Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Как научихте английски или друг чужд език?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2004

Как научихте чуждия език който знаете? Питам защото съм почнал да уча ингилизки сам и искам да разбера дали това е възможно да стане без учител. Ходих по едно време на някакви курсове, но от там не научих почти нищо. Ако можете също споделете методика на учене и учебни помагала от които сте най-доволни.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2004

<font color="orange">Mod. EDIT Sunny: Такива постове в Сетком са недопустими! Прочети правилата на форума и се съобразявай с тях!</font id="orange">

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами език само тръдно се учи особено ако си начинаещ. Най добре е да си намериш добър учител. Минъл съм през много учители и знам че учитела е много важен. Тряба да умее добре и разбираемо да обяснява. Иначе само можеш да си учиш думи колкото си искаш.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

немска детска градина, немски от 2 до 7-ми клас, после английска езикова гимназия с втори немски, после само практика, практика и пак практика.

абсолютно сам - невъзможно

без учител - невъзможно

на курс - слаба работа

релакса - пълен шит []

за мен има два начина да се научи език. като казвам "научи" това означава да се владее, а не да се бърбори несвързано без граматика като някой англо-мангал. първият е английска гимназия и практика след това, другият е филология и практика след това. огромна заблуда е, че като живееш зад граница и ставаш добър.

6. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

ее няма ли кой да добави като отговор "само училище", аз не съм учил в езикова гимназия, но езика го владея добре, защото съм го учил от 5 до 11 клас после и в университета слабо

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Немски

<font color="red">+</font id="red"> яко залягане над бумагите в училище

<font color="red">+</font id="red"> често гледане на немски филми

<font color="red">-</font id="red"> непостоянство в директния разговор в следствие на което пълно забравяне;

Сръбски

<font color="red">+</font id="red"> по принуда, чрез диалог;

Английски

За мой голям срам все още съм напълно невежа в тази област. Дано доживея момента, когато ще се чувствам напълно подготвена, за да го говоря. Няма да взимам пряко отношение по въпроса. Само ще добавя факторите, които мисля, че са от особена важност за научаването му.

- Смятам, че е напълно възможно човек да го усвои сам. Въпрос на време, постоянство и добри пособия. Но за да не бъде речникът ни прекалено сух, мисля че за обогатяването му е нужно в едно с учението да се чете и странична литература. Следенето на английско говорящи предавания също е плюс.

И отново казвам, субективно мнение, че колкото и добре един човек да знае даден чужд език, не поддържа ли знанията си (по какъвто и да било начин) - то те със всеки изминал ден отслабват.

Тъпря критики за по горното си мнение. Аз също желая да науча кой е най добрият начин (особено за английски).

===off===

<font color="blue">Много хора се заблуждават, че чрез денонощен чат с чуждоговорящи събеседници ще затвърдят знанията си. Грънци. Освен, че нищо ново няма да научат, ами и дори има опастност да се объркат още повече. Не на чата. Да на книгите.</font id="blue">

===off===

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Учих английски от 2-11 клас и 1 година в университета като от 9 до 11 клас преподавателите ми бяха американци дошли да преподават в България по линията на корпуса на мира. Най-интересното при тях беше че те научиха български а ние английски съвсем малко. И за това съм напълно съгласен с Julian че ти трябва добър учител.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... първият е английска гимназия и практика след това, другият е филология и практика след това. огромна заблуда е, че като живееш зад граница и ставаш добър...

<div align="right">Originally posted by FearMe*-*19/04/2004*:* 20:11:23</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Завършил съм езикова гимназия и това което казва FearMe е точно така. Без практика и непрекъснато покриване и опресняване на знанията се забравя колкото и банално да звучи.

Profita малко съм несъгласен с теб. Човек може сам да почне да учи сериозно език, но до граматиката. Произношението от транскрибцията ще му е бая трудно особено ако досега не е учил. Неща като идиоми направо ще му се сторят неразбираеми и адски трудни. За това си трябва учител, който умее да преподава, защото и това е важно. Ако той не е добър, ефекта ще е нулев []

P.S. Моля някой модератор да оправи гласуването, защото гласувах вече 3 пъти [}]

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Има 2 начина да научиш език - бърз и бавен. Английски съм научила по бавния: От 5 годишна частен учител, всичко бавно и постепенно. После ме подготви за английската гимназия. После в щатите. Не твърдя, че го знам перфектно, но говоря без да се замислям. Практиката е много важна - налага ми се да правя симултантни преводи, както и преводи на доста сложни текстове. Така се поддържа и развива нивото на езика.

За немския ми се наложи да го науча много скоростно, защото трябваше да замина да живея в Австрия. Препръчвам ти частен учител с който да наблегнете на граматиката. Думите после лесно ще си ги учиш и сам. Много граматика и разговори на съответния език. А начин за помнене на думи е като си закачаш бележки на хладилника в къщи или по стените с думи, които искаш да научиш - тук действа и визуалната памет.

Успех![]

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

освен здравото четене помага и преди да си легнеш да си пуснеш до главата много тихичко едно радийце настроено на ВВС Лондон.

но има опасност от полудяване

13. Тук е от
    Mar 2004

Руски от 1ви до 4 ти клас съвместно с Български

Английски от 5 до 7 клас само основата имам

Немски в средното у-ще 5 год и вече 2 години се упражнаявам с немския и руския в университета

Всичко става с много труд , гледане и слушане на чужди филми или радио програми без превод , задължителен контакт с чужденци и задължително речника като възглавницата [:D]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Немски в езикова гимназия, ама вече съм го позабравил.

Оттам, не бих казал, че съм учил английски с помагала и пособия, но се справям. Много ми е лесен, още повече че той според мен няма никаква граматика а само измислени времена, които във всеки друг език ги има. Мога да разбирам, ако и да не говоря много добре.

Да научиш английския сам е напълно възможно - лесен е. Имах един приятел. Ходи на курс - нищо не го научиха и беше супер недоволен. Ходи на частни уроци - само му прибраха парите. Ядоса се, купи си сума учебници и речници и залегна сам. За една година стана по - добър и от тези, които са с английска гимназия, по тестовете по интернет не падаше под 90 %. После ходи в Англия на бригада и смени 3-4 работодателя, след това спечели и зелена карта и сега е в Щатите. Никъде с езика не срещна проблеми.

Опитай и ти и успех.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Англииският си го научих сам, не казвам че го владея, но разбирам какво ми се приказва, разбирам какво чета с малки изключения, приказвам го някак си, но проблем ми е писането. Съгласявам се с D3BEPP, че англииският е лесен за заучаване сам. Определено след като съм учил 6 години немски в основното и средното, англииският не ми беше труден. Бих казал, че от немският едва си спомнянм някоя и друга дума, а го знаех добре и граматиката бях научил, но без практика всяко нещо закърнява. Англииският покрай компютрите е задължителен и постоянно се упражняваш, пък и е лесен.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2002

В училище с другаря Иванов

18. Member
    Тук е от
    May 2003

За да научиш друг език ти е необходимо най-вече упоритост и много желание (за да намериш начина). Справям се криво-ляво с английския. Почти като матерен ми е - майка ми не го знае и аз не го знам. [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Търся програма за обучение по английски език
    От vikito25 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 01-03-12, 20:23
  2. Отговори: 5
    Последно: 31-10-06, 12:30
  3. Програма за английски език
    От Tores във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-12-05, 12:21
  4. АНГЛИЙСКИ ЕЗИК - ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
    От Tony_Jordanov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 01-02-05, 02:30
  5. Отговори: 26
    Последно: 17-01-05, 13:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе