Вижте резултатите от анкетата: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

Гласували
86. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ГЕРБ

    32 37.21%
  • ДСБ

    10 11.63%
  • АТАКА

    11 12.79%
  • БСП

    8 9.30%
  • ВМРО

    4 4.65%
  • НФСБ

    3 3.49%
  • СДС

    3 3.49%
  • България на гражданите

    2 2.33%
  • Нова алтернатива

    1 1.16%
  • Глас Народен

    3 3.49%
  • РЗС

    0 0%
  • Либерален алианс

    0 0%
  • ГОРД

    0 0%
  • НДСВ

    0 0%
  • Зелените

    0 0%
  • ДПС

    0 0%
  • Модерна България

    0 0%
  • Друг

    1 1.16%
  • Няма да гласувам

    9 10.47%
Отговори на анкетата
Страница 4 от 14 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 200
Like Tree51Одобрявам

За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #46

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    FearMe,така да е,но защо, мамка му, ТОЧНО НИЕ СЕ ОКАЗАХМЕ НАЙ ЗАСЕГНАТИТЕ!?....Има къде,къде по тъпи нации и общности от хора,които ,уви,са далече пред нас!!...Надали в Европа,в момента има някъде проблем с ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ на населението и то като цяло,не визирайки алкохолни и напушени отрепки!?На където и да се обърнеш има подобни на Борисов,но никъде хората не се палят от отчаяние и безисходица!.....

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #47

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    justify, истината е, че не ми пука кой ще спечели, защото аз със сигурност ще загубя във всеки един случай
    така че наистина няма абсолютно никакъв смисъл да се гласува

    обори ме


    slovaka, точно ние, защото сме залязла нация. нация, която е била силна с качествата, които вече не се ценят, по време, което вече не може да ги оползотвори, на географско място, което е безинтересно.

    замисли се кои са силните преди -> сухопътните народи и 1-2 изключения. заграбването се е случвало по земя, а морските постижения са се измервали в стотици километри. влез в ерата на Великите географски открития и виждаш семенцата на сегашните велики... както и окрупняването им (великобритаия + сащ), както и залязването на по-слабите (испания, португалия, холандия). виж кой с колко колонии се е награбил, след това виж какво се е случило

    нашата мила Татковина е била рожба на брака между конен варварин и фермерка, на вътрешно море, изнасилвана половин хилядолетие от друг конен варварин. далеч от излаз към Световния океан, далеч от всяко интелектуално средище (в средновековието - иран, по време на ренесанса - централна европа) - какво очакваш?!

    кой, откъде и с какво да изгради силна агресорска колониална политика, чрез която да концентрира ресурси и робска сила, чрез която да се въздигне?!

    спасението на всеки е индивидуално, не знам какви фантасмагории относно патриотизма на политиците се въртят в главите на редовия избирател

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #48

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    @FearMe - съгласен съм с това. Но забравяш едно друго: Чувал си наши имигранти предполагам често да казват: Работя на еди кой си забит на майната си остров и живея с 1000 много по-добре отколкото с 3000 в Лондон например. И това е така. Качеството на живот не зависи от това колко пари изкарваш, а колко трябва да похарчиш за основните си нужди. Погледни новините и пресата: топлофикация, ток, здраве, храна - това са основните ни проблеми а не дали тази година мога да си позволя нова кола. Как не разбраха олигорените, че задоволявайки тези основни нужди, от които всяко семейство има нужда за да се чувства сигурно и живеещо добре, а не изнемогващо, са разковничето за вечното управление. 24 години мизерстваме и се лишаваме от всичко: защо? Защото 24 години се правеха само и единствено грешки. До '89 цялата ни икономика беше социално базирана. '90 обаче се започна бясно разграбване, всеки парцалоса нещо и му тури ЕТИКЕТ и ЦЕНА. От водещ производител на храна се самосъсипахме до положение да внасяме всичко ( тенкю то Костоф и сие ). Топлофикация - дейност с предимно социална функция на която също туриха ЕТИКЕТ и ЦЕНА: и малоумните разбраха, че за да може тази услуга да е рентабилна тя трябва да бъде споделена с колкото се може повече потребители.

    Пример: преди 3-4 години бях на парно, от другата страна на булеварда моя колега също. Аз плащах 350-425лв за 80кв, той за два с обща площ 125кв - 80-90 лева. Носеше ми фактурите за да ме дразни. Разлика: от тази страна на булеварда куцо и сляпо последната зима си беше спряло парното и минало на климатици, от другата страна на булеварда - блокове с по 200 семейства - 5-6% само се бяха отказали.

