АНКЕТА ЗА НЕДЕЛНИЯ ДЕН
Сега, когато вече е ясно какво се пие, да видим и как стои въпроса с мезетата, защото
ПРАВИЛО ПЪРВО на опитния пияч гласи:
<font color="red">"НИКОГА БЕЗ МЕЗЕ'</font id="red">
АНКЕТА ЗА НЕДЕЛНИЯ ДЕН
Сега, когато вече е ясно какво се пие, да видим и как стои въпроса с мезетата, защото
ПРАВИЛО ПЪРВО на опитния пияч гласи:
<font color="red">"НИКОГА БЕЗ МЕЗЕ'</font id="red">
Хубавата домашна ракия най я обичам с прясна слата
Не е възможно да отговоря, защото се позволява само по един отговор, а и в списъка от мезетата липсва сирене, кашкавал и др.(например само салатите/не пресни салати/ са един голям списък - мексиканска, руска, мечна, пикантна и т.н.)
Пък и мезето винаги зависи от питието.[][][][]
btw от кога водата и безалкохолното станаха мезета[?][?][?][?]
Прясно свинско месце се нарязва на хапки, вари в равни пропорции бира и вода, добавя му се ситно нарязан лук, гъби и се запържва в олио. Поръсват му се чубрика, черен пипер, сол, и чевер пипер ...и се пие ракия на корем [^]
"обичам ШОПСКАТА САЛАТА мастика ледена да пия вълните морски да ме галят и руси мацки покрай мен" -отговор за мезето
Поне 4 отговора трябваше да дам !
Бирата - с мръвки или ядки;
Виното - с мръвки или месни деликатеси (каквото и да значи това);
Ракията - със свежа салата или туршия (в зависимост от сезона), може и маринована рибка;
Уискито, джина и водката - с ядки.
Отделно с концентратите обичам и безалкохолни.
Айряна го пия с печени пилешки дробчета на надървени въглища
По принцип текилата се пие с лимон и сол ама и двете незнам в коя категория спадат.
Иначе месцето или салатка също вървят (предимно с винцето или ракийката).[:D][:D][:D]
Tекила със сок от кактус и люти чушшки е един малък връх !
Lupus, как може да няма любимите ми френски сиренца, които така невероятно се съчетават с ароматно домашно червено винце някъде от мелнишкия регион[:P]
Доматен сок, с повечко черен пипер и малко сол - това за любимото питие.
Иначе Slero е написал какъв е редът (личи си землякът [:D]).
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Айряна го пия с печени пилешки дробчета на надървени въглища
<div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*25/01/2004*:* 15:29:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[8)][Sigh...]
Защо все се сещам за разказите на Моллов... [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Lupus, как може да няма любимите ми френски сиренца, които така невероятно се съчетават с ароматно домашно червено винце някъде от мелнишкия регион[:P]
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*26/01/2004*:* 09:19:42</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Sunny, поправям веднага пропуска, защото аз също ги обичам, особенно тия леко "мухлясалите".[xx(]
Най- е гот да си пиеш бирата с Бирен Фъстъци, виното с пръшки, а водката/ракията с прясна салатка.[]
Гласувах за Месните деликатеси, нали съм месен унищожител [:D]. Инак на такива анкети трябва да има възможност да се поставят много отговори. Защото не мога да дам предпочитанието си само за едно нещо, като обичам повече. Бърбъна си го пия с печени бадеми, лешници и кашу; Водката с български фъстъци(онези дребните, но супер ароматни) и с месни мезета; виното се пие с джумерки, сирене с червен пипер и няколко капки олио отгоре, кисели краставички и салата от кисело зеле; Бирата винаги е изисквала нещо пържено - кишу, пържена трицонка, картофки със сиренце, варени картофки с много магданоз и най-вече скара [:D].