Вижте резултатите от анкетата: Одобрявате ли бунта в Катуница срещу циганските безчинства?

Гласували
81. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, напълно - писна ми!

67 82.72%
  • Не, нещата трябва да се решават на политическо ниво.

5 6.17%
  • Не, това е работа на правоохранителните органи.

7 8.64%
  • Не ме интересува.

2 2.47%
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 109

Бунта в Катуница - началото?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Бунта в Катуница - началото?

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Значи признаваш, че напрежение по темата "циганизация" има и този случай е само капката, преляла чашата. А яхване на вълната от този или онзи политик ще има, това е неизбежно в предизборната ситуация. Но не сърфиста създава вълната. И тази вълна беше предшествана от дълго "мъртво вълнение", което никой не искаше да види.
    Да - съгласен съм с теб. Вече съм го писал в предходен пост. Това е ясно за всички, но не всички осъзнават, че нещата излизат извън границите на здравият разум и ще се получи ефекта на бумеранга.

Някои манипулират със фалшиви съобщения в интернет обществото и така разпалват още повече огъня. Вижте сами репортажите по новините и си дайте сметка къде стигнахме и докъде ще я докараме.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4153791
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4151491
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4154071

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Да - съгласен съм с теб. Вече съм го писал в предходен пост. Това е ясно за всички, но не всички осъзнават, че нещата излизат извън границите на здравият разум и ще се получи ефекта на бумеранга.
    За бумеранга силно се съмнявам! Пред избори сме и на никого не му и минава през акъла да тръгне към твърди репресивни мерки. Но ефекта на лавината определено се получава! Определено вече се страхуват от атаки и срещу парламента, щом вече изградиха заграждения. Рано или късно, ако протестите продължат, те ще преминат в социални. И тогава ще стане весело!

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Не е хубаво, наистина, заради единици хора, като Рашков и родата, лай**** да се изсипват върху всички циганори. Нещата в БГ се получиха както след 9/11 относно мюсюлманите в USA. Ама едно към едно са- както тогава американските мюсюлмани отричаха Осама, така и в БГ циганите показват гняв срещу Рашков, че заради него страдат всички негови невинни сънародници.
    Относно интегрирането вината е в държавата, не в циганите. Кучето скача според тоягата.
    Като гледам в махлата, белите бездомни алкохолици, обикалящи казаните, са повече от циганите. Отделно бяла жена не съм видял да мете улиците, тъй както сме много работливи и циганите не работят.
    Като гледах метачките да се оплакват по ТВ-то че българи и ученици ги тормозели и начинът по който го правели, много кофти ми стана, в миг забравих кой какъв цвят е и излезе още една от многото причини да НЕ СЕ гордея че съм българин.
    Абсолютно съм съгласен с Христослав, че масова саморазправа НЕ МОЖЕ да има - не в 21 век и не в цивилизована държава.
    Всъщност май съществуваха 2 възможности, първата бе, незабавно, още от начало,виновни, заподозрени и замесени в конфликта да бъдат коригирани и така да се избегне по-нататъчно назряване ИЛИ тотално отсъствие на властта както в полза на потърпевшия Рашков в момента на безредиците, така и в полза на потърпевшите през годините. Просто беше уникално как момчетата-фенове си обръщат там някакво джипче, а до тях ченгетата си стояяят, все едно са в друго измерение.

