В офиса - 24 ка Емерсон конвенционален от 2005г
в къши 12 ка Медеа - конвенционална ,сега съм в триумене за 2 ри
oт петък с инвертор HITACHI RAS/RAC-E14H2 за 874 лв.
Бъдещето ще покаже дали съм се набутал .
Airwell
Beko
Carrier
Chofu
Daikin
De'Longhi
Fujitsu
General
Haier
Hisense
Hitachi
Hyundai
Kelon
LG
Midea
Mitsubishi
Nippon
Panasonic
Samsung
Sang
Sanyo
Sharp
Sogo
Toshiba
Toyo
Yetu
Chigo
Electra
Neo
Osaka
Emerson
ДРУГ ВИД
Alaska
В офиса - 24 ка Емерсон конвенционален от 2005г
в къши 12 ка Медеа - конвенционална ,сега съм в триумене за 2 ри
oт петък с инвертор HITACHI RAS/RAC-E14H2 за 874 лв.
Бъдещето ще покаже дали съм се набутал .
Имам два климатика единия е Осака - 12 TNS не е инвертор на 4 години работи без проблeм но бучи - четох доста мнения че било от екипа по поставянето но аз съм на мнение че фалшивите клими са шумни Да не говорим ,че такава марка Осака няма !!! Често комшията ми се кара че не може да спи.Повече за Осака не искам и да чувам. Имам и Panasonic Inverter 15 -ска Малайзия от Техномаркета - външното тяло е напълно безшумно - никога не можеш да разбереш кога работи дори когато си допреш ухото до него което искренно ме учудва, а се справя добре в стая 6,5 м /6,5 м с добра изолация външна и PVC - сметка за ток тази зима 37 лв месечно , освен климатика се ползва сомо бойлер за къпане Дипломат и то често, в гр.Русе където е студено...климатика се справя добре.Единствено вътрешното тяло на Panasonica леко се чува , но не дразни , все пак е 15 ска а не 12 ска.
Fujitsu 13ka инвертор и Hyundai 12 сплит. И двата климатика използвам основно за отопление от септември та чак до април,естествено и през лятото,но през този сезон са натоварени много по малко. Fujitsu е невероятен,а Hyundai малко куца през зимата и трябва да му помагам да се размразява,но това е нормално като се има в предвид, че не е инвертор. Двата климатика ползвам от 06.2002г. и до сега не са създавали ядове-освен запушване на дренажите. Препоръката ми към всички е - инверторни , и когато купуват клима да се обръщат към фирми които имат изградени сервизи и са официални вносители на дадена марка .
Някакъв измислен Sinclair 9-ка на две седмици, който учудващо се държи перфектно. Изключително безшумна барака, и външното и вътрешното тяло са тихи, не се усеща, че е пуснат. Другото, което ме изненада приятно е, че вдига/смъква градусите много бързо и успява да охлади и още една стая - вярно, в нея не е същия студ както в хола, където е поставен, но се чувства осезателно. А и все пак има коридор от 4 м между двете. Дано за напред да нямаме проблеми с него, че малко или много си е "куча марка", но за 9-ка охлажда добре не само едно помещение.
Видях, че и някой друг освен мен е глсувал за ALASKA. Взех си го миналата седмица и ще чакам още една седмица да ми го ТУРЯТ от сервиза(180 лева поставяне мамака им кожодери). Климатика е правен в Китай, от Хитачи. Метро марка е, като компресора е на SANYO. Не е инветрор, но определно е направен добре, освен това не е от евтините, но ще видим като го сложат и като поработи дали ще съм доволен.
аз Гласувах освем Мидеа - Друг.
Делонги Дарел - Благодарение на Лудия си го купих и бих казал че е най-доброто което съм виждал засега от евтините сплит системи
Днес бившите ми колеги ми монтираха PANASONIC YW-12GKE ,който сам си избрах след обстойна проверка.Бе ,не ги харесвам PANASONCA-a,ама нищо читаво в България за тези пари,па и другия пак е PANASONIC и се оказа доста читава ON/OFF машина.
Имам климатик само в колата...
няма такъв отговор!
Миналия месец купих 2-хаера един HSU-12RA03 и един HSU-18RE03. За сега работят отлично. 12-та е много тиха чак ме изненада а 18-та е малко по-шумна. Нямам търпение да ги видя през зимата как ще работят.
Mitsubishi MUZ/MSZ GC25VA
HITACHI RAS-RAC E14H2
HAIER HSU-09H03/Z1Първоначално публикувано от lubo74
Много ясно печка с дърва или камина!Първоначално публикувано от FearMe