Бихте ли дарили органите на ваш близък/или вашите собствени/,ако поради нещастно стечение на обстоятелствата ....изпадне/те в клинична смърт - за да спасите нечии друг живот ?
Бихте ли дарили органите на ваш близък/или вашите собствени/,ако поради нещастно стечение на обстоятелствата ....изпадне/те в клинична смърт - за да спасите нечии друг живот ?
Абсолютно - ЗА! Няма да влизам в подробности защо мисля по този начин. Така чуствам и виждам нещата.
и аз съм абсолютно за , но в никакъв случай това не се отнася за член на мангалското племе.
Чудно....нещо е сбъркано с отговорите. Всички гласуват - ЗА , а когато някой се нуждае от трансплантация на органи...липсват донори. Въпреки непрестанните лекарски молби към роднините на пациенти в клинична смърт... получават все отказ/поне в 95% от случаите/.
Доколкото знам - на последната страница в здравната книжка ,има позиция за отбелязване ,дали сте съгласни да станете донор...Колко от вас са попълнили графата ?
Не мисля, че е чудно.
Форумът е всичко друго, но не и представителна извадка на българското общество за съжаление.
Съжалението е за обществото, не за форума разбира се.
Според мен се дължи на неосведомеността. Според мен трябва да е точно обратното - да се заявява само, ако не си съгласен да си донор. А и колко ли в България годни за донорство хора изпадат в клинична смърт и лекарите могат да използват органите им? Представа си нямам. А и анкетата трябва да пита, колко от хората са попълнили здравната книжка, а не колко са само съгласни. Аз съм за донорството, но по необясними и за мен причини, не съм попълнил книжката. Ама явно затова е виновно моето гражданско самосъзнание!Първоначално публикувано от hristoslav2