това...
Механичен - навиващ се, с пружина.
Механичен автоматик - с пружина.
Електронен - LCD дисплей.
Кварцов - със стрелки.
Кварцов със стрелки + LCD дисплей.
Със соларна клетка.
С радиосверяване.
Показва само датата.
Показва ден и дата.
Пълен календар.
Има хронометър.
Има висотомер.
Има барометър.
Има термометър.
Показва тенденцията на времето.
Има вграден GPS
Специализиран - за спортни занимания и тренировки, мери пулс и т.н.
Специализиран - за планинари, алпинисти.
Цена под 100 лв.
Цена между 100 и 500 лв.
Цена между 500 и 1000 лв.
Над 1000 лв.
ха много са ни точни часовниците, вървят заедно до секунда![]()
... че са и спрели едновременноПо гринуич ли ги навивате?
Те това е моя от 7г. поне. Единственото условие беше поносимият външен вид (и да показва часа, де)
EF-310D-1A.jpg
CASIO Edifice EF-310
Кварцов. Механизмът отвътре е евтинджос китайски пластмасов, сигурно не по-добре от някое Q&Q. Нямам оплаквания.
Като стана въпрос за външния вид, като човек чувствителен на тема индустриален дизайн не понасям грозотии, ама съм забелязал, че ценовия диапазон няма ама НИКАКВА връзка с естетиката - 90% са кичозни ужасии, от 30 лв та до 30000 лв. Разбирам, че хора имат причини да дават четирицифрена цена за такова нещо, но явно снобията или богатството не подобряват осезанията.
Абе така чисто практически, па и технологично, не идва ли време за едни такива умни? Така и така го мъкнем кютука на ръката... The 5 Best Smart Watches of 2012 | DailyTekk
А, и още нещо - искрено съжалявам човек, дето измъква телефон за да види колко е часа![]()
Дойде време да си харесам ново часовниче
Ето го и него:
Junghans Racer Chronoscope
Кварцов хронограф без претенции, но пък от реномирана марка и със страхотна за очите ми визия.
На външен вид - перфектен, това което исках. А по-задълбочени впечатления... след седмица, двве, нека да поработи.
Живот и здраве, след време току виж ми се усмихнал късмета и с най-красивия часовник, който съм виждал - Юнгханс МаксБил Хронограф.
Честито! Прекрасен часовник...Дано да се сбъдне мечтата ти за Макс Бил, който наистина е невероятен часовник и придава стил на собственика.
И аз да се похваля с новата си придобивка, още едни G-SHOCK
Uploaded with ImageShack.us
На нещо подобно съм хвърлил очо за подарък на детето.
Той ходи с един много подобен на G-shock Prestigio от Асбис - същия дизайн, много функции - барометър, алтиметър, компас, но вече е на доста годинки и почва да издава багажа малко по малко.
Разчита се на интелигентността на потребителите.
Въпросът е какъв часовник носиш - ако не носиш нямаш място тук и мнението ти не е полезно за интересуващите се от темата.
Ако анкетата беше - носите ли часовник или не, то тогава би имала отговор не и би била подходяща за хора, които не носят часовник.
Нека се придържаме към темата и да ограничим в бъдеще подобни абсурдни спамове.
От два дена собственик, на това швейцарско бижу Омега.
Благодарско.
Ще го понося 3-4 дена да видя какъв,+ или - ще покаже и после една профилактика.Тъкмо може да помогнете за инфо за майстор в Пловдив,че по ми е удобно,а повечето препоръки са за София...В ''стрелките'' даже си имат и форумен часовникар,с добри отзиви и ревюта с профилактики.
Готина тема с още по-готини часовници.
Ето го и моя барутник: Sector Slim 400
s212_sector3253995015.jpg