Техно, за какви войни говориш ?! Като знам че мога да си троша на поразия на улицата, ще изляза, що не, пъпките само чакат да вандалстват безнаказано. Ама като знам че ще захапя я палка, я ще бъда обгазен, малко ще се позамисля заслужава ли си и страстите ми няма да кипнат толкова. По света не знам как е, мога да говоря само за Щатите от личен опит - ченге каже ли ти нещо, ама веднааааага изпълняваш. Най вече " Замръзни ! "
    Законът и съдът имат по тежка дума по отношение на справедливостта, от колкото индивида. А че първите са пародии в БГ е друга тема.
    Рано или късно, ако протестите продължат, те ще преминат в социални. И тогава ще стане весело!
    Това трябва да го видя за да го повярвам. Толкова сме тесногръди.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Слино се надявам ако тазвечерните простести преминат в безредици и агресия да бъдат жестото потушени. По същия начин , по който биваха потушавани в т.нар. цивилизони държави. Писна ми всеки лампен да идва пред офиса ми да подскача и вика.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@hristoslav2 - продължаваш да плещиш глупости.
    Баш'мангал I-ви е не е просто циганина Кирил Рашков. Както и милия Рашков не е просто един безащитен селянин. 50-60 души рода, съмишленици, охрана, тартори, главатари, малки средни и дребни подизпълнители на всякакви поръчки, директори на полиции, политици, прокурори, дознатели, редови полицаи, служители на НАП, НОИ, БЛАГОЙ и т.н. Всички тези, които сплотени под крилото на т.н. цар вършеят и правят каквото си искат, защото знаят, че ще бъдат защитени.
    Всичко това се нарича Кирил Рашков. И както се вижда всеки който се изправи срещу него се изправя и срещу споменатите по горе. Дай да видим и кой се изправя - няколкостотин мачкани селяни между които и много роми. Мръсни, долни, зависливи, проклети селяни, които вместо да си копат там ранчата са дигнали глави над своеволията на всички споменати по-горе. Защото виновен е не само този който яде баницата, а и който му я дава. Това не е просто бунт срещу един нагъл циганин и ако ти виждаш само това значи имаш много голям проблем с разбирането на живота. Виж, българинът е търпеливо животно, последните 22 години показват че може да изтърпи много. И ще ти кажа, че след като тези хора забравят за миг семействата си, отговорностите си и тръгват да палят и рушат значи има за какво. Това не е Варна или София или Пловдив - в малките села всичко се знае. Кой кого таковал, кой крал, кой ял, кой спал, също така и кой кого заплашвал, гонил, бил, тормозил. Така че адмирациите ми, разбирането ми и съчувствието ми е насочено не към имотите и колите на Баш'мангала, неговото обкръжение и вандализма, който според мен напълно заслужават, а към тези изтормозени хорица.

Ще се радвам ако всичко това което се случва от няколко дни прерасне в безспирни национални протести и към циганията и към безхаберието и към платените управници и длъжностни лица и всички които имат пръст в това да не желаем да живеем в т.н. Р.България. Едва след като разчистим, може да си пренапишем закончетата и да искаме всички да ги спазват, защото ебати и лицемерието е сега - обикновенния гражданин е длъжен да спазва всичко до последната точка в закона, докато всички онези споменати по горе десетилетия никой не иска да закача, не закача и нещо повече - толерира. Ето това трябва да спре и именно такива ситуации разкриват много повече от всичките там "започнати проверки" които незнайно защо продължават години докато се забравят....

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ама да Ви ОСВЕДОМЯ, че интересното тепърва започва.Назначена е проверка на служители на НАП(преди 2000-ната година Териториална данъчна дирекция) Пловдив защо години наред не са правили ревизия на бай Ви Киро, след като е било видно колко палати, имоти и зоологическа градина има, мерцедеси, джипове и т.н. без да е декларирал и плащал данъци.
    ШЕФ на НАП(ТДД) Пловдив за периода 1991-2006 година е депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова станала известна след:

Изобщо ситуацията е...

...както е казало едно момче в интернет инересно колко пешки ще жертва ГЕРБ, за да спаси Царицата...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Калчеф - къде пиша за война ве колега ?
    Христослав - от къде знаеш че шофьора е никой и другия е невинен? Оооо, извинявай , сега видях темата ти в която твърдиш че преди 20г си знаел че неутроните са по-бързи от светлината, макар и не с колко, но са били по-бързи.
    Интересното е че държавата е като нашия колега - защитава циганите в Максуда които даже са там НЕЗАКОННО !!! ( сега очаквам да покаже над 10 000 сканирани нотариални акта )
    Егати държавата !!!

Отделно интересно предложение
    "Депутатите предлагат също ограничаване на скоростта до 30 км/ч. в жилищните зони - мярка, която вече е въведена в някои западноевропейски столици и чийто ефект е спорен, според статистиката на произшествията. " - източник:www.dir.bg
    Как искат да карам с 30км при цена на бензин 2,45лв/л и да се чудя защо плащам пътен данък 200 лв на всяки автомобил + граждански( без) Отговорност) и) и да ми излиза отиването до центъра два пъти по скъпо от такси, но за сметка на това да карам в дупки и 5-то класни улици и настилки.
    При 50км /ч автомобила е горе-долу в оптимален режим и харчи нормално и 4-та скорост може да включиш.
    Но при 30км/ч това е вече абсурдно спред мен. Поне с 30% ще скочи разхода.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317159840[/time]_________________________________________________

http://www.varnautre.bg/novinite/var...itsa_vuv_varna

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Моля, придържайте се към темата и не преминавайте към лични спорове.

11. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

ЕЕЕе и тук ли се измества истината?ТОВА СИ Е Е ТОЧНО ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА ИЛИ ДА ГО КАЖЕМ НЕПОНОСИМОСТ.
    Ама защо? Ами заради гласове.Циганите са по продажни от българите в пъти повече.На мен ми писна някой да се прави на по-голям дявол от мен.Аз не се продавам за кебапче и те не се продават за кебапче.Те се продават за ЗАКОНОВИ ПОМОЩИ!
    Което и става.
    Хайде коментирайте!
    Точно тези дето реват,колко са уплашени утре ще са на опашката за помощи които вие ще плащате.
    Не съм расист нооооо :
    На 12 години не може да се ражда.
    Не можеш да имаш повече деца от колкото можеш да издържаш финансово.
    Забравяш това:Гладен съм децата нямат какво да ядат и затова крада.
    към циганките:
    Набиваш си в главата,че дори и да не си честна това не някакъв проблем да се омъжиш,без значение на колко години си.
    Жените ще спасят циганите.Когато при циганите стане равноправие тогава ще рухнат сегашните бариери.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Виновен е не този който яде баницата, а този който му я дава! Зайо Байо това което изброяваш става благодарение на нас. И американците и западно европейците както обичаме да казваме са по-тъпи от нас. И тях ги манипулират и ги водят с остена, но когато се усетят, че са ги изработели надигат глава и излизат да се бият на улицата, а ние сядаме на масата буини и тупорни пием пее и се пеним, но всъщност нищо не можем да направим. Да си гражданин не означава да изразяваш волята си редом с талпата, а макар и сам да отстояваш правото си на свобода и равноправие. И пак да повторя правата на циганите им са дадени от тези с хубавите костюм и работещи в парламента и това и след нашито- ми то нищо ни може до си направи

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Слино се надявам ако тазвечерните простести преминат в безредици и агресия да бъдат жестото потушени. По същия начин , по който биваха потушавани в т.нар. цивилизони държави. Писна ми всеки лампен да идва пред офиса ми да подскача и вика.
    Да, ама не преминаха! И за това властта във Варна се престара и започна да арестува хора без всякакъв повод. Било превантивно! Доста съмнително е удоволствието да те приберат "превантивно" защото си имал неблагоразумието да не се покриеш и пак "превантивно" да ти хвърлят един пердах. Демек ти си знаеш защо! Утре ти препоръчвам придвижването към офиса да става само пълзешком или с "прибежки".

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Потрошихте клавиатурите да пишете, ва! Недоволни сте нещо? Оплаквате се май?! Кой от циганьорите, кой от полиция, кой от съдебна власт, кой от политици, а някои и от хемороидите в задника...Едно време, тези които са имали кураж и сърце, са вадили пушки кремаклийки и сабли дамаскини и са защитавали правата си , а днес хайдутлука с мишка и клавиатура ще го правим. Е няма да стане така. Попише си човек по форумите - олекне му. Срещне съмишленици - поободри се някакси. И накрая като се огледа - пак в същата помия + мишка и клавиатура пред себе си...

П.П.1. У наше село протести нямаше, щото:
    - нашите цигани са "интегрирани" т.е. който не е в чужбина, има някакъв алъш-вериш и малко пипе в главата си за да осъзнае, че трябва да се нагажда за да бъде добре. Останалите работят за мижави пари, но все пак работят. Разбира се има и изключения, но те не бият чак толкова на очи.
    - Нямаме все още (но скоро ще е факт вероятно ) футболна агитка от пияни и дрогирани пъпчиви пубери, които да преливат от желание безидейно да рушат в името на...нещо си.

П.П.2. Има едни други хора, освен циганите, самоопределящи себе си като "Небългари". Техните лидери, контролирайки тях, контролират цялата държава и смучат блага, в сравнение с които циганските кражби, зулуми и социални привилегии са като "Патиланско царство" в картинки. Та, въпросът ми е: "Да ги мразя ли и тях, щото помагат на лидерите си да грабят или да мразя тези, които позволиха да има хора, които не се смятат за българи, а дефакто контролират държавата ни?"

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @hristoslav2 - продължаваш да плещиш глупости.
    Баш'мангал I-ви е не е просто циганина Кирил Рашков. Както и милия Рашков не е просто един безащитен селянин. 50-60 души рода, съмишленици, охрана, тартори, главатари, малки средни и дребни подизпълнители на всякакви поръчки, директори на полиции, политици, прокурори, дознатели, редови полицаи, служители на НАП, НОИ, БЛАГОЙ и т.н. Всички тези, които сплотени под крилото на т.н. цар вършеят и правят каквото си искат, защото знаят, че ще бъдат защитени.
    Всичко това се нарича Кирил Рашков. И както се вижда всеки който се изправи срещу него се изправя и срещу споменатите по горе. Дай да видим и кой се изправя - няколкостотин мачкани селяни между които и много роми. Мръсни, долни, зависливи, проклети селяни, които вместо да си копат там ранчата са дигнали глави над своеволията на всички споменати по-горе.
    А ти продължаваш да не четеш внимателно. Повтаряш това което съм написал по назад, но със свои думи. В основата си и двамата сме на едно мнение.
    Иначе относно описанието ти на селяните в Катуница си прав...Тъпи и прости са защото са си траели досега и са спали. Случилото се, може въобще да няма нищо общо с Рашков, но си го изкараха на него. Защо не са го нападнали когато действително е вършил нещо в техен ущърб ???
    Всички искаме да живеем в правова държава, но когато е на лична основа ...си казваме майната му на държавното правосъдие...е и тълпата го направи, а тълпата няма разум. В този случай, ако искаха да раздават правосъдие трябваше да хванат шофъора...ама понеже него го няма, а отдавна са дигнали мерника на Рашков - дай да скочим на него. За неразбралите пак ще повторя - Не го защитавам!! Искам просто правосъдие за всички!

Спомнете си основното правило - Всеки един е невинен до доказване на противното!
    Но понеже обявеният от някого си за виновен, не е един от вас...всички са готови да му скочат. А ако тълпата беше обявила вас самите/лично/ за виновни, въпреки че нямате нищо общо ?? Щяхте да се молите за прилагане на подчертаното горе.

Снощи имаше тв репортаж, където шофъорът си каза пред съда, че не познава Кирил Рашков, а само е бил нает да превози негови роднини до гробищата и да ги върне. По неговите думи - в тъмното /селата нямат улично осветление/ ударил нещо, но не спрял да види какво е защото помислил, че е бездомно куче. Сега остава следователите и съдът да решат дали е умишлено или не.

zayo bayo и BLUE1
    И двамата сте прави, но вината е в социалната политика на държавата. Аз лично винаги съм бил против социално ориентираната държава. Ако искате циганите да не получават помощи, то и вие със вашите семейства не трябва да получавате такива. По конституция всички сме равни- ако дадеш на единият, трябва да дадеш и другият.

Да, ама не преминаха! И за това властта във Варна се престара и започна да арестува хора без всякакъв повод. Било превантивно! Доста съмнително е удоволствието да те приберат "превантивно" защото си имал неблагоразумието да не се покриеш и пак "превантивно" да ти хвърлят един пердах. Демек ти си знаеш защо! Утре ти препоръчвам придвижването към офиса да става само пълзешком или с "прибежки".
    Lupus
    Ти май изпитваш голяма нужда, някакви гамени да дойдат и да потрошат офисите на фирмата ви, а може би и персонала вътре...Естествено, че полицията сега и се налага да се престарава, след като когато е било нужно/в Катуница/ не си е свършила работата. Спомни за ефекта на бумеранга който ти споменах....въпреки че вложих в думата по-широк смисъл.
    За бумеранга силно се съмнявам! Пред избори сме и на никого не му и минава през акъла да тръгне към твърди репресивни мерки. Но ефекта на лавината определено се получава! Определено вече се страхуват от атаки и срещу парламента, щом вече изградиха заграждения. Рано или късно, ако протестите продължат, те ще преминат в социални. И тогава ще стане весело!
    Тълпата скочи срещу циганските гета. Нека не слагаме всички цигани под един знаменател. Между тях има и добре образовани, които си вадят хляба с работа и не лежат на държавният бюджет.
    Вълненията се манипулират от подставени лица в нета - социалните мрежи. Помислете кои имат полза от това в момента.
    Пада доверието в правителството и Герб, но...се качва това на Атака, ДПС, ВМРО, БСП - тоест на опоцицията.
    /не симпатизирам на никоя партия/

http://www.moreto.net/novini.php?n=147929&p=6

Снощи за втори ден гледах репортажите в чуждите телевизии за вълненията у нас....Антиреклама на България която сами си направихме.
    http://focus-news.net/?id=n1570712

Дори в Уикипедия качиха инфото
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...%86%D0%B0_2011

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@hristoslav2,
    Май наистина е излишно да се води спор и нормален разговор с теб, докато не започнеш да различаваш повод от причина и да се научиш да търсиш връзката между причината и следствието.

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Hristoslav2 - много изкривено мислене бе брат ми....много....изобщо не съм на мнение като твоето не разбираш ли? И аз селяните от катуница не обиждам, напротив - възхищавам се че тези със сигурност много изтрадали хора въпреки несгодите на тоя живот са дигнали глава бе ръпунцел...И то не срещу мизерен комшия отсреща ами срещу т.н. баш мангал - феодала на областта с протекции във всички институции. Все едно един ден да прочета, че Христославчо от Варна вдигнал ръка на шефовете на ТИМ. Стопляш ли за какво иде реч. Не разбираш ли колко им е прекипяло, че да си позволят това на пръв поглед безумие? Можел да няма нищо общо...кой бе? Ти кво очакваш - Киро циганина да си цапа ръцете ли като лично коли, блъска и беси? Естествено че си има хора за това...Или това го прави невинен според теб? Я попрочети последните разкрития:
    "Повдигнато му е обвинение за закана за убийство. Приведен е в следствения арест в Пловдив. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража", предстои искане за постоянното му задържане, обясниха от полицията.
    Арестът на Рашков е станал след жалба от 23 септември - деня, в който пловдивското село бе обхванато от размирици.
    Сигналът срещу него е подаден 4 часа преди убийството, имало е и обаждане на телефон 112, заяви пред БНР Димитър Здравков, който е част от Инициативния комитет за изселването на цар Киро от Катуница. Национално радио съобщи, че Веселин Христов е мъжът от Катуница, който е подал жалбата срещу Кирил Рашков в Асеновград. Заплахите от страна на Рашков са за убийство към София Христева, синът й Веселин Христев и майката на убития Ангел Петров - Иванка Петрова."
    Хайде не ми говори повече какво съм искал кажа, че ми се повръща от теб....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нещо от началото на XIX век
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 26-07-08, 20:41
  2. Отговори: 2
    Последно: 15-04-07, 12:25
  3. Питон началото
    От homeoflove във форум Програмиране
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-07, 12:14
  4. Началото на края
    От gkirev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 26
    Последно: 03-08-03, 22:54
  5. Отговори: 19
    Последно: 05-04-02, 12:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе