Вижте резултатите от анкетата: Колко бихте платили за Windows + Office

Гласували
151. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Никога не бих платил

21 13.91%
  • 40-50 лв.

34 22.52%
  • 50-100 лв.

36 23.84%
  • 100-200 лв.

35 23.18%
  • 200-500 лв.

3 1.99%
  • 900 лв. - колкото струват на пазара

3 1.99%
  • Използвам алтернативни продукти

19 12.58%
Страница 1 от 7 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 101

Колко бихте платили за Windows + Office

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Колко бихте платили за Windows + Office

Откакто се появи темата за Windows + Office за $3 се чудя дали това чудо софтуерът има някаква стойност в умовете на българите. Та да предположим следната ситуация - практически почти всеки има на харда си инсталирани двата продукта (няма значение коя версия, просто тази, която ви върши работа в момента). Предлагат ви да си закупите лиценз за двете за колкото пари искате да дадете. Колко е според вас справедливата цена спрямо вашия стандарт на живот и възможности?

PS. Не продавам уиндоуси, да знаете

PS2. Около 900 лв. е цената на XP Pro + Office 2003 Pro в една компютърна фирма.

Гласувайте

2.  

3. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Re: Колко бихте платили за Windows + Office

20-30 кинта е човешко,предполагам много хора биха ги дали.Ако е повече или ще го пиратствам или ще търся алтернатива(по-скоро първото).С тия цени няма да продадат много копия в България че и по света.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ползвам служебен MS Office и Windows, но мисля, че за българския стандарт в момента разумната (и осъществима) цена е около 100 лева максимум. (За комплекта)
    За по-специализиран софтуер може би малко повече, но в този порядък.

Всичко друго е илюзия....

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

"Никога не бих платил"

1) Предпочитам GNU/Linux и ползвам GNU/Linux. Следователно за Windows не бих дал пари, при положение, че има нещо, което ми харесва повече и е безплатно.

2) Нуждите ми от офис пакет са толкова скромни, че дори OpenOffice ми е прекалено натруфен. Съмнявам се, че и повечето хора (точно като мен) не се нуждаят от нещо повече от програма за форматиране на документи (MS Word или OpenOffice Writer) и електронна таблица (MS Excel или OpenOffice Calc). Това ме кара да се чудя защо дават луди пари или ползват краден MS Office, при положение, че има безплатен OpenOffice.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

В държава, в която минималната работна заплата е 180 лв., а средната за страната е около 400 лв., за тази комбинация (Windows + Office) дори 40-50 лв. са много. Но тъй като в анкетата няма по-долна граница, ще гласувам за нея. Не забравяйте, че тези платформи непрекъснато се "кърпят", което предполага наличието и на Нет, за да се дърпат "кръпките" и т.н. За ползване на преференции от рода на "on-line help" няма да говоря... в един момент сметката за телефона ще стане повече отколкото цената на пакета.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2003

IvO™ каза това, което и аз бих казал.
    Ще добавя, че бих дал 900те лева за курс за обучение как се работи с безплатните неща. ;-)

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Струва ми се, че бъркате насоката...
    Нормалният вариант е, ако имам служебно закупен софтуер за работното си място да имам право да го ползвам и на домашния компютър. Доколкото знам и в БГ има такива лицензи.
    Така че, аз съм за идеята да не е необходим специален лиценз за това, а всеки, който ползва легален МС софтуер на служебния си компютър да може да го ползва и на домашния.
    А колко да струва... 100-300лв.
    Ако става въпрос за пари, които трябва да извадиш от собствения си джоб за домашен компютър - тогава границата 50-100лв е по-разумна.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    В държава, в която минималната работна заплата е 180 лв., а средната за страната е около 400 лв., за тази комбинация (Windows + Office) дори 40-50 лв. са много. Но тъй като в анкетата няма по-долна граница, ще гласувам за нея. Не забравяйте, че тези платформи непрекъснато се "кърпят", което предполага наличието и на Нет, за да се дърпат "кръпките" и т.н. За ползване на преференции от рода на "on-line help" няма да говоря... в един момент сметката за телефона ще стане повече отколкото цената на пакета.

абсолютно !!!

бих платил толкова колкото плаща безработен емигрант(латино - щото са от Най-Нежеланите) в бронкс/NY ....

добавено

иначе, в анкетата съм посочил - "100-200 лв" - щото все пак мисля и за семействата на програмистите.. - и те хляб ядат ...

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Първо бях написал "Под 50 лв.", но някои хора щяха да сметнат че биха дали примерно 5 лв., което се равнява на две парчета пица и бутилка Кока-кола, което ми се струва някак обидно. Поне 40 лв. човек някак си ги усеща като ги дава наведнъж, та затова няма по-ниска сума

Аз лично гласувах със 100-200.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B
    иначе, в анкетата съм посочил - "100-200 лв" - щото все пак мисля и за семействата на програмистите.. - и те хляб ядат ...
    Когато пишеш поръчков софтуер за някой, тогава цената може да бъде и 1000лв. Но когато пишеш нещо, което ще продаваш на много хора, то не мисля, че е разумно с една продажба да си избиеш всички разходи. Разбирам, че трябва да има за всички хрантутници по веригата, ама онези прекаляват.

13. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Както каза Ghost, OpenOffice достатъчно натруфен, да не кажа доста мощен (макар и тромав), така че за windows+office бих дал точно колкото и само за windows - смятам че само смахнат би дал пари за ms office тези дни. Тъй като за повечето потребители windows платформата е оправдана само за игрички - доколкото за останалите масови офис/уеб/чат/музики/филми приложения си има напълно безплатни средства - намирам за оправдана цена за windows поне колкото за една хубава игра. Като добавя и че ВСЕ ПАК NT не е толкова лоша ОС бих се спрял до 80-тина лева за XP. А смятам, че има логика дори да бъде безплатна за некомерсиално приложение. Колкото до тези, които си вадят хляба с нея - погледнете цените на CAD/Modelling софтуера и цялата тема ще ви се стори доста незначителна...

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от XIIID
    Както каза Ghost, OpenOffice достатъчно натруфен, да не кажа доста мощен (макар и тромав), така че за windows+office бих дал точно колкото и само за windows - смятам че само смахнат би дал пари за ms office тези дни. елна...
    аре дай си е-майлчето да ти пратя докуменче правено на ОО - да видим как ще ми го отвориш с легален МО - става дума за "table OO Calc" - insert-ната в "OO writer" ...(на ОО си баца и си смята, ама на МО таблицата се интерпретира като "image" ...)

така, че - не ми го хвали - по-добре да дам 50-60 лв за office и да ми е мирна главата (и 130-140 за MS операционна, де )

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

сиренето е с пари, защо софтуерчето да не е??? @ghost чудесно посочи светът на алтернативите, който иска да ги ползва, прекрасни са. Който иска да ползва МС продукти нека им плати толкова колкото те искат, въпрос на личен избор. Аз лично мисля, че проблемът е в огромна степен в търговците - като ми продадат машина с преинсталиран Уин, нека се ангажират и с поддръжката му. Или ако не искат да ме чарджават, вземам си с линукс и му мисля после. Ако не беше толкова лесно да се 'откраднат' продуктите на МС, щяхте ли да ги ползвате ?

17. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    Когато пишеш поръчков софтуер за някой, тогава цената може да бъде и 1000лв. Но когато пишеш нещо, което ще продаваш на много хора, то не мисля, че е разумно с една продажба да си избиеш всички разходи. Разбирам, че трябва да има за всички хрантутници по веригата, ама онези прекаляват.
    отговарям с нов пост - щото ей ся видях какво си написал ... :

- ако MS Company мислеше за това какво е "разумно" .. - никога нямаше да натрупа "net weight" от 40 Billion $(or more)..

освен това - МС корпорацията(и батко ни бил) навремето са завоювали пазара с МНОГО(ама много разумни) цени за продукта който са предлагали...

добавено

Цитат Първоначално публикувано от mitkko
    сиренето е с пари, защо софтуерчето да не е??? @ghost чудесно посочи светът на алтернативите, който иска да ги ползва, прекрасни са. Който иска да ползва МС продукти нека им плати толкова колкото те искат, въпрос на личен избор. Аз лично мисля, че проблемът е в огромна степен в търговците - като ми продадат машина с преинсталиран Уин, нека се ангажират и с поддръжката му.
    е ти пък си най лесен - просто не си купувай комп с включен в цената MS Win - има вече много по хипермаркетите без ОС или с безплатна такава(ЛинуХ)

обаче - мисленето на повечето хора е :

"- аз как да го пробвам, че работи.." ?

значи повечето хора - искат Win, WMPlayer, IE5-6-7, divX, xVid, mp3 и mp4 !!!

точно тогава Win фамилията се извисява над всички Linux дистрибуции - пише си :

"запази файла до устройство А: " - LIP Setup(BG Interface Pack)

когато в Линух-а им стане толкова лесно и просто на хората - тогава ЛинуХа ще стане на 75-80% от цената на Уин-а, ще има и повече вируси за него, а заклетите линуксАРИ ще взимат по 10-15 Еуро да преинсталират някой уин, че да изкарат пари за хлебец и бирица ..

18. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B

е ти пък си най лесен - просто не си купувай комп с включен в цената MS Win - има вече много по хипермаркетите без ОС или с безплатна такава(ЛинуХ)
    Е тва казвах и аз ама ти явно си труден или трудно четеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 7 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да следим за правилния монтаж на климk
    От boiski във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 03-03-12, 01:41
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-12-11, 04:14
  3. Топла вода - на газ или електричество?
    От klimbooo във форум Отопление
    Отговори: 23
    Последно: 27-12-10, 16:07
  4. Култовата игра "Max Payne" ще излиза на филм
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 16-07-08, 15:03
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-01-08, 13:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе