютна лама, и точно заради разликата крайният продукт трябва да бъде продаден на различна цена, а не на "200 лева", защото така трябвало да се избие капиталовложението

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

@Black Adder - човече, на вас комплексарите това с доматите май ви е запазена марка. Няма какво смислено да кажете и пращате някой да копа домати без да осъзнавате какъв бизнес и пари биха могли да се спечелят от земеделието като цяло стига да знаеш как да го направиш.

Иначе това, че познаваш един осъден е нищо, хайде не ми говори приказки от 1001 нощ. В 99% да не кажа в 100% от българските домове, в които има компютри има пиратски софтуер. А ти ми говориш за един човек - това не е ли смешно. Колко компютри има в България - 500 хил до 1 милион най-малко, ако не и повече, знаеш ли, че това означава, че трябва да има 1 милион българи осъдени за притежаване на пиратски софтуер, а ти ми казваш за 1 човек - ето това доказва колко се преследва в България пиратството.

И в крайна сметка един прост пример - да кажем аз ще строя къща и искам планът да се направи на Ауто Кад. Айде кажи ми как бих разпознал в последствие този, който ми е правил компютърния план да ли е ползвал лицензиран или пиратски Ауто Кад като в крайна сметка резултатът е все един и същи и аз бих му платил едни и същи пари за услугата без да се интересувам какъв софтуер е ползвал. И на теб ще го повторя както и на приятелчето ти, от което си взел комплексарския пример с доматите - хора, отидете в Англия или Франция и вижте как стоят нещата там с пиратството и в каква степен се преследва или не се и чак тогава елате да ми говорите за законите в България. Нашето правосъдие е толкова добро, че затворите ни са пълни с кокошкари, които са откраднали два GSM-а или няколко принтера, а тези, които източиха банките, фондовете и т.н. сега се разхождат по улиците, пардон, те не се разхождат, а се возят в лъскавите джипове и по новите си хотелчета - ето това е нашата действителност.

1 от 1 000 000 - голяма ефективност на правосъдието, няма що, и 10 и 100 да бяха пак е нищо....ама вие и без това пак няма да го разберете и ще повторите гениалната си фраза за доматите .....

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Примера с нашето правосъдие е тема на съвсем различен разговор. Тук става въпрос за това законно ли е, правилно ли е, ако ще и морално ли е.

По твоята логика, колко наистина глобени (в смисъл платили глобите си) шофьори има тук. Ми да земем всички да караме с по 200 из града както си тръгнал.....

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearME - то за това всеки сериозен софтуер си има различни нива , Vistata са 5  вида !
    Офиса  - 3 вида ,
    Аутокад - поне 5 вида
    Аdobe - имат няколко групи с доста под-видове ( само акробат рийдър има 3 вида )
    ЗА Ламерите - има Демо версии

@Stanley - досега те поддържах , защото имаше право , но вече излизаш от нормалната дискусия.
    Моля  те спри  и стига обиди.
    @BlackAder си го знаем , Ще е добре и той да спре с обидите
    и да направим интересна дискусия

Много са осъдените , но на степен n+1 пъти са тези които са пропуснати или изнудени!
    скоро дочух че искали по ( точен цитат "- По пеесе лева на компче и си готов ! " )

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

хайде 1 ден почивка на темата, че нещо започнаха много да се разпалват страстите и да започват подмятания на лична основа

като ви мине петъчната умора от седмицaта и започнете да гледатъе позитивно в съботата, тогава ще продължим...

FearMe

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

та колко казвате, че бихте платили за windows / ms office ?

16. Member
    Тук е от
    May 2002

Колкото и да платиме все ще е малко , програмата за въвеждане , отпечатване и съхранение на митнически декларации ми струваше 650 $. Предполагам е "малко" по-лесно реалисуема от Windows-а и Office. Е , разбира се много по-малко хора си я купуват но все пак преди години един програмист я написа (под DOS е) за 2 месеца. То е почти като екселска таблица. В този ред намисли ми е доста трудно да преценя колко бих дал за анкетата. При положение , че дадох 650 $ за тази малка програмка от около 3 - 4 МВ за Windows и Office по моя преценка трябва да са някъде около 2000 - 2500 $ .
    Все пак , наистина, сравнено с "базовите" икономически на България и хората които биха си закупили компютър който да отговаря на сегашните стандарти мисля , че цена от около 100 $ би се "вързала".
    Що се отнася до алтернативните продукти на MS , не мисля , че някога ще се наложат. Причини - много.

17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Само да вметна, че това лято цената на Windows падна в България с повече от 10%.
    И XP и Vista. Отделно от това, цените при дистрибуторите са в долари, който също чуствително поевтиня.
    Става въпрос за OEM-ските версии. А това са тези версии, които пряко засягат единичния потребител.

Да се надяваме, че тази зима ще видим още едно поевтиняване с още 10%.

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Имам наблюдения от ползването на M$ офиса и мога да кажа, че ползвателите му ползват точно толкова и точно тези функции, които ги има WordРad. Да, няма грешка, WordРad от уиндоуса.
    Според вас трябва ли да се дадат луди пари за Word, а за другите му компоненти на офиса, за които 70% от потребителите дори не подозират, че са на компютъра им?
    Трябва да се плаща само за уиндоус и не повече от $50, за да може всеки да не се оправдава, че му е скъп и да иде да си го купи законно, така ще се получат доста по-големи приходи от сегашната ситуация, където всеки ползва нелегално и се възмущава от цените и псува алчността на любимата на целия български народ компания.
    С оглед на горенаписаното, което е резултат от наблюдения в наколко града и множество потребители, би било удачно да се купува уиндоус (за не повече от $50) + Open Office, a не M$ офис и така ще се избегне "несъвместимостта" на единия пакет с другия, защото повечето хора ще работят на ОО и M$ офис-а ще е екзотика за мазохисти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да следим за правилния монтаж на климk
    От boiski във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 03-03-12, 01:41
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-12-11, 04:14
  3. Топла вода - на газ или електричество?
    От klimbooo във форум Отопление
    Отговори: 23
    Последно: 27-12-10, 16:07
  4. Култовата игра "Max Payne" ще излиза на филм
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 16-07-08, 15:03
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-01-08, 13:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе