Вижте резултатите от анкетата: Одобрявате ли бунта в Катуница срещу циганските безчинства?

Гласували
81. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, напълно - писна ми!

67 82.72%
  • Не, нещата трябва да се решават на политическо ниво.

5 6.17%
  • Не, това е работа на правоохранителните органи.

7 8.64%
  • Не ме интересува.

2 2.47%
Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 109

Бунта в Катуница - началото?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Бунта в Катуница - началото?

Най-после българина започна да се пробужда и макар и стихийно да се опита да вземе нещата в свои ръце. Очевидно, чашата на търпението срещу циганските безобразия през последните 20г и безнаказаността на деянията им започва да прелива. Показателна е подкрепата на младите хора от Пловдив, на които явно също им е дошло до гуша от обитателите на Шекер махала и Столипиново. Мисля, че опитите на властите да представят за пореден път нещата като чисто криминални и хулигански прояви този път няма да успеят.
    Но защо мълчат политиците - Сидеров, Расате, Каракачанов? Няма ли организирана сила в България, която да организира протестите и в други села и градове, които страдат години от циганските набези? Само една вълна от протести може да накара политиците ни да излязат от позицията на щрауси, заровили си главите в пясъка.
    Трябва да се чуе думата и на българската интелигенция! Тя не бива отново да е след събитията. И макар да не очаквам някакъв нов Гео Милев да напише поема "Септември", все пак си имаме хора като Румен Леонидов и млади журналисти с остро перо и гражданска съвест. Трябва тези хора да опишат откровено проблема и да предложат решенията!
    Какво мислите по въпроса?

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Бунта в Катуница - началото?

отзад напред - не можем да очакваме решения от журналисти... причини бол - както поради липса на компетенции в областта, та чак до невъзможността да се упражни с пълна сила медийната власт, защото цялостната посока е към конформизъм по циганския въпрос.

налагането на справедливост изисква мерки, които не хармонират с общоевропейската политика по изграждане на буферна зона срещу нахлуването на циганската паплач в Европа. последно доказателство - решението за шенгенската зона по отношение на България и Румъния.

нарушава се ежедневно принципът, че "моите права свършват, където започват правата на другите". всеки циганин има една мантра, която го защитава: "докажи го, бе".

обществената нагласа относно полицията е фрапираща в лицемерието си. от една страна се иска твърда ръка в защита на закона и некриминалнопроявеното население, а в същото време се носят легенди за някакво си полицейско насилие, на което свидетели са май само гореспоменатите цигани, пияници, дроги и др.подобни отрепки.

политиците не могат и няма да вземат отношение, защото това са реални действия, а тяхната сила е словоблудството, което ги издига. решаването на един проблем винаги е нежелателно, защото след намирането на решение, няма с какво да се словоблудства. къде отива риториката на болен лидеров, ако няма цигански произвол?! къде отива дисциплината на електората на сокола, ако бъдат натирени в трета глуха по отношение на детски, социални и т.н., които да станат зависими от ангажираността на човека към обществото и държавата (плащане на сметки, данъци и т.н.)?!

и най-накрая - нищо, ама нищо не може да помръдне статуквото, защото в негова защита са не само вътрешните интереси, не само геополитическите интереси, но и двойният стандарт, налаган ни от западните "демократични" държави, където à някой е протестирал, à са му разкатали фамилията пред камерите, докато тук всяко излизане дори и в мирен граждански протест бива тълкувано като ултраляво или ултрадясно посегателство срещу демокрацията

греша ли в нещо?

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Тя истината за нас, ромите и политическата паплач беше много добре изрисувана от Саркози преди година, изказване към което няма какво съществено да добавя:

„Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили българските евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особенно що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европеййско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какаво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че ромите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези роми – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Така, така... ма Саркози е педер@ст. Защото, ако помните докладите от преди няколко години, ЕС ни направи луди калинки за правата на малцинствата. То не бяха заплахи, не бяха глоби... Верно сме си дали г@за под наем, ама не на нашите политици, а на европейските. И да не ми ги разправят такива, за евро-демокрацията, защото ЕС е олигархия.

6. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Окръжният прокурор Иван Даскалов заяви, че е започнала проверка на доходите на Кирил Рашков, но не на фирмите му, а като физическо лице. Проверката обхваща голям период от време, но не беше уточнено колко точно.

Прокурорът заяви, че в годините назад има редица жалби срещу фамилията на Кирил Рашков. Хората са разказали за случаи за посегателства. Прокурорът се ангажира, че това няма да продължава.
    www.btv.bg/news/bulgaria/story/237721635-Predi_aresta_Shofyorat_pregazil_19godishniya_Angel_izbyagal_v_Turtsiya.html
    Ами защо до сега това не е станало?
    Ако беше станало до сега щеше ли да се стигне до тук?
    Политиците се изпокриха като мишки,нали за това са политици.
    Медиите са извинявам се за думата подлоги на властта.Журналисти?!Ами нали тези журналисти правят медиите.Т.е.логиката показва....Сега ще наложат едно информационно затъмнение,все едно Гьобелс е шефът им.
    То ако трябваше да пишат за лекар"убиец"шофьор "убиец",щяха да се запенят от репортажи.Нали са в услуга на властта.
    Не съм расист.Но ми писна циганите да ме правят на глупак и да цицат това което аз давам на тази страна.ПИСНА МИ!!!Определено мисля,че трябва да им се набие в главата,че имат задължения първо и чак след това права.Ако трябва и с бой да стане това.
    Естествено не говоря за всички цигани,но тези които изключвам са нищожно малко от общия брой.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Проблема не е етнически и не трябва да се бута в тази посока. Във всеки един град или село има подобни на цар Киро, българи, цигани, арменци едни са бивши спортисти други бивши ченгета, а някои са си политици.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Проблема не е етнически и не трябва да се бута в тази посока. Във всеки един град или село има подобни на цар Киро, българи, цигани, арменци едни са бивши спортисти други бивши ченгета, а някои са си политици.
    Да проблема е социален и икономически.
    Според мен единственото решение на проблема с циганите, е репатрирането им, там откъдето са дошли - Пакистан, Индия, Бангладеш.
    На ден товарим по 2 самолета с по 300 цигани/с белезници/ в посока тези страни, като при слизането от самолета им се прибират българските документи и така за една година сме се отървали от тях.

Навремето, при едно свое посещение в България, Индира Ганди направи едно обръщение към циганите да се върнат в Индия където щели да бъдат полезни....Ама бай Тошо не му обърна внимание.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Според мен единственото решение на проблема с циганите, е репатрирането им, там откъдето са дошли - Пакистан, Индия, Бангладеш.
    А защо не автономна циганска област? Примерно, имаме един живописен български остров... Ливингстън май беше.

11. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Според мен zayo bayo е напипал същината ма проблема. А проблема е, че институциите в България, просто не работят еднакво за всички. Всеки може да посочи в местото, което живее, хора, за които законите не важат. При конфликти на тези хора, с останалото население, полицията най-малкото нехае, ако пък се задейства по някакъв начин, прокуратурата се произнася, че това е гражданско правен спор, ако ли пък по някакво чудо се стигне до съд, скъпоплатени умели адвокати, доказват че виновния не е сред неговите доверители. И така, кръга е затворен, Не виждам какъв е етническия проблем тук. Ако законите важат еднакво за всички, едва ли ще се интересуваме от какъв етнос е престъпника.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

законът никъде не важи еднакво за всички и трябва да се отърсим от подобно наивно мислене

нещата ще се "оправят" тогава, когато се реши, че има полза от друга посока на развитие на въпросните неща

нещата опират до формиране на политическа воля под икономически натиск, различен от сегашния

казвам ви първата стъпка, която трябва да се направи и ще мие любопитно да чуя предложения за друга първа стъпка, която, подчертавам, да е реалистична и изпълнима:

прекратяване на съзнателното разделение на цигани и други. избиването от съзнанието и на тях, и на нас, че са нещо отделно, ще разруши и мита, че са нещо различно. след като бъдат доведени медийно и социално до статута на "хора като всички останали", тогава новини от рода на "в столипиново не се плащат сметките за ток" няма да са толкова интересни, както за нас, така и за "правозащитниците" някъде далеч на майната си зад граница.

демитологизирай образа на веселия мангал, който генетически е мързелив, разбий машината за "новини" за нарушени човешки права, изравни правата и задълженията на "белия българин" и "по-малко белия българин", и да видим дали на бабичката с 200лв пенсия ще спрат тока за неплатени сметки, а циганските язви във всеки голям град ще продължат да бъдат толерирани на гърба на (на когото не му харесва соц-жаргона, да си запуши ушите) отрудения народ.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

предизборни агитации за да могат да съберат дпс сиганията пак в едно .

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

На ден товарим по 2 самолета с по 300 цигани/с белезници/ в посока тези страни, като при слизането от самолета им се прибират българските документи и така за една година сме се отървали от тях.
    Даже за по-сигурно да не би да се върнат у нас може самолета да "претърпи" авария над някой океан(Индийския например) на най-дълбокото място.

То GSM номерата на МВР шефове и прокурори не са му паднали на Цар Киро от небето, все някой доброволно му ги е дал...в интернет ги няма да ви кажа...

Докато в съдебната система не се направи пълна чистка и докато Дедо Ви Гошо "правораздава" при назначенията, повишенията и уволенията справедливост няма да има.Не може когато вътре в съдебната система няма справедливост и има проблеми при справедливото обективно оценяване на отделните магистрати при кандидатстване за повишаване и за различни длъжности да има справедливост в съдебната зала.Когато се скъсваш от работа, а виждаш че някой прогресира като прави свирки на силните на деня ти писва от простотията и лисата на справедливост и преставаш да вярваш в нея.Така умира справеливостта в съдебната зала...Няма как когато съдията или прокурора е демотивиран да работи да има справедливост.
    На вас оставам да гадаете кой е Дедо Ви Гого. Изобщо за 20 години цялата съдебна система се превърна в един от най-долнопробните бардаци в буквален смисъл-секс и свирки срещу предложение за назначаване или повишаване пред пред висшия съдебен съвет.Е когато знаеш, че като си постоянно разкрачена и те помпи "член" на ВСС и той ти е гръб ще си правиш каквото си искаш.Отделно има чисто номенклатурни назначения по линия на бившата БКП-просто част от членовете на ВСС си харесват тошовото време и според тях то е по-добро от сегашната демокрация.Това което е написано по медиите за масонските членове е донякъде вярно, не толкова за масонското членство колкото за това, че висши съдии и членове на ВСС си правят услуги при назначаването на техните деца в съдебната система.Получава се един затворен цикъл и за 20 години съдебната система се превърна в родово-общинна система която отиде твърде встрани и далече от правосъдието.
    Когато получиш по такъв начин мястото си в съдебната система тогава преставаш да виждаш и вярваш в законността и правовата държава, защото знаеш, че за теб важи "другия начин"-закона не важи за теб, а за простосмъртните.
    Има интересени дебати в този форум по отношение на законността и справедливостта и съдебната система.От всички ви hristoslav2 е най близко до истината(целите които трябва да се постигнат), но е далече от начина.

Всъщност има един "лакмус" който до голяма степен ще покаже дали съдебната система върви в правилната посока.Който се интересува следете следния случай http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=892086 -(прочетете коментарите под тази и другите статии с участие на тази съдийка-не съм писал нищо там просто част от хората които са наясно и чиято съдба е преплетена с на тази съдиийка са писали.Озлобени са, но за фактите и отношенията казват истината) има пряка връзка със случващото се в съдебната система. Моята прогноза е че обвинителен акт в съда няма да бъде внесен(поради липса на доказателства), а ако се стигне до дело ще има оправдателна присъда. Напишете й името на тази съдийка в интернет има и други "интересни случки" около нея.Досъдебното производство в полицията вече беше удължено с 4 месеца до началото на ноември ... То добре, че в другата кола не е имало някой човек, щото от невинен виновен щеше да излезне...

Миналата година същата съдийка беше настанена от председателя на Районен съд Велинград(всички други си направили отвод) за принудително лечение след една проредица от "заспивания" и пренощувания по височайшето разпореждане на ДЕД'Ви Гоша...(то и тази услуга се възнаграждава-услуга за услуга-няма да се излагаме я).
    За случката с катастрофата знам от първа ръка няколко месеца по-късно.Случайно мои познати лекари които са били на смяна ми казаха, че е била с 3.9 промила алкохол в кръвта при взимането на кръв за алкохолна проба, а преди това 3 часа е изминало от намирането й от катаджиите, през преминаване през всички прегледи в болницата до вземане на кръв...за всеки час от 100мл ракия( с 40% спирт) се елиминира около 7% от алкохола през кожата(тялото диша и през нея) и около 15 % чрез дъха(дишането).

Изобщо такава сюреалистична правозащитна и правосъдна система (където престъпниците имат телефоните на висши полицаи и прокурори и си "хортуват" с тях на ти, назначенията са според познанствата, услугите и кой как използва органа между краката си) не съм виждал досега...

П.П. Българската съдебна система провали всички правителства без значение на политически цвят и без изключение от 1990година до сега.Ще успее за себе си и за България тази политическа партия която още с идването си на власт има готови законопроекти с които да реши проблемите в съдебната система.Със сигурност това не е ГЕРБ или правителството на Бойко-времето им изтече още преди 18 месеца-дойдоха без да са си написали домашното-законопроектите за решаване на проблемите на съдебната власт .Вече е късно-дори и да имат законопроекти няма време през което да ги въведат в действие и да ги приложат на практика в живота.Те заради това се "отървават" така скрито от Марга Попова-тя нищо не допринесе за решаването на тези проблеми.Вече е късно обаче-за сериозни реформи се иска доверието на народа, а те вече го изгубиха...

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Мдааа....Уверих се че в МВР работят некадърници и симуланти. Докато някакви си 200 гамени/запалянковци на Ботев Пловдив-някои от които пияни/ палеха и рушаха, полицаите стояха отстрани и гледаха някъде другаде вместо да ги арестуват.
    Главният секретар на МВР излезе заспала гарга...Вместо с наличните жандармеристи да блокира квартала и спре достъпа до него.... дава интервюта по телевизията. Бойко пък вместо да го уволни и да направи последна забележка на министър Цветанов/който не си прекъсна отпуска за да поеме контрола лично/ плямпаше глупости по тв - явно не си дава сметка за поста който заема.....

Сега Кирил Рашков спокойно може да съди държавата за това, че не е опазила къщите и колите му....Отидоха няколко милиона от данъците ни за обезщетения, заради тъпите полицаи...чийто заплати са пак от нашите данъци. Ако има справедливост, трябва да вземат тези обезщетения, като отрежат от бюджета за заплати на МВР служителите....

http://www.facebook.com/pages/%D0%92...62106607162340

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мдааа....Уверих се че в МВР работят некадърници и симуланти. Докато някакви си 200 гамени/запалянковци на Ботев Пловдив-някои от които пияни/ палеха и рушаха, полицаите стояха отстрани и гледаха някъде другаде вместо да ги арестуват.
    Главният секретар на МВР излезе заспала гарга...Вместо с наличните жандармеристи да блокира квартала и спре достъпа до него.... дава интервюта по телевизията. Бойко пък вместо да го уволни и да направи последна забележка на министър Цветанов/който не си прекъсна отпуска за да поеме контрола лично/ плямпаше глупости по тв - явно не си дава сметка за поста който заема.....

.......
    Недооценяваш ситуацията! Това наистина си беше тактически ход - да се разтовари натрупаната злоба и негодувание на хората. Нали ако жандармеристите бяха тръгнали с рогата напред щеше да има поне ранени, а не дай си боже и жертви. И тогава щеше да пламне цялата страна, защото българите щяха да се чувстват прецакани, а мангалите щяха да натрупат още самочувствие. И всичко това в предизборна обстановка - ГЕРБ означаваше да си подпише сам присъдата.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само да уточним едно нещо - защо 300 (ТРИСТА!) полицая охраняват частна собственост?

заплахата е срещу физическото лице К.Р., а не срещу имотите му. ако поиска полицейска охрана - назначават му там 2-3, колкото се дават обикновено. ако не иска - негова воля. ако иска нещо повече, нека го отведат в неизвестна посока, за да не го намерят. ако не иска - негова воля.

в случая обаче имаме избирателно охраняване на физическо лице И имотите му, докато в същото време при оплаквания и молби за помощ и охрана срещу цигански, също толкова сигурни, набези, реакцията е 0

може би, защото сега, защитавайки бай мангал, едни хиляди хиляди гласове ще поемат в правилната посока?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 8 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нещо от началото на XIX век
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 26-07-08, 20:41
  2. Отговори: 2
    Последно: 15-04-07, 12:25
  3. Питон началото
    От homeoflove във форум Програмиране
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-07, 12:14
  4. Началото на края
    От gkirev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 26
    Последно: 03-08-03, 22:54
  5. Отговори: 19
    Последно: 05-04-02, 12:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе