Ето го и моят красавец. Много държах да е титаниев целия. Много ми харесва това сиво.
Механичен - навиващ се, с пружина.
Механичен автоматик - с пружина.
Електронен - LCD дисплей.
Кварцов - със стрелки.
Кварцов със стрелки + LCD дисплей.
Със соларна клетка.
С радиосверяване.
Показва само датата.
Показва ден и дата.
Пълен календар.
Има хронометър.
Има висотомер.
Има барометър.
Има термометър.
Показва тенденцията на времето.
Има вграден GPS
Специализиран - за спортни занимания и тренировки, мери пулс и т.н.
Специализиран - за планинари, алпинисти.
Цена под 100 лв.
Цена между 100 и 500 лв.
Цена между 500 и 1000 лв.
Над 1000 лв.
Ето го и моят красавец. Много държах да е титаниев целия. Много ми харесва това сиво.
Аз от 10 дни "вдъхновен" от темата "възродих" подареният от дядо ми "сейко 5" механичен автоматичен(самонавиващ се) с бял циферблат и дата.Скъп спомен от починалият ми вече дядо по майчина линия
Харесал съм и един изцяло керамичен с радиосверяване и соларно захранване/зареждане както и един златен Лонгинес механично-автоматичен, но това ще е след 2-3 години.
За мен перфектният часовник ще е механично автоматичен/замонавиващ се с механизъм за радиосверяване.Засега няма такъв часовник.Така или иначе сейкото ще го нося поне 6-8 месеца по препоръка на часовникара който го "реставрира" за да се разработи механизма, след което ще мога да го оставя да си почива.
При Иван от ''Тик-Так'' ли го носи?
Попаднах на положенията и градусите при които се настройва всеки един часовник ''Омега'',преди да получи сертификат от COSC /Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres/ е официалния швейцарски институт за тестване на хронометри и издаване на сертификати за акуратност и точност на показанията на часовниците, произведени в Швейцария,преди да излезнат от фабриката.Като всеки един часовник се настройва 15 дни.
ето и процентни сравнения при брандовете за сертифицирани бройки-води естествено Ролекс:
Inside COSC [1/22/03] - TimeZone
Zdaveite az sam s Poljot 17 jaweis i sam mnogo dovolen ot nego!!
Пиши на кирилица!
Там до полицията в една пешеходна уличка.Може и тик-так да се казва магазина. Пълно е с "Jaques Leman" часовници.
Аз засега съм се отказал от механичен самонавиващ се с изключения на вече носения от мен "Сейко 5". Изостава с около 1.5 секунди за 24 часа.Аз понеже съм лекоискам да е точен до секунда, но той човека каза, че при механичните това е почти невъзможно или поне часовника ще струва над 700-800лева.Аз обаче като чета отзивите в Амазон и Е-бай за различни механични часовници дори механични часовници за 5000-6000€ правят отклонение от по 30 секунди на месец.
Ми това му е хубавото на механичния часовник - да изостава.Собственикът му пък да
се оправдава с него.Имам един много стар ORIENT, от времето на корекомите.
Харесвам някои модели на BREITLING.
Този пост е редактиран от PSL; 15-05-13 в 03:40.
Tissot PRX 535
Atlantic 25j automatic worldmaister
Candino
2 Fossil-a
Casio Edifice
Speedo
Ако искаш да се похвалиш какъв часовник са ти подарили, напиши тук модела, прикачи снимка, изкажи мнение.
В момента си дал 2 линка към сайт за онлайн продажби на часовници, водещи към различни марки без никаква яснота за какво говориш...
Конспектирано - това е място да споделяме кой какъв часовник има, доволен ли е от него или не, а не да си правим реклама и линк билдинг на сайтовете...
kod
За малко Восток Европа Луноход и Мрия ! Но се намериха купувачи за тях .