E, уточнете си желанията - астрономическо време или следобедно кафе в 12.00ч? На мен в момента ми е супер.
E, уточнете си желанията - астрономическо време или следобедно кафе в 12.00ч? На мен в момента ми е супер.
Пълна простотия е подмяната на астрономическото време! При това си е научно доказано че е вредно за човешкото здраве.
толкова ви е бедно въображението!
лари нивън в "пръстенов свят" хубаво подава идея, но и тя е доста куца
панацеята е следната:
разпъваме земята като в гореспоменатия роман, но издялкваме още един пръстен, който се движи странично спрямо основния, и на всеки 16 часа се вмъква вътрешно спрямо големия, затъмнява слънцето (което фактически свети нонстоп към основния) и voila, имаме си идеална 8-часова нощ
цялото човечество хърка по едно и също време, от 2 до 4 следобед по целия пръстен ще е тихо, планините по леко извитата навън периферия ще си имат перфектни заснежени курорти нонстоп... изобщо - идилия!
според мен подобен проект няма да е по-сложен от магистрала, така че ха познайте на кого можем да го възложим
Попитали стария мъдър индиански вожд, какво мисли за лятното часово време и той отговорил:
- Само един политик може да отреже една педя от горната част на одеялото, да я зашие за долната и да ви каже, че го е удължил...
Е, не всички цял живот сме били така.Били сме и онака.
Аз пък винаги съм предпочитал да си играя по тъмно....
Европейците решават до 16 август дали да има двойно време, може да отговорите на български.
Онлайн гласуването, в което може да се включи всеки гражданин на ЕС, започна от 6 юли и ще продължи до 16 август. Въпросникът за смяната на времето бе публикуван на следния линк:
https://ec.europa.eu/info/consultati...rrangements_bg
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner...veylanguage=BG
Вариантите за отговор на проучването са “да” или “не” дали директивата за лятното часово време да се промени, или не. Въпросникът, както и отговорите са на всички официални езици в ЕС освен ирландски. По време на гласуването може да направите пауза и да продължите по-късно. Попълнените анкети ще бъдат качвани на сайта на ЕК, а потребителите ще казват дали искат информацията им да бъде качвана анонимно.
За да получите представа за анкетата - ето въпросите и възможните отговори
Вашето мнение
*Какъв е Вашият опит като цяло с преминаването от зимно към лятно часово време последната неделя на месец март и от лятно към зимно часово време последната неделя на месец октомври?
- Много положителен
- Положителен
- Без мнение
- Отрицателен
- Много отрицателен
*Фактите показват, че общите правила на ЕС в тази област са много важни, за да се гарантира правилното функциониране на вътрешния пазар. С оглед гарантиране на тези общи правила и за в бъдеще, коя от следните алтернативи бихте предпочели:
- Запазване на действащите разпоредби на ЕС за смяна между лятно и зимно часово време за всички държави — членки на ЕС
- Премахване на смяната на часовото време за всички държави членки на ЕС?
*Поради каква причина?
- енергоспестяване/липса на енергоспестяване
- здраве на човека
- възможност за отдих и развлечения вечер
- пътна безопасност
- функциониране на вътрешния пазар (трансгранична търговия, организация на транспорта, комуникации, ...)
- друго (моля, уточнете)
*Ако предпочитате запазване/премахване на смяната на часовото време, колко важно е за Вас това да се осъществи? Моля, оценете от 0 до 10 (0 = не е важно; 10 = много важно)
Моля, отговорете на този въпрос във връзка с предишния Ви избор: запазване или премахване на смяната на часовото време два пъти годишно
*Ако смяната на часовото време отпадне, какъв вариант бихте предпочели? Премахване на смяната на часовото време и запазване на:
- постоянно лятно часово време (часовниците са с един час напред в сравнение със зимното часово време)
- постоянно зимно часово време
- без мнение / не зная
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-07-18 в 17:27.
Допитването приключва тази нощ - между 22 ч и полунощ в зависимост от страната и часовата й зона.
Засега не се знае кога ще бъдат обявени резултатите. Макар това да не е референдум със задължителен характер, резултатите от допитването може да послужат като основа за законодателни действия. Каквато и да е окончателна реформа ще трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки на ЕС.
Ами има вече резултати...
https://www.dnes.bg/eu/2018/08/29/an...m=notification
Преобладаващо не се иска да се бъзика часовника ама и да си остане лятното време
Лятното часово време не е астрономическо, за да се използва. Промяна на работно време и режим би било правилното решение, след като не им харесва на повечето показанието на часовника.
Очакваме решението другата година
https://www.24chasa.bg/novini/article/7034100
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-09-18 в 22:44.