    3 години по-късно на улицата с викове "долу" са:
    - тези които си спряха парното заради много скъп ток
    +
    - тези които останаха на парното, но вече с непосилна цена

    А това можеше да не се случва ако някой беше направил така, че социалната функция на топлофикация да се запази през годините. И все още може защото те са държавни. Не виждам причина тези дружества да не работят на себестойност или на минимална печалба.

    Каква е връзката с темата ще питаш?!!! , ами голяма: Понеже не можем да увеличим консумацията и парите в обръщение както и измислен икономически растеж, можем да се опитаме да станем острова в първия ми пример, степ бай степ: Едно поне 90% връщане към топлофикация без бандитски приьоми, псевдотоплинни счетоводители, с разчети за минимална печалба разбити на равни месечни такси от всяко домакинство ще позволи малки сметки за отопление ( едните стачкуващи ), спестен много ток ( вторите стачкуващи ), а така оставащите пари -> повишаване на качеството на живот ( храна, дрехи, за каквото стигнат ). За голяма част от домакинствата може би 50-60% сумарно за енергия се дават над 30-50% от семейния доход. И няма да струва каквото и да е...само преструктуриране и здрав контрол над боклуците работещи в топлофикациите. И това реално повишаване на качеството на живот може да го направи и сега държавата...в лицето на???!!! Ха де...на кой?
    Този пост е редактиран от Tommorow; 14-04-13 в 19:28.

  5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #49

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Ами то и ЧЕЗ си е държавната фирма на Чехия,защо там нещата са нормални,а тук е "монополист"!?Частник и т.н.....Нима не може държавата да управлява електроразпределението?Същото е и с топлото-в София,ту общинска ту държавнаАз не зная какъв процент от домакинствата в БГ са на централно парно,но надали са много!Но електричество потребява всеки дом,почти всеки индивид има допир с банковите акули по един или друг повод.....Вода също всеки пие,е някои бутилирана минерална,ама тях да не ги смятаме,ако това не е по принуда!.....

  6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #50

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    @slovaka - не навсякъде бирата е вкисната.

    2011г. „Топлофикация Сливен” единствена прогресивно увеличава абонатите си от 2 години насам. Новият отоплителен сезон започна с около 1000 абонати повече. Включването в работен режим на консервирани доскоро абонатни станции продължава и до края на годината действащите ще надхвърлят 280. В края на 2011 г. вече над 10 000 домакинства в Сливен ще се отопляват с парно.
    Така дружеството, което преди 2 години беше пред фалит, успя да се превърне в печелившо, да възвърне доверието на хората и вече се доближава до максималния си капацитет от преди 25 г., когато имаше 15 000 абоната.
    Причините за „бума” на потребители на този вид услуга в града на „Сините камъни” е, че ТЕЦ-ът смени коренно пазарната си политика. Цените на парното трайно се утвърдиха като най-ниски в страната. Дружеството сключи с всичките си клиенти индивидуални договори, според които отпада нежеланата „такса сгради”, а потреблението се измерва предсказуемо, на база на отопляем обем жилищна площ. Клиентите плащат по предварително зададени пределни цени за отопление, като всичко реално изразходено над тази сума, се поема от Топлофикация. Подобна коренна промяна в подхода спрямо гражданите, предизвика истинска „революция” и вдигна няколкократно потреблението в Сливен, заради достъпността на услугата дори и сред най-слабите социални слоеве.

    Януари 2013г. Само за два месеца „Топлофикация – Сливен” привлече над 800 нови абонати. През ноември и декември по желание на домакинствата към ТЕЦ-а са присъединени нови 25 абонатни станции, които досега са били консервирани. Така 85% от изградените преди десетилетия и по-късно консервирани абонатни станции вече са приведени в работен режим. Топлофицирани са над 11 000 домакинства, в дружеството постъпват молби за присъединяване на нови абонати, включително и в сгради, в които няма изградени абонатни станции. От „Топлофикация Сливен” считат, че до 2 години предприятието ще надхвърли капацитета си от миналото, когато е имало 15 000 абонати.

    И тъкмо си казваш "ба мамму" четеш следното:

    Март 2013г. Отчитайки настоящите трудни икономически и финансови условия на живот и работа по време на съществуващата криза в страната, както и неустойчивото време с понижаващи и повишаващи се външни температури през месец април, запазване ползването на достъпното комфортно централно отопление, вместо скъпата ел.енергия, от 01.04.2013 г. до обявяване края на отоплителен сезон 2012 г. – 2013 г. “Топлофикация- Сливен” ЕАД ще направи промоционално намаление от 30 % от сметката за отопление. За ползване на промоционалното намаление не е необходимо да подавате молба.


