Бих платил само за поносима цена(съобразена с нас, а не с чуждите пазари примерно: до 30лв), но ако има безплатна алтернатива ще избера нея.
За това избрах че "Използвам алтернативни продукти"
Бих платил само за поносима цена(съобразена с нас, а не с чуждите пазари примерно: до 30лв), но ако има безплатна алтернатива ще избера нея.
За това избрах че "Използвам алтернативни продукти"
Малко оффтопик, но все пак има връзка с темата
Наскоро БСА (Business Software Alliance) публикува на сайта си статистика на загубите от софтуерното пиратство по държави.
има инфо за % и съответно сума в $М на загубите за годините 2003-2006.
http://www.bsa.org/globalstudy/
България изостава доста само с $50М загуби , в сравнение със Щатите - $7289М
http://www.bsa.org/globalstudy/uploa...ses-Global.pdf
ама те там в тия 8 милиарда слагат всички загуби бе .. - и мр3 и филми, и софтуер, и загуби от адваре/хардваребг /, червеи, троянци и всичко останало ...Първоначално публикувано от Meto
Така и не обясняват обаче, как се формират тези загуби.
И в крайна сметка, това загуби ли са или някакви прогнози за неосъществени печалби ?
Гласувах с 50-100, всъщност имам предвид около 50 макс. 60-65 лв за комплекта.
Нямам нищо против да плащам разумни цени за интелектуален продукт, но определено не смятам че цени от 70-80 лв за игра, н-стотин за офис, 12-30 лв за музикален диск, 20-70 лв за филм са разумни.....
абе то ако тръгнем да даваме за всеки софтуер ... само Боп-а да не види темата , че тогава всеки да се спасява
@Ghost
батенце,
при мен има един Sun Ultra 2 - продаден около 01.06.2007
интерес ли те ?
да си бацаш на него - кеф ти UNIX, кеф ти Solaris
п.п.
мога и Ultra 30 да ти намеря - на него с PCi... - даже и Win95/NT можеш да си инсталнеш ...
добавено
щото ще ти ги предложа почти подарък. - това отпада защото си се оказа бизнес
а ти ги предлагам в тази тема - в предвид на това :
Първоначално публикувано от Ghost
//оффтопик
Не, нямам интерес. Благодаря за предложението, но сам мога да си намеря на дилърски цени. Само не разбрах защо ми задаваш подобен въпрос в тази тема.
Sun Ultra 30 CreatorПървоначално публикувано от Ghost
250 MHz UltraSpark
384MB RAM
4.1GB SCSI HDD
CDROM SCSI
1.44МВ FDD(PC standard )
някаква ЛУДА видеокарта(нямам си и на идея каква е, ама има SUN на чиповете).
монитор >>19 инча
клавиатура и мишка(мишката е закачена за кийборда)
Не бих платил дори и 1 лев за всяко нещо, което мога да го имам безплатно и ако не се преследва от закона, разбира се. Иначе нормална цена за Уиндоус в България трябва да е не повече от 20-30 лева, че и по-малко, а Офис пакета да е до 10 лева. Просто нещата в България опират не само до пари, но и до манталитет, защото съм чувал дори и от по-заможни хора, за които 200-500 лева не са проблем, че не биха дали тези пари на вятъра за Уиндоус при положение, че могат да си го свалят от нета и да си го ползват безплатно, докато в една Англия например, пиратският софтуер е нещо като тема табу сред масовите потребители(не говорим за малки програмки, а именно за Уиндоус, Ауто Кад, НОД 32 и т.н.). Така, че освен по финансов стандарт трябва да доближим западняците и по манталитет иначе тук винаги ще се ползва масово пиратски софтуер, което е зле за разработчиците му.
По противоречив пост небях чел. И откъде я изкопа тая тема...... Да верно за 2:45 по-трезви мнения неможе да се очакват.
Че Уиндоус-а и офиса не са ли безплатни? Аз, например, не съм дал и 1 стотинка, а ги имам.
Опитай се да го повториш това на проверяващи в офиса ти !Първоначално публикувано от Plamen Enchev
Като си advokat да беше прочел закона за авторските и сродните му права.Първоначално публикувано от Plamen Enchev
Някои и по обед май вече правят главата...