Ама то и аз не се влияя от смяната, но просто така съм свикнал - някак си, не мога да си представя лятото в 20.30ч. да ми е тъмно. А, дали е смислено или безмислено никога не съм се замислял.
Ама то и аз не се влияя от смяната, но просто така съм свикнал - някак си, не мога да си представя лятото в 20.30ч. да ми е тъмно. А, дали е смислено или безмислено никога не съм се замислял.
През дедовия ми е по кое време ще ме курдисват. Аз почти винаги не зная кой ден е от седмицата...вие тук за някакъв си час...
Искам да е лято и само лято!
Европарламентът призова европейската комисия, да направи оценки за ефекта от промяната на времето, след това да предложи промяна ако е необходимо.
Това означава, че ще са нужни няколко месеца за целта. Ако отменят смяната, ще възникне друг въпрос - кое време да оставят за постоянно? Лятното или зимното?
Северните страни са против лятното, понеже тогава остава светло дълго време - почти до полунощ. Докато южните са за неговото оставане, понеже така имало време за мероприятия на открито и светло след краят на работният ден.
Европарламента е от 750 души. При толкова много хора се чуди как да си уплътнява времето и през повечето време се занимава с глупости.
Занимават се с това, което избирателите искат. Има доста европейци, които искат да няма смяна на времето всяка година по 2 пъти.
Христо аз бих го написал астрономическо вместо зимно. Аз съм за едно време цяла година и лично бих предпочел лятното, а не астрономическото. Не знам в дългосрочен план дали ще се появят проблеми от това.
Времето (часа) е астрономическа величина, и не разбирам защо трябва да му придаваме сезонно прилагателно. Ако има някакъв проблем с времето за работа и почивка, там би трябвало да се пипне.
Лятното часово време е много по-приятно, по-късно се стъмнява, човек може да излезе да се разходи, а зимата в 5 часа вече е тъмно.
За тези, които обичат да им е топличко, лятното време им е по-приятно, разбира се. За скиорите е по-приятно зимното време, особено когато има повече сняг. Времето може да бъде още дъждовно или сухо; може да ни стига или да не ни стига
Тук коментираме астрономическото време, което е точна величина, зависеща единствено от географската дължина. Понятието "лятно часово време" е глупост от самото си създаване, нещо като "солена захар". Първо се появи то, после джендърите, любопитен съм докъде се простира и дали е крайна простотията при управляващите ни?
Бизнеса трябва да промени работното време(стартира един час по-рано), а не с натиск, да се сменя времето два пъти в годината.
Времето си се сменя 2 пъти годишно вече 40г. Не мога да разбера, на кого точно сега, изведнъж, това почна да му пречи и с какво.
е, то от тази гледна точка времето не се е сменяло от 4,5 млрд години, как пък тъй изведнъж преди 40 години хората се оказаха по-хитри от астрономията
Какво пречи ако се премахне смяната на времето всяка държава да си избере часови пояс, в който да остане? Говорим за 1 час +/- разбира се.
Аз ЗА премахването на смяната и за оставане на "лятно" време.
Като отидеш на някой от Канарските острови, ще разбереш. Ръчният часовник няма да има много общо с положението на Слънцето над хоризонта и биологичния. Испанците са направили вече тази грешка. Така две малки съседни държави биха могли да имат два часа разлика във времето. Лятно време, като астрономическо понятие не съществува.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 23-02-18 в 14:57.
Отдавна берем грижи с пипоркането на часовника и то 2 пъти годишно... Пречи на компютрите... Може на 100 у-ва да е ОК ама на един сървър да блокира някой сървиз отговорен - честито ето ти загуба на ресурс та и на средства!
Твърдо против съм да се пипа часовника... Да си караме на едно време най-добре!