    Тези 10к домакинства благодарение на умната управа на своето топло при 100лв икономисани за отопление изсипват 1 милион лева месечно в магазините и рестораните на малкия си град запазвайки заетостта там както и икономисани "някакви" си 14-15 милиона киловата+ месечно ток . Представи си сега същото пропорционално спрямо живеещите в София, Пловдив, и т.н. ( за инфо Сливен е 90к ора ) А накрая си отговори на въпроса: за къв ни е нова АЕЦ?
    Този пост е редактиран от Tommorow; 14-04-13 в 21:36.

  7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #51

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Не споменаваш че Топлофикация Сливен е собственост на Ковачки, като той притежава и мина Черно море, и е затворил процеса по добива и реализацията. Така няма междинни звена, които да товарят цената.
    А по въпроса с гласуването, мисля че сме поставени в ролята на публика в шоупрограма. Ръкопляскат когато им дадат сигнал, уж участват някак в програмата, но финала на предаването е такъв, какъвто е предвидил режисьора. И как да не е така, като един кандидат, може да кандидатства в два избирателни района, да бъде избран и от двата, да влезе от един район, после да излезе, да стане министър, да падне от власт и отново да се върне в парламента. Нормален мозък би ли гласувал за такава идиотия. Избора трябва да е за едно място, чисто мажоритарен, в два тура при липса на мнозинство, след излизане от парламента, нови избори за овакантеното депутатско място, и толкова. Пито платено. Не искам да съм публика в това нагласено шоу. Да си гласува кой както си иска.
    Този пост е редактиран от fbr; 15-04-13 в 00:29.

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #52

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    виждате ли какво се случва?

    тръгваме да коментираме едно, излиза нещо друго свързано... после второ... после трето...

    цялостната картинка е сложна и трудно подлежи на осмисляне, ако човек се задълбае в болезнените ежедневни проблеми и болки!

    горчивата истина е, че всичко, абсолютно всичко е олицетворение на парадокса "перманентен избор на най-лошия възможен вариант"

    държава, която е била бившо величие, непредставляваща интерес в настоящето, се стреми да оцелее без доскорошния си закрилник в среда на разпадаща се погрешна ценностна система, в края на исторически период на развитие и експанзия чрез нехуманни инструменти за експлоатация, залагайки на имагинерни понятия като "демокрация"

    и вие търсите месията измежду Бойко Тиквата, Волен псевдо-Нациста, Сергей-без-нито-един-работен-ден и Кунева-случайната?

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,347
    #53

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Иначе съм на мнение да им таковаме майката на всички и на никой да не му стъпи крачето до урните.
    Там е работата че "гласа" на всеки негласувал, автоматично се прехвърля на партиите класирали се на първите две места.
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ще видим какво ще се случи днес във венецуела. ще видим какви поредни циркове ще се разиграят на корейския полуостров
    Николас Мадуро спечели с 50.7% , а Енрике Каприлес получи- 49.1%
    Намирисва на фалшифициране на избори.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-13 в 18:04.

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #54

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Там е работата че "гласа" на всеки негласувал, автоматично се прехвърля на партиите класирали се на първите две места.
    ......

    Тоя бисер от къде го изкопа?

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #55

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    в частния случай "само две партии с >4%" си е така

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #56

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    в частния случай "само две партии с >4%" си е така
    Чакайте бе хора! Как ще разпределяте гласове на негласували??? Разпределят се гласовете на гласували за невлизащи в парламента партии!

  14.  
     
  15. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #57

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Да го кажем просто. 240 места се разпределят пропорционално на процента, който получава дадена партия, спрямо общия брой гласували. Никакви гласове не се разпределят. Голямата изборна активност, вдига бариерата, и ако гласовете са разхвърляни по множество малки партии, които са под бариерата, все едно за тях не са гласували. Така печелят големите партии. Ей това е. http://btvnews.bg/bulgaria/politika/...i-na-vota.html
    Този пост е редактиран от fbr; 16-04-13 в 10:59.

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #58

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Това, че една партия има 20% от всички българи имащи право на глас и получава 40% от гласувалите при 50%на активност означава само, че все едно 50% от хората, които не са гласували все едно са гласували по същия начин като тези които са гласували.

  17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #59

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Това, че една партия има 20% от всички българи имащи право на глас и получава 40% от гласувалите при 50%на активност означава само, че все едно 50% от хората, които не са гласували все едно са гласували по същия начин като тези които са гласували.
    Няма такава логика! Никой не изчислява проценти спрямо имащите право на глас. Всичко се изчислява спрямо броя на действителните гласове.

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #60

    Отговор: За кого бихте гласували, ако парламентарните избори бяха днес ?

    Е да де! Ако гласуват всички 100% имащи право на глас, кога резултата ще е същия, като на гласували 50% от имащите право на глас?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 14 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 24
    Последно: 26-04-16, 12:47
  2. Кои бяха Реал Мадрид ?
    От stenly във форум Спорт
    Отговори: 37
    Последно: 02-05-12, 11:21
  3